ceozen

Yeni üye
15 Tem 2015
8
0
0
(34) İstanbul Anadolu
Merhaba Arkadaşlar,

Benim UE4 için bir kaç ufak sorum olacak ama öncelikle bu siteyi ve bu ortamı oluşturan kişiye canı gönülden teşekkür etmek isterim. Sorularıma gelecek olursak,
1- Zemin'e materyal attığımda, hem orantısız hemde görüntü kalitesi düşük oluyor. Büyüklüğünü ayarlayıp görüntü kalitesi küçüldükçe artıyor ama bunu bir türlü yapamadım bu konuda yardım istiyorum.
2- First Person yaptığım oyunda karaktere modeli nasıl ekleyip bağlayacağım.

Şimdiden  yanıtlayan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

1-Eğer zemin bsp ise details sekmesinde Surface material ayarları olacak

Orda x 1 y 1 diye birşey göreceksin onları arttırarak sorunu cozebilirsin

Orn x 6 y 6 gibi

2-projeyi tps olarak açıp sonra fps yapıyorsunuz ve karakterde olmuş oluyor

Internette ve kaan arkadaşın kanalında buna dair bir video var

Merhabalar;
SoloWarrior'un dediği gibi eğer kullandığınız zemin BSP ise, Details sekmesi üstünden UV'leri yükselterek materyalin orantısını tutturabilirsiniz. Aynı zamanda, kullandığınız texture'ında boyutunu unutmamak gerekiyor. Önerilen texture boyutları kare olmalıdır. Örneğin;
256x256
512x512
1024x1024 gibi.

Eğer zemin, obje ise(static mesh), modelleme programınız üstünden UV ile ayarlayabilmeniz ve aynı zamanda materyal ayarlarından texture coordinate node'u ile boyutu düzenleyebilmeniz mümkün.

Diğer sorunuza gelecek olursak, FPS oyununda eğer bir karakter hazırladıysanız; character blueprint içerisinden değiştirebilirsiniz. Tabi animasyonları kullanabilmek için ise animasyon blueprint'i gerek. Karaktere bir objeyi bağlamak için ise, soket yöntemi kullanılabilir. Yani kullandığınız mesh'in skeletal mesh penceresi üstünden kemiklere bir soket atılır daha sonra character blueprint üstünden obje eklenilir ve soket'e bağlanılır. Sokete bağlama dersi olarak evet bir tane çekmiştim. Bu ders kamera değişimi idi. Kamerayı head socketine bağlamayı göstermiştim. Aynı mantığı kullanarak sizde bunu yapabilirsiniz.

İyi forumlar dilerim!

Yanıtlar için çok teşekkür ederim, hemen deneyeceğim. Umarım en kısa sürede bu motor'u çözer oyunumuzu yaparız. Kaan hocam, özellikle sizden oyun bekliyorum steam'den ilk alacak kişi olmaya gayret edeceğim :)