leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,539
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Oyunumda bir laptop var ve bu laptoptan webbrowsere vs giriş yapabiliyoruz.
Bir de projeksiyon ekranı var aynı sinema salonu gibi.
Ben laptoptan widget üzerinde yaptığım her işlemin tam zamanlı olarak o projeksiyona aktarılmasını nasıl sağlarım ? Yani aslında widget eşitleyeceğiz.
Buttona tıkladım diğerim diğer widgettada tıklanacak bunu nasıl yaparım ?

Bir widgetı istediğin kadar child olarak verebiliyorsun. Bir adet A widgetı oluştur, bu A widgetını B widgetına child olarak ver bir de C widgetıne child olarak ver, ikisinde de aynı anda görünür. Değişiklikler de aynı anda görünür. Çünkü B'ye de C'ye de verdiğin widget aynı widget.

Child etmekten kastınız nedir ? Normalde blueprintlere sağ tıklayıp child class diyince masterbp den yeni bir alt bp oluştuğunu biliyorum.
Ama bu Widgetlarda işe yaramıyor. User Created sekmesinden sürükle bırak yapmamı kastettiyseniz eğer , o işe yaramadı. Anlık veri çekmem lazım. Mesela bir widgetta scrollu aşağı kaydırdım diğeri de kayacak aynı şekilde.

Bende böyle düşündüm camera ile görüntü almayı falan portalları o şekilde alıyordum. Biraz daha açıklarsan hemen yapabilirim şuan. camera bunu HDRI şeklinde alıyor.
Bu yöntem iyi güzelde yetersiz, çünkü bu sefer widget küçük bir laptop ekranından alınıyor kamerayı içine mi sokacağız ? Çok dağılacak görüntü. Yok mu bunun düzgün bir yolu acaba arattım bulamadım. Bu çok ilkel bir yöntem iş görür mü görür ama kaliteli ve sağlıklı değil. Anlık olara widgeti düzgün çözünürlükte aynı perspektifte düz bir şekilde aktarmalıyım. Yani ekranda nasıl görünüyorsa orada da öyle görünecek.

Child etmekten kastım, mesela bir widget oluşturdun o widgetı bir horizontal box a child olarak verdin ve gittin bir de vertical box a child olarak verdin, hem horizontal da hem de vertical box ta aynı anda görünür. Aynı widget içinde veya farklı farklı widgetlarda aynı anda bir widgetı gösterebilirsin. Yani bilgisayar ekranı olarak kullandığın bir widgetı bir de gidip actor içindeki widgetta gösterirsen istediğin şeyi elde etmiş olursun.

O aynı instance ı oluşturmaz. Child Widget class yapınca sadece aynı widget tan iki yerde görmüş olursun ancak burada istenen şey o değil. Aynı hareketleri o şekilde yapmazlar.