Herkese merhaba,
Steam'de yayınladığım multiplayer oyunumla ilgili bir sorun yaşıyorum ve çözüm konusunda yardımlarınızı bekliyorum.
Aşağıdaki durumları test ettim ve aynı sorunla karşılaştım:
1. Steam üzerinden oyunu başlattığımda oluşan log:
Setting breakpad minidump AppID = 1234567
SteamInternal_SetMinidumpSteamID: Caching Steam ID: 76561198123456789 [API loaded no]
2. Standalone modda çalıştırdığımda oluşan log:
LogSteamShared: Display: Loading Steam SDK 1.57
LogSteamShared: Steam SDK Loaded!
LogOnline: STEAM: Starting SteamWorks. Client [1] Server [1]
LogOnline: STEAM: [AppId: 1234567] Client API initialized 1
LogOnline: STEAM: [AppId: 1234567] Game Server API initialized 1
LogOnline: STEAM: Initializing SteamNetworking Layer
LogOnline: OSS: Created online subsystem instance for: Steam
LogOnline: OSS: TryLoadSubsystemAndSetDefault: Loaded subsystem for type [Steam]
LogOnline: STEAM: Missing P2PCleanupTimeout key in OnlineSubsystemSteam of DefaultEngine.ini, using default
Steam'de yayınladığım multiplayer oyunumla ilgili bir sorun yaşıyorum ve çözüm konusunda yardımlarınızı bekliyorum.
Kurulum
- Oyun: Advanced Sessions ve Steam Subsystem kullanılarak Unreal Engine'de geliştirilmiş bir multiplayer oyun.
- Sunucu: Game Instance içinde Create Advanced Session düğümü kullanılarak host server oluşturuluyor.
- Client: Find Sessions aracılığıyla oluşturulan sunucu bulunuyor ve başarıyla bağlanılıyor.
- Steam Overlay: Tamamen çalışıyor, oyunu Steam üzerinden başlattığımda overlay sorunsuz görünüyor.
- Yükleme: Oyun, geçerli bir Steam depot olarak yüklendi ve yayına hazır durumda.
Sorun
Bağlantı sağlandıktan sonra, ping her zaman 9999 görünüyor.Aşağıdaki durumları test ettim ve aynı sorunla karşılaştım:
- Aynı ağ: İki farklı Steam hesabıyla, aynı yerel ağdaki farklı bilgisayarlardan bağlanıldığında ping 9999 gösteriyor.
- Farklı lokasyon: Farklı bir şehirdeki arkadaşıma Steamworks'te Developer yetkisiverdim. Oyunumu test ettiğimizde aynı sorun devam ediyor:
- Ping hala 9999.
- Fizik sorunları: Bazı oyuncular hareket edemiyor, bazı oyuncular ise aşırı hızlı hareket ediyor.
- Oyuncu sayısı güncellenmiyor: Sunucu listesinde katılan oyuncu sayısı doğru bir şekilde artmıyor.
Loglar
İki önemli log dosyasını ekliyorum:1. Steam üzerinden oyunu başlattığımda oluşan log:
Setting breakpad minidump AppID = 1234567
SteamInternal_SetMinidumpSteamID: Caching Steam ID: 76561198123456789 [API loaded no]
2. Standalone modda çalıştırdığımda oluşan log:
LogSteamShared: Display: Loading Steam SDK 1.57
LogSteamShared: Steam SDK Loaded!
LogOnline: STEAM: Starting SteamWorks. Client [1] Server [1]
LogOnline: STEAM: [AppId: 1234567] Client API initialized 1
LogOnline: STEAM: [AppId: 1234567] Game Server API initialized 1
LogOnline: STEAM: Initializing SteamNetworking Layer
LogOnline: OSS: Created online subsystem instance for: Steam
LogOnline: OSS: TryLoadSubsystemAndSetDefault: Loaded subsystem for type [Steam]
LogOnline: STEAM: Missing P2PCleanupTimeout key in OnlineSubsystemSteam of DefaultEngine.ini, using default
Denediğim Adımlar
- AppID: Oyunun dosyalarındaki, Steamworks ayarlarındaki ve DefaultEngine.ini dosyasındaki AppID'yi kontrol ettim.
- Standalone Testleri: Oyunu -log parametresiyle çalıştırdım ve SteamSubsystem'in başlatıldığına dair log mesajlarını doğruladım.
- Steam Overlay: Overlay’in çalıştığını doğruladım.
- Sunucu ve Client Testleri: Aynı ağda ve farklı şehirdeki bir cihazdan bağlanarak test ettim.
Sorular
- Bu sorun, SteamSubsystem'in yerel ve uzaktan bağlantıları nasıl yönettiğiyle mi ilgili yoksa Unreal Engine'deki ağ yapılandırmasından mı kaynaklanıyor olabilir?
- Loglardaki [API loaded no] mesajı, Steam API başlatılırken bir sorun olduğunu mu gösteriyor, yoksa bu mesaj göz ardı edilebilir mi?
- Oyuncu sayısının doğru şekilde güncellenmesi ve ping ölçümünün düzeltilmesi için ne yapmam gerekiyor?