onuronder

Yeni üye
27 Tem 2015
66
0
0
35
(34) İstanbul Avrupa
Merhaba Arkadaşlar,
Siparişle Unreal Engine 4[kodlab yayınevi] kitabını edindim bir şeyler öğrenmek umuduyla.Yanında interaktif eğitim seti adı altında DVD ler geldi.Kitabın sloganı "Oku,İzle,Dinle,Öğren".Kitabın yazarının ismini daha fazla vermiyeceğim forum üstünden.Arama motorundan yayın evini ve ismini yazarsanız çıkar zaten.DVD içeriğinde 14 video ,bir kaç basit proje ve video açmak için bir player var.Kitap içeriği aşırı yüzeysel ve internette çok kalın gözüküyor.Kitabı ve dvd leri çok merak etmeyin.Elinize defter kalınlığında bir kitap ve kalitesiz ses ve konsept te hazırlanılan videolar gelirse siz de benim gibi şaşırırsınız.Bunu bir para tuzağı olarak düşünün.Siloganın çok dışında kalmış bu kitabı almayın ve aldırmayın.Bence forumdaki diğer madur olan arkadaşa da söylediğim gibi Kaan Öztüzünün Videoları ideal ve sizin birşeyler öğrenebileceğiniz düzeyde ve kalitede.Kitabın yazarının sadece yazılım bilen, bu işten para elde etmeye çalışan,bu amacına ulaşamamış ve Türkiye de bu sektörün gelişmesini amaç olarak görmeyen birisi olduğunu düşünüyorum(Bu umrunda bile değildir bence).
       Sonuç olarak kitap ve DVD 25 tl(ben 18 tl ye aldım) olabilir.Ama denemek için bile alınacağını düşünmüyorum.Bence onun yerine güzel bir roman alın.Sizin için çok daha değerli olur.İllaki birşeyler öğrenmek istiyorsanız Unreal engine Türkiye forumundan bişeyler kapmaya çalışın.

Benim gibi yeni başlayan arkadaşlara ithafen.Bu yorum size gelsin :D

Ekli dosyalar

• Screenshot_20.jpg
    Screenshot_20.jpg
    82 KB · Görüntüleme: 11
Khameria' Alıntı:
Konu ile alakalı daha önce bir arkadaş soru sormuştu orada da söylemiştim.

Az biraz ingilizce'niz varsa internette çok daha fazla bilgi doküman ve örnek var.

Evet bunu geç farkettim ama olsun.Denemiş ve açıklamış oluruz böylece.Maksat diğer arkadaşlarımız madur olmasın ve azimleri kırılmasın.Kitabı görünce öğrenemiyeceğim kuşkusuna düştüm bir ara çünkü.

Kaan ÖZTÜZÜN' Alıntı:
O kadar mı kötü ya cidden, gidip alayım bi ara merak ettim şimdi :D

Benim fikrim bu yönde açıkçası.Mesela ben aldığım ve okuduğum kitapları sıra halinde dizerim.Kimsenin dokunmasına müsaade etmem gerçekten okumasını bilen kişiler dışında ama bu kitaba üvey evlat muamelesi yaptım.Çocukların önüne attım parçalasınlar diye şimdide.Kendi aralarında buna deymez felan diyorlar :) Ekdeki resim de ne yapmaya çalışıyorum acaba :D

Ekli dosyalar

• 11222959_457189601118662_8793756411507965383_n.jpg
    11222959_457189601118662_8793756411507965383_n.jpg
    59.9 KB · Görüntüleme: 19
Kitabın yazarını kötülemek gibi olmasın da kendisi motor çıkar çıkmaz piyasadan ne kopartabilirsem kopartayım mantığı ile hareket etmiş gibime geliyor. Beta ve 4.0 sürümü arasında dağlar kadar fark vardı, şimdi de 4.0 ve 4.8 arasında dağlar kadar fark var, yani şu aşamada UE4 üzerine geniş çaplı bir kitap hazırlamak(ve o kitabı okumak) biraz boşa kürek sallamak gibi oluyor çünkü hala değişen ve eklenen çok şey var.

Khameria'nın da dediği gibi internette İngilizce kaynak zaten bedavaya var, resmi forumun kendisi bir kütüphane zaten. İngilizce bilmeyen de buraya gelsin.

Jacky' Alıntı:
Kitabın yazarını kötülemek gibi olmasın da kendisi motor çıkar çıkmaz piyasadan ne kopartabilirsem kopartayım mantığı ile hareket etmiş gibime geliyor. Beta ve 4.0 sürümü arasında dağlar kadar fark vardı, şimdi de 4.0 ve 4.8 arasında dağlar kadar fark var, yani şu aşamada UE4 üzerine geniş çaplı bir kitap hazırlamak(ve o kitabı okumak) biraz boşa kürek sallamak gibi oluyor çünkü hala değişen ve eklenen çok şey var.

Khameria'nın da dediği gibi internette İngilizce kaynak zaten bedavaya var, resmi forumun kendisi bir kütüphane zaten. İngilizce bilmeyen de buraya gelsin.

Bu işten para elde etmeye çalışan,amacına ulaşamamış tabirimin detaylandırılmış hali Jacky nin dediği.Forum da kitabın övüle övüle bitirelemediği bir başlık var.Tabi o arkadaşımızın düşüncesidir.Bir şey demeye hakkım yok.Ama abartmamak lazım bu kitabı.İnsanlar yanılgıya kapılsın istemeyiz pek.