serhatwxe

Unreal MVP
3 Ocak 2016
317
1
54
28
(34) İstanbul Avrupa
Festivallerin öneminin çok olduğunu + Wishtlist için bile oyunu hazır hale getirmemenin burukluğunu yaşarken, festivale katılmak için gerekli tarihi aştığımı fark ettim.
Aslında tarihi aştık mı aşmadık mı onu pek çözemedim net bir bilgi yok.
Oyunun yapımına öyle odaklanıyorsun ki asıl önemli olan kısmı kaçırıyorsun, o da pazarlama. Benim yaptığım hatayı yapmayın oyunu en az 6 ay öncesinden Steam'de tutun.

Birkaç sorum var, NextFest'e ne zamana kadar katılabiliriz? (14 haziran kayıt diyorlar, fakat bu tarih geçti. Misal 9 ekim'deki Next Fest'e katılabilir miyim?)
Steam'de oyun yayınlamak için (wishlist bile olsa) Steamworks'e üye olmak gerekiyor ve katılma aşamasında Vergi No gibi bilgilere ihtiyaç var. Sırf oyun "PekYakında" yazısına sahip olacak ve bu aşamada hiç satmayacak bile olsa şirket açmak zorunda mıyız?

edit:
Yanıt geldi. 

Hi,

1. The deadline to register for the October Next Fest is July 13.

2. A game can only join the Next Fest one time.

Be sure to read the documentation!
https://partner.steamgames.com/doc/marke...st/2023oct

Best regards,
Andrew

Bu arada katılabilme koşullarına da dikkat edelim.
"Oyunun 16 Ekim 2023'te sona erecek Steam Next Fest'ten sonra çıkması." diye bir cümle var. Fest'e katılmamıza rağmen oyun çıkmazsa ne olur bilmiyorum. Burada bahsedilen şey, oyunu çıkaracaksanız bu tarihten önce çıkarmayın, daha sonra çıkabilirsiniz de olabilir.

Bildiğim kadarıyla next fest Şubat Haziran Ve ekim aylarında oluyor eğer degişmiyorsa. Istediğin zaman katılabiliyorsun. Ben oyunumu steama şubatta koydum haziran feste bir demo yetiştirmeyi hedefledim ama bir demo çıkaramadım. Next fest baslamadan 1 hafta önce kaydı iptal ettim. Ve Ekim next festine kayıt oldum. Demoyu yine yetistiremezsem iptal edip Subattakine kayıt olcam en geç Şubattakine yetistiririm diye dusunuyorum. 
Şirket konusuna gelecek olursak şirket açmana gerek yok. Steamworks hesabı açarken vergilendirme ve ödeme yapilacak banka bilgilerini girme aşamaları var sadece kısımları doğru bir şekile tamamla.

Aşağıdaki konuda vergi banka bilgisi vs konularını inceleyebilirsin. 
http://www.unrealengineturkiye.com/steam-vergi-mulakat-rehberi-konusu.html

MR Studio' Alıntı:
Bildiğim kadarıyla next fest Şubat Haziran Ve ekim aylarında oluyor eğer degişmiyorsa. Istediğin zaman katılabiliyorsun. Ben oyunumu steama şubatta koydum haziran feste bir demo yetiştirmeyi hedefledim ama bir demo çıkaramadım. Next fest baslamadan 1 hafta önce kaydı iptal ettim. Ve haziran next festine kayıt oldum. Demoyu yine yetistiremezsem iptal edip Subattakine kayıt olcam en geç Şubattakine yetistiririm diye dusunuyorum. 
Şirket konusuna gelecek olursak şirket açmana gerek yok. Steamworks hesabı açarken vergilendirme ve ödeme yapilacak banka bilgilerini girme aşamaları var sadece kısımları doğru bir şekile tamamla.

Aşağıdaki konuda vergi banka bilgisi vs konularını inceleyebilirsin. 
http://www.unrealengineturkiye.com/steam-vergi-mulakat-rehberi-konusu.html

13.png

Çok teşekkürler. 
Önemli tarihler burada yazıyor. 14 Haziran Kayıt - 14 Temmuz kayıt bitiş. Ardından çeşitli günler verilmiş, her biri kayıt olanlar için katılma tarihleri. Benim merak ettiğim bu tarihlerde de katılım için kayıt yapılabiliyor mu. Aksi çok saçma olur çünkü.

Vergi no için ise attığın konuya göre anladığım şu, TIN'e sahibim deyip VKN girmek gerekiyor daha az vergi vermek için. Mail geldiğinde de bir takım belgeler atınca kabul ediliyor. Benim merak ettiğim, ortada şirket yok. Şirket yoksa Vergi No da yok. Buraya T.C Kimlik no girsek olur mu? Zaten ileride şirket açacağız.

Rica ederim. Evet doğru onu unutmuşum. Kayıt tarihleri oluyor 1 aylık bi zaman. Detaylı bilgiler o sayfada yazıyor takip etmek gerekiyor. Şuan Steamworks açarsan 14 temmuza kadar ekim next fest e kayıt olma şansın var. O zamana kadar da bir oynanabilir demo hazirlaman lazim tabi.

EDIT: Dostum bi düzeltme yapmak istiyorum. Next feste sanırım 1 defa katılınıyormuş net bi bilgi degil ama bilgin olsun bi arastirmak gerek