Tuğberk

Yeni üye
30 Tem 2024
5
0
1
ben steam den pro soccer online oyununu aldım ama oyunu actığımda
LowLevelFatalError Fİle:unknown Line: 198
Unreal Engine is exiting due to D3D device being lost.
tarzında bir hata alıyorum bilgisayarımda birşey olduğunu düşündüm yetkili servisi aradım ama onlar oyun dosyalarında eksik olduğunu unreal engine ile iletişime geçmemi söylediler bu konuda yardım edebilicek var mı?

Steam Kütüphanenden oyuna sağ tık yap Özellikler/Yüklü dosyalar kısmına gel orda "oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrula" yazıyor ona tıkla dosyalarda eksiklik varsa güncelleme yapcaktır. O da olmazsa sil baştan kur. Oyun UE yapılmış olabilir ama konu UE ile alakalı değil. Steam üzerinden halletmen lazım ya da Ekran kartı güncellemelerini kontrol et.

• Beğen
Tepkiler: Tuğberk
ekran kartı driverım güncel, dediğini yaptım bir doğrulama yaptı ama maalesef geçmedi tekrar kurmayı da denedim hatta laptopa format atıp tekrar yukledim ama geçmedi

ekran kartı driverım güncel, dediğini yaptım bir doğrulama yaptı ama maalesef geçmedi tekrar kurmayı da denedim hatta laptopa format atıp tekrar yukledim ama geçmedi
Antivirüsü kapatın.
Windows Defenderi kapatın
Smart Screeni kapatın.
Güvenlik duvarını devredışı bırakın.
UAC ayarını denetim masasından kapatın.

Bunlarla bilgisayarı kullanmazsınız. Sürekli ayak bağı olurlar. Benim ilk işim bunları devredışı bırakmak oluyor.
Sonra açmak istediğiniz uygulamaya sağ tıklayıp yönetici olarak başlatın.

Ekran kartı driveriniz güncel olmalı. Güvenlikle ilgili ne varsa kapatın. Arkaplanda bir şey engelleniyor siz de problemi başka yerde arıyorsunuz. Mesela oyun grafik kütüphanesine erişemiyorsa d3d hatası alıyorsunuz. Antivirüs engelliyor bunları. Hepsini kapatın öyle deneyin.

antivirüs kullanmıyorum zaten diğer dediğiniz şeyleri de denedim maalesef olmadı aynı hatayı aldım

Antivirüsü kapatın.
Windows Defenderi kapatın
Smart Screeni kapatın.
Güvenlik duvarını devredışı bırakın.
UAC ayarını denetim masasından kapatın.

Bunlarla bilgisayarı kullanmazsınız. Sürekli ayak bağı olurlar. Benim ilk işim bunları devredışı bırakmak oluyor.
Sonra açmak istediğiniz uygulamaya sağ tıklayıp yönetici olarak başlatın.

Ekran kartı driveriniz güncel olmalı. Güvenlikle ilgili ne varsa kapatın. Arkaplanda bir şey engelleniyor siz de problemi başka yerde arıyorsunuz. Mesela oyun grafik kütüphanesine erişemiyorsa d3d hatası alıyorsunuz. Antivirüs engelliyor bunları. Hepsini kapatın öyle deneyin.

Nvidia denetim masasına gir entegre grafiği > Nvidia kartı olarak değiştir. Yani harici ekran kartını kullansın.