Phyrexian

Admin
Yönetici
UETR
5 Şub 2015
797
204
43
Istanbul
www.unrealengineturkiye.com
Merhaba arkadaşlar. Bu derste sizlere blueprint mantığını anlatmak için 2 trigger, 1 point light kullanarak işe koyuldum. 
Amacımız; 
  • 1. trigger'a geldiğimiz zaman ışığı kapatmak / parlaklığını düşürmek / rengi değiştirmek
  • 2. trigger'a geldiğimiz zaman ışığı açmak / parlaklığını değiştirmek / rengi değiştirmek
Bunun için ışığı rahatça görebileceğimiz bir harita yapmamız lazım, o tarafları artık geçiyorum :shy:  BSP'lerle kolay bir şekilde karelerden oluşan bir mekan yapabilirsiniz, karanlık olursa daha iyi olur.

Dediğim gibi haritayı hazırladıktan sonra; point ışığımızı ve 2 farklı yere triggerları yerleştiyoruz. (Ben triggerların yeri belli olsun diye 2 tane text ekledim.)
Point light'ın default color'u ile oynamadım;
blueprint1.jpg

blueprint2.jpg

blueprint3.jpg

blueprint4.jpg

blueprint5.jpg

blueprint6.jpg

blueprintdefault.jpg

blueprinttrigger1.jpg

blueprinttrigger2.jpg

Kısaca mantığı özetlemek gerekirse;​
Işığımızı ekledikten sonra; 2 adet trigger ekliyoruz ve bu triggerlara dokunulduğu zaman Set Light Color olayını tetikliyoruz. Eğer bir sorun olursa lütfen bu konu üstünden belirtiniz arkadaşlar.​

İyi forumlar dilerim.​

Gerçekten açıklayıcı ve güzel bir konu. Trigger lar ile basitce herşey yapılabilir. Kapı açma yada alarm çalma gibi bir çok şey uygulanabilir. Daha zor ve karmaşık olaylar içinde anlatımlar bekliyoruz ^^ Özellikle gelişmiş bir menüde olması gereken ayar kısmını video olarak hazırlayabilirseniz çok makbule geçer. Basit bir menü yapımı zaten yapmıştınız oraya birde ayar kısmı ekleyerek içinde dil,ses,altyazı ve bunlarında türkçe/ingilizce ayarları,görüntü,tam ekran ve çözünürlük olaylarını gösterebilirseniz harika olur. Ayar kısmı için ciddi anlamda kaynak sorunu yaşıyorum. Herkes basitce menüyü anlatmış gelişmiş bir menü ve ayar kısmı hiçbir yerde yok :S