onuronder

Yeni üye
27 Tem 2015
66
0
0
35
(34) İstanbul Avrupa
Ücretsiz texture dağıtan sitelerde bir sınır koyuyor.Mesela günlük 15mb,günlük 3 texture gibi.Bu sınırlarda unreal engine 4 için uğraşanlar için çabuk bitiyor zannedersem.Acaba siz hangi alternatifleri kullanıyorsunuz.Ücret ödüyormusunuz mesela texture için.

Cgpeers bir korsan paylaşım sitesidir ve bu tür paylaşımlara izin vermiyoruz forumda.

Yapabileceğiniz şeylerden birisi kendi texturelarınızı yaratmak. Photoshop'un PixPlant eklentisi gibi bir şeyle internetten bulduğunuz texture'ları tileable(tekrarlanabilir) texture haline getirebilirsiniz. Ardından o texture'ı kullanarak roughness ve normal map'ini çıkartıp, sonra da diffuse(renk) texture'ından parlaklık ve gölgeleri ortadan kaldırmanız gerekiyor(Physically based shading için gerekli.)

Arkadaş o siteyi örnek verince bende sorayım dedim.Uygun olmadığını bilmiyordum.

Siz diyene kadar programın varlığından bile haberim yoktu.Teşekkürler.

texture ve normalmapin formatı ne olmalı sizce.tga uygunmu mesela.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2.jpg
    Screenshot_2.jpg
    292.8 KB · Görüntüleme: 5
  • Screenshot_4.jpg
    Screenshot_4.jpg
    85.4 KB · Görüntüleme: 2
Jacky' Alıntı:
Cgpeers bir korsan paylaşım sitesidir ve bu tür paylaşımlara izin vermiyoruz forumda.

Yapabileceğiniz şeylerden birisi kendi texturelarınızı yaratmak. Photoshop'un PixPlant eklentisi gibi bir şeyle internetten bulduğunuz texture'ları tileable(tekrarlanabilir) texture haline getirebilirsiniz. Ardından o texture'ı kullanarak roughness ve normal map'ini çıkartıp, sonra da diffuse(renk) texture'ından parlaklık ve gölgeleri ortadan kaldırmanız gerekiyor(Physically based shading için gerekli.)

Ekdeki resimde doğru bir yol izlemişmiyim.
Veya daha iyi bir yol olabilirmi?

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    280.8 KB · Görüntüleme: 4
onuronder' Alıntı:
Ekdeki resimde doğru bir yol izlemişmiyim.
Veya daha iyi bir yol olabilirmi?

Texture yapımı olarak soruyorsanız olmuş. Roughness için şöyle birşey yapabilirsiniz; bir Lerp node'u yaratın ve texture'ın kırmızı kanalını Alpha'ya bağlayın. Ardından Lerp'ü roughness a bağlayıp A ve B değerleri için .5 ve 1 girin.

Materyal olarak ise hazırladığınız materyal Landscape, yani arazi için kullanılacak bir materyal olmuş. Normal static ve skeletal mesh modelleri için Landscape Coordinate yerine Texture Coordinate kullanmanız lazım ve Layer Blend'lere ihtiyacınız yok.

Kaan ÖZTÜZÜN' Alıntı:
Normal Map olarak çıktı aldığınız program üstünde texture'nin derinlik ayarlarını yapabilirsiniz. 
Örneğin; http://cpetry.github.io/NormalMap-Online/ bu site üstünden level kısmı derinliği ayarlar.

Oldu mu? Sayenizde öğreniyoruz yavaş yavaş.Lav material i yapacağım hiç aklıma gelmemişti.Deneye deneye dahada iyi oluyor.Bi de fokurdasaydı çok iyi olurdu.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2.jpg
    Screenshot_2.jpg
    347.3 KB · Görüntüleme: 5
onuronder' Alıntı:
Kaan ÖZTÜZÜN' Alıntı:
Normal Map olarak çıktı aldığınız program üstünde texture'nin derinlik ayarlarını yapabilirsiniz. 
Örneğin; http://cpetry.github.io/NormalMap-Online/ bu site üstünden level kısmı derinliği ayarlar.

Oldu mu? Sayenizde öğreniyoruz yavaş yavaş.Lav material i yapacağım hiç aklıma gelmemişti.Deneye deneye dahada iyi oluyor.Bi de fokurdasaydı çok iyi olurdu.

lavın üstüne hafif alev fırlatma efekti ekleyebilirsin, unreal engine Marketplace'in de bedava olarak verilen sample starter pack'lerde var, onlara ulaşıp efekleri hafif üstüne koyabilirsin, güzel olmuş.

hsndmrts' Alıntı:
lavın üstüne hafif alev fırlatma efekti ekleyebilirsin, unreal engine Marketplace'in de bedava olarak verilen sample starter pack'lerde var, onlara ulaşıp efekleri hafif üstüne koyabilirsin, güzel olmuş.

Elemental demo içindeki meshleri efectleri çalışmamın içine import ettim.En son ekdeki gibi bir görüntü oldu.Proje ismi yanık devre :)

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Ekli dosyalar

• Screenshot_8.jpg
    Screenshot_8.jpg
    312.9 KB · Görüntüleme: 4
  • Screenshot_7.jpg
    Screenshot_7.jpg
    336.2 KB · Görüntüleme: 3
  • Screenshot_6.jpg
    Screenshot_6.jpg
    333.4 KB · Görüntüleme: 3
hsndmrts' Alıntı:
çok uzun olmuş çizgiler, yanardağ patlaması gibi olmuş :) ayrıca obje şeklinde kullanma bence, ufak particle eklemesen güzel olabilir.

Aslında yanardağ patlaması gibi gözükmesini ben istedim.Ben eleştiriye açık bir insanım ama "obje şeklinde kullanma bence, ufak particle eklemesen güzel olabilir" diyince sanki şöyle oldu: Bir boks maçında yüze vurmak yasak,karına vurmak yasak der gibi.Ne yapacağımı şaşırdım :)

Şaka yapıyorum bu arada.Üstüne alınma. :)