Festivallerin öneminin çok olduğunu + Wishtlist için bile oyunu hazır hale getirmemenin burukluğunu yaşarken, festivale katılmak için gerekli tarihi aştığımı fark ettim.
Aslında tarihi aştık mı aşmadık mı onu pek çözemedim net bir bilgi yok.
Oyunun yapımına öyle odaklanıyorsun ki asıl önemli olan kısmı kaçırıyorsun, o da pazarlama. Benim yaptığım hatayı yapmayın oyunu en az 6 ay öncesinden Steam'de tutun.
Birkaç sorum var, NextFest'e ne zamana kadar katılabiliriz? (14 haziran kayıt diyorlar, fakat bu tarih geçti. Misal 9 ekim'deki Next Fest'e katılabilir miyim?)
Steam'de oyun yayınlamak için (wishlist bile olsa) Steamworks'e üye olmak gerekiyor ve katılma aşamasında Vergi No gibi bilgilere ihtiyaç var. Sırf oyun "PekYakında" yazısına sahip olacak ve bu aşamada hiç satmayacak bile olsa şirket açmak zorunda mıyız?
edit:
Yanıt geldi.
Hi,
1. The deadline to register for the October Next Fest is July 13.
2. A game can only join the Next Fest one time.
Be sure to read the documentation!
https://partner.steamgames.com/doc/marke...st/2023oct
Best regards,
Andrew
Bu arada katılabilme koşullarına da dikkat edelim.
"Oyunun 16 Ekim 2023'te sona erecek Steam Next Fest'ten sonra çıkması." diye bir cümle var. Fest'e katılmamıza rağmen oyun çıkmazsa ne olur bilmiyorum. Burada bahsedilen şey, oyunu çıkaracaksanız bu tarihten önce çıkarmayın, daha sonra çıkabilirsiniz de olabilir.
Aslında tarihi aştık mı aşmadık mı onu pek çözemedim net bir bilgi yok.
Oyunun yapımına öyle odaklanıyorsun ki asıl önemli olan kısmı kaçırıyorsun, o da pazarlama. Benim yaptığım hatayı yapmayın oyunu en az 6 ay öncesinden Steam'de tutun.
Birkaç sorum var, NextFest'e ne zamana kadar katılabiliriz? (14 haziran kayıt diyorlar, fakat bu tarih geçti. Misal 9 ekim'deki Next Fest'e katılabilir miyim?)
Steam'de oyun yayınlamak için (wishlist bile olsa) Steamworks'e üye olmak gerekiyor ve katılma aşamasında Vergi No gibi bilgilere ihtiyaç var. Sırf oyun "PekYakında" yazısına sahip olacak ve bu aşamada hiç satmayacak bile olsa şirket açmak zorunda mıyız?
edit:
Yanıt geldi.
Hi,
1. The deadline to register for the October Next Fest is July 13.
2. A game can only join the Next Fest one time.
Be sure to read the documentation!
https://partner.steamgames.com/doc/marke...st/2023oct
Best regards,
Andrew
Bu arada katılabilme koşullarına da dikkat edelim.
"Oyunun 16 Ekim 2023'te sona erecek Steam Next Fest'ten sonra çıkması." diye bir cümle var. Fest'e katılmamıza rağmen oyun çıkmazsa ne olur bilmiyorum. Burada bahsedilen şey, oyunu çıkaracaksanız bu tarihten önce çıkarmayın, daha sonra çıkabilirsiniz de olabilir.