enes

Üye
3 Ara 2020
54
0
6
(34) İstanbul Avrupa
Arkadaşlar quixel bridge'den aldığım bir assets var bunu aldığımda lod 6 tane olarak geldi ve ben fps kaybı yaşamamak için 3 tane lod ile sınırlandırıp , triangles'lerini düşürdüm lod 0 = 494 , lod 1= 70 lod 2= 2 olarak yaptım ki fps olarak değer kazanabileyim. Uzaklıklarını da (Screen Size) lod lara göre farklı verdim ve gayet güzel oldu. Fakat sorun şu bunları yaptıktan sonra fps kaybı yaşadım. Default olarak lod 0 dan 8.000 küsür bi triangles alırken fps daha iyiyken lod 0'ı 494 olarak yaptığımda fps kaybı yaşadım. Nasıl oluyor arkadaşlar bu onu anlamış değilim. İlginiz için teşekkürler.
https://www.hizliresim.com/1dchxtb

FPS sadece LOD demek değildir, sonuç olarak bunu foliage için kullanmışsın belli, standardında LOD1 den sonra muhtemelen gölgeler kapalı sen triangle saysı az olmasına rağmen gölgeyi açık bıraktıysan 2 tris bile olsa müthiş sıkıntılı bir şey yaptırıyorsun motora demektir. ayrıca foliage için cull distance ayarı yapmayı da unutma, uzaktan görülebilen yani ağaçlar harici her şeyin cull distance ı sınırlı olmak zorunda ki ağaç için bile son LOD paper tree yani birkaç tristen ibaret olmak zorunda.

kolay gelsin

Bu kadar düşük triangle sahibi bir asset FPS kaybı yaşatamaz bir şeyleri yanlış yapmıyorsan. nonlinear hocamın da dediği gibi bunu fooliage olarak kullandıysan 2 türlü hatan vardır muhtemelen ikisi de.

Konsola stat rhi yaz o an renderlenen kaç triangle var görürsün. Bu asseti tamamen kaldır ve tekrar bak. Arada uçurum fark varsa cull distance kullanmamışsın. Belli uzaklıktan sonra asla renderlanmamasını sağlarsan düzelir. Fooliage ayarlarında var bu.

En azından 2 LOD yap. LOD sıfır ve LOD 1 arasındaki geçişi karakterden 15-20 metre öteye göre ayarla mesela. Ve LOD1 için gölgeleri devre dışı bırak. Bir daha dene FPS düşüşü olacak mı diye.

@nonlinear hocam bu assetleri sadece panayır gibi bir yerde bir nesne olarak durması yani görsel açıdan durması için kullanmak istedim. Gölgelendirme olayını nasıl kapatacağımı bilmiyorum shadow seçeneği bulamadım. Foliage için cull distance ayarları dediğin nedir hocam bilgi verir misin teşekkürler güzel yorumun için.

Bir de hocam ben açık dünya oyunu yapıyorum yani güneş hareket halinde olacak gene de gölgeyi kapatmam gerekiyor değil mi

@Cnrtnbl hocam dediğiniz gibi consola yazdım altta triangles drawn = 3,146,000,00 çıkıyor max ve min arasında çok fark yok sizce yüksek mi bu acemiyim de ue4 'de 

Gölgeleri kapatma olayı ilk resimdeki yerde. LOD 0 da açık tutabilirsin. Diğer LOD lerde kapatabilirsin. Ayrıca Aktör içinde kullanıyorsan static mesh' tıkla ve ikinci resimde gösterdiğim yerde max draw distanceyi 2000-10000 arası bira rakam koyup dene. Belli uzaklıktayken renderlemiyor. Direk sahneye attıysan static mesh i aynı ayar sağ tarafta. Ayrıca görsel olması için 40-50 tane falan koyduysan hepsini seçip sağ tıklayıp merge actors de. Bu hepsini tek bir objeye birleştirip drawwcall ı düşürür.

@Cnrtnbl hocam yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Gölgeleri düşürmeye başladım , max draw distance'yi yapma gereksinimi duymadım çünkü tam olarak anlamadım hocam. Merge actor' de farklı yerlerde kullanmaya karar verdim default olarak oluşturdum merge actor'u o sebepten dolayı fazla bir fark olmadı ama gölgeleri kaldırmaya başladım. Düzelir umarım fps durumum.

Foliaga ile alakalı sorularını videonun başlarında anlattım. HD sürüm yükleniyor, youtube kanaldan kontrol edersiniz kısa süre sonra HD ye geçer.

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.