Ege Karabulut

Yeni üye
19 Tem 2023
3
0
0
(6) Ankara
Selam arkadaşlar, Unreal Engine'de daha yeni sayılırım ve pek fazla bilgim yok ancak şunu sormak istiyorum bileniniz varsa lütfen yardım etsin ...
Aynı Youtube'de bulunan 
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
videonun adı (Walkthrough, Unreal Engine 5 Interior Project) videosundaki gibi modelimizin içinde yürüyebilip bazı şeylerle etkileşime geçebilme istiyorum örnek vereyim bir evin içinde gezip musluğu falan açabileyim veya ışığı falan açabileyim istiyorum... elimde hazır ev modeli vs. var max den çizilmiş projeler var fakat bu dediğim şeyi 
nasıl yapabilirim nasıl öğrenebilirim bilmiyorum Youtube de bulamadım ve zaten Türk içeriği de yok... bilen varsa lütfen söylesin nereden öğrenebilirim veya nasıl yaparım? :huh:

Left click > Line Trace > Break Result > Fonksiyon

yukarıda yazdıklarım işi özetliyor. beginner için şöyle özetleyebilirim, sahnende bir tane karakterin olacak, bu Character_BP'ye gireceksin, sol click basınca bir tane line trace yollayacaksın çarptığı yere göre istediğin fonksiyonu yaratacaksın. işin özeti bu.

Line Trace tutorial yazabilirsin Google'a.

Dediklerin bana çok yabancı kelimeler  :D ama olsun sırayla hepsini araştırıp öğrenirim teşekkür ederim yardımın için ...
Peki şeyi biliyor musun? Max den çizilmiş bir modeli nasıl Unreal Engine'ye map olarak atabilirim?

nvidia'nın omniverse diye bir programı var. Orada belli formatlarda sahneleri iki program arasında düzenleyebiliyordun sanırım. Ben Blender için bakmıştım ama istediğim sonucu alamadım. Belki Max için işe yarar. Araştırmanı öneririm.