Bmp02 Production

Yeni üye
28 Mar 2016
13
0
0
31
(27) Gaziantep
www.youtube.com
Merhabalar bayağı uzun bir süreden sonra tekrar sizlerle birlikteyim.

Bugün bir karar verdim ve unity 3d ile uğraşmak gerçekten çok sıkıntı ve sinirimi bozuyor. Ne optimizasyonu var ne adam gibi özellikleri. Şimdi ben unreal engine motoruna başlamaya karar verdim ve bu unreal'de blueprint isimli şey mi kullanılıyor ? 

Kodlama olarak C# dili var mı ?

Güzel projeler çıkarmayı düşünüyorum yanıtlarsanız sevinirim...

Şimdiden teşekkürler ve iyi çalışmalar dilerim..

Eeee ??  :rolleyes:

Unreal Engine'nin kodlama dili C++.C# ne yazık ki yok. Blueprint ise Unreal Engine'nin görsel kodlaması oluyor.

Bmp02 Production' Alıntı:
nazim' Alıntı:
Unreal Engine'nin kodlama dili C++.C# ne yazık ki yok. Blueprint ise Unreal Engine'nin görsel kodlaması oluyor.

Sadece blueprint ile oyun yapılmıyor mu ? Şart mı C++   :( Nedir bu kodlardan çektiğim yahu  :(

Evet sadece blueprint ile oyun yapabilirsin ama büyük oyunlar yapmak istiyorsan C++ şart.Büyük oyunlardan kastım pubg, dead by daylight gibi.

nazim' Alıntı:
Sadece blueprint ile oyun yapılmıyor mu ? Şart mı C++   :( Nedir bu kodlardan çektiğim yahu  :(

Evet sadece blueprint ile oyun yapabilirsin ama büyük oyunlar yapmak istiyorsan C++ şart.Büyük oyunlardan kastım pubg, dead by daylight gibi.

Ben hayatta kalma oyunu yapmak istiyorum. Fazla yükse grafikli değil minik low poly tarzı bir şey. Peki bu C# mi daha zor C++ mı ?

nazim' Alıntı:

Ben hayatta kalma oyunu yapmak istiyorum. Fazla yükse grafikli değil minik low poly tarzı bir şey. Peki bu C# mi daha zor C++ mı ?

Blueprintlerle hayatta kalma oyunu yapılabilir.Hayatta kalma oyununu multiplayer yapacaksan eğer Devasa çok oyunculu multiplayer sistemini yapman gerekiyor.Bunun içinde C++ şart.

Bana göre C++ daha zor sebebi ise C++'yi anlayabilmek için temel dilleri bilmen gerekiyor.Fakat c# için ekstradan bir dil öğrenmene gerek yok.

nazim' Alıntı:

Blueprintlerle hayatta kalma oyunu yapılabilir.Hayatta kalma oyununu multiplayer yapacaksan eğer Devasa çok oyunculu multiplayer sistemini yapman gerekiyor.Bunun içinde C++ şart.

Bana göre C++ daha zor sebebi ise C++'yi anlayabilmek için temel dilleri bilmen gerekiyor.Fakat c# için ekstradan bir dil öğrenmene gerek yok.

Teşekkür ediyorum hayatta kalma oyunu yapılıyorsa sorun yok son bir sorum daha olacak ben sadece hamachi ağı yapacağım devasa çok oyunculu gibi bir niyetim yok blueprint ile hamachi ağı yapma imkanım var mı ?

nazim' Alıntı:

Teşekkür ediyorum hayatta kalma oyunu yapılıyorsa sorun yok son bir sorum daha olacak ben sadece hamachi ağı yapacağım devasa çok oyunculu gibi bir niyetim yok blueprint ile hamachi ağı yapma imkanım var mı ?

Pek bir bilgim yok yapılacağını da sanmıyorum.
Bu arada hamachiden kastın zamanında çakma oyunları bize arkadaşlarımızla multiplayer oynatan araç değil mi? :D

nazim' Alıntı:

Bu arada hamachiden kastın zamanında çakma oyunları bize arkadaşlarımızla multiplayer oynatan araç değil mi? :D

Yani ama ben zaten ücretsiz yayınlayacağım için bir server kurma yöntemi olsun yani :D

nazim' Alıntı:

Yani ama ben zaten ücretsiz yayınlayacağım için bir server kurma yöntemi olsun yani :D

steam entegresiylede bu dediğini yapabilirsin session oluşturursun bağlantı sağlarsın steam in 480 appid li spacewar test oyunu kullanılabiliyor bu tür server-client durumları için

Fatalitech' Alıntı:

steam entegresiylede bu dediğini yapabilirsin session oluşturursun bağlantı sağlarsın steam in 480 appid li spacewar test oyunu kullanılabiliyor bu tür server-client durumları için

Biliyorum o spacewar şeyini kullanmıştık. Bakacağız artık oyunu yapalım da gerisi de gelir diye umuyorum. :)

Oyun yapmak için Unreal Engine kullanacaksınız bu işi profesyonel olarak getirdiği standartların farkına varıp ne kadar uğraş gerektirici bir iş olduğunun az da olmasının farkında olma gerçeğini yansıtıyor. Gerçek bu, Unreal Engine daha çok sektörde gerçekten ciddi bir şekilde sadece oyunlar için değil Sanal Gerçekçilik, Otomasyon, Animasyon gibi farklı sektörlerde de çalışma imkanlarını gerçek bir boyutta sunabiliyor.

Yanı sıra hobi için uğraşacaksınız Unity doğru bir seçim olacaktır. 

Unity'den Unreal Engine'a başlayanlar için dökümantasyon-> https://docs.unrealengine.com/latest/INT/GettingStarted/FromUnity/