Öyle geniş bir soru sormuşsun ki 100 çeşit farklı cevaplar verilebilir. Neyin rotası olduğu bile anlaşılmıyor.Oyuna yapay zeka hazırladım ama bunlara nasıl rota belirleyeceğimi bulamadım ve haritamda büyük bunu nasıl yapabilirim?
İnsanlar gidecek,yolun kenarından birdeÖyle geniş bir soru sormuşsun ki 100 çeşit farklı cevaplar verilebilir. Neyin rotası olduğu bile anlaşılmıyor.
1. Spline lar kullanarak istediğin sayıda rotalar çizersin haritana. Oyun başında herkese random bir rota seçer. Önce o spline nın en yakın noktasını hesaplayarak oraya gider. Sonra spline boyunca ilerler. Eğer yerden girmesi gereken bir şey ise yere "trace" atman ve en yakın basılabilecek yeri bulman gerekebilir.
2. NavMesh kullanarak random lokasyon belirleyip oraya yapay zeka move to so ile ilerlemisini sağlayabilirsin. Hedefe ulaştığında kendisine yeni bir yer bulur ve oraya ilerler. Bu böyle döngü ile ilerler.
3. Harita üzerine way point ler koyarsın. Oyun başında actor bulunduğu yerden en yakın waypoint e move to yapar. Ona ulaştığında yine en yakın diğer waypoint e gider. Bu yöyle döngü ile ilerler.
Bunun gibi durum ve ihtiyaçlara göre çok çeşitli çözümler üretilebilir.
Teşekkürler ama çözdüm cevaplarınızlaÖyle geniş bir soru sormuşsun ki 100 çeşit farklı cevaplar verilebilir. Neyin rotası olduğu bile anlaşılmıyor.
1. Spline lar kullanarak istediğin sayıda rotalar çizersin haritana. Oyun başında herkese random bir rota seçer. Önce o spline nın en yakın noktasını hesaplayarak oraya gider. Sonra spline boyunca ilerler. Eğer yerden girmesi gereken bir şey ise yere "trace" atman ve en yakın basılabilecek yeri bulman gerekebilir.
2. NavMesh kullanarak random lokasyon belirleyip oraya yapay zeka move to so ile ilerlemisini sağlayabilirsin. Hedefe ulaştığında kendisine yeni bir yer bulur ve oraya ilerler. Bu böyle döngü ile ilerler.
3. Harita üzerine way point ler koyarsın. Oyun başında actor bulunduğu yerden en yakın waypoint e move to yapar. Ona ulaştığında yine en yakın diğer waypoint e gider. Bu yöyle döngü ile ilerler.
Bunun gibi durum ve ihtiyaçlara göre çok çeşitli çözümler üretilebilir.
Unreal Engine Türkiye topluluğunun çalışmasını sağlamak için isteğe bağlı olarak çerezleri kullanmaktayız.