uzcian

Yeni üye
28 Ocak 2025
3
1
3
Merhaba, Unreal Engine'de yeniyim. Green screen (yeşil ekran) ile bir videoyu aktararak arka planını Unreal ile oluşturmak ve bu şekilde bir video çekmek istiyorum. Nasıl yapabilirim, Kaynak önerileriniz varmıdır?

"Sadece yeşil ekranı oraya koyup kameranın önüne geçmekle ne yazık ki olmuyor."

0. adım Önce bunun gibi basit bir chromakey ve stand al. Başlangıç için işini görür.
Chromakey + Fon Standı 3x3

Sanal prodüksiyon, sadece bir yeşil ekrandan ibaret değildir... Kamera bilgisi, ışıklandırma ve post-prodüksiyon gibi çok disiplinli bir alandır.

Seçenek 1: iPhone ve onun kamerasıyla virtual production ile uğraş. Pahalı ekipmanlara yatırım yapmadan önce bu alana ilgi duyup duymadığınızı anlamak için iyi bir başlangıç noktasıdır.
LightCraft Pro ile iPhone ile ufak virtual production studio set edebilirsin.
Ornek:

Website:
lightcraft.pro

Seçenek 2: Profesyönel bir başlangıç için temel bilgiler şart. Eğitim şart!

Öncelikle, Virtual Production Basics, Lens Calibration ve Chroma Keying Composition gibi konularda bilgiye ihtiyacın var. Sadece VFX bilmekle olmuyor

Virtual Production Basics: En azından basit sahne yaratımı, ışıklandırma, sequencer gibi Unreal temellerini öğren.

Mesela, Lens Calibration için focal length'i doğru ayarlaman lazım.

Chroma Keying Composition: Yeşil sahne ile Unrealdeki İki sahneyi birleştirmen lazım, buna compositing deniliyor. Chroma Keying algoritmaları sayesinde yeşil kısmı bir şekilde kesiyor.

Alacağın ekipmanlar:

1. adım Önce bu kursu satın almanı istiyorum en azından Unreal ve Virtual Production hakkında basit şeyleri öğrenirsin. Bir sahneyi motorda basit şekilde composite edebilirsin.

2. Daha sonra bir camera tracking sistemine ve buna uygun bir veya ufak bir stüdyoya ihtiyacın var. Nasıl olsa bir şekilde greenscreen'i ayarlayabilirsin basit olarak. Ve istediğin sahneleri alabilrisin.

Önereceğim setup:

Indie filmmakerlar için HTC Mars Vive
https://mars.vive.com/

Eğitim serileri burada var.
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Fakat bu işle uğraşan bildiğim çok ama çok az kişi var. Daha çok benim gibi oyun geliştiricileri var bu forumda.

Burası yerine başka bir VFX topluluğuna sorabilirsin.

Son düzenleme: