nazim

Cezalı Üye
2 Tem 2016
394
31
0
(6) Ankara
Arkadaşlar selamlar benim aklıma takılan bir kaç soru var eminim ki çoğu kişininde aklına bu veya buna benzer sorular takılıyordur.
1. Sorum, biz oyunumuzu paketledik ve steama koyduk Steam'ın Shift+Tab menüsü, Oyuna davet etme, oyunu izleme vs. bu eklentileri biz kendimiz Unrealden mi yapıyoruz yoksa Steam kendisi mi yapıyor?
2. Sorum, çoğu kişi bende dahil oyununu multiplayer yapıyor bu multiplayer sistemede çoğu kişi dedicated server kuruyor.Bu kurduğumuz dedicated serverler Steam ağına direk otomatik bağlanıyor mu yoksa extradan onu biz mi Steam'a özel kodlayarak bağlıyoruz?

1-Steamwork sdk yı indirip projene yerleştirmen lazım.Ondan sonra shift tab menüsü,arcivment gibi api leri çalıştırabilirsin.

TornadoTT' Alıntı:
1-Steamwork sdk yı indirip projene yerleştirmen lazım.Ondan sonra shift tab menüsü,arcivment gibi api leri çalıştırabilirsin.

Peki bir bilginiz var mı, Steam Multiplayer konusunda? Multiplayer odaklı bir oynanış mekaniği sunmak yeteri kadar zorken Server masraflarıyla uğraşmaktan korktuğum için Multiplayer'den kaçıyorum ancak bu Steam Multiplayer olayını anlayamadım. Stem'in indie'ler için bir Server merkezi mi var ki "Indie'lere masraf olmasın ve Multiplayer oyunlar çıkarsın." diye? Yoksa Steam'deki arkadaşların birbirleriyle, oyunun kendi geliştiricisi tarafından sunulan Server'larda eşleşebilmesi için mi gereken bir sistem? Bilgilendirirseniz çok sevinirim bu Steam ve oyun-içi destekleri hakkında.

furkanxdgs4' Alıntı:
TornadoTT' Alıntı:

Peki bir bilginiz var mı, Steam Multiplayer konusunda? Multiplayer odaklı bir oynanış mekaniği sunmak yeteri kadar zorken Server masraflarıyla uğraşmaktan korktuğum için Multiplayer'den kaçıyorum ancak bu Steam Multiplayer olayını anlayamadım. Stem'in indie'ler için bir Server merkezi mi var ki "Indie'lere masraf olmasın ve Multiplayer oyunlar çıkarsın." diye? Yoksa Steam'deki arkadaşların birbirleriyle, oyunun kendi geliştiricisi tarafından sunulan Server'larda eşleşebilmesi için mi gereken bir sistem? Bilgilendirirseniz çok sevinirim bu Steam ve oyun-içi destekleri hakkında.
Steam sessions diye aratırsanız sorunuzun cevabını bulursunuz.

Bir sürü tutorial bulunmakta konu hakkında.

Şu sayfaları bir incele. Oyun açıldığında Steam'in oyunu algılaması olayı çok basit bir düzenlemeyle yapılıyordu, en sonda eklediğim kısımda bunu anlatan bir video var.

Aşağıdaki bağlantıdan Steam arkadaşlarını sunucuna davet etmek olsun, pek çok özelliğe sahip bir plugini edinebilirsin.
https://forums.unrealengine.com/showthread.php?69901-Advanced-Sessions-Plugin

Dahası, bu plugin ile server browser dahil pek çok özelliğe sahip, menü sistemi yapılmış ayrı bir paket var. Bunu indirerek de işlerin nasıl işlediğini anlayabilirsin.
http://community.metahusk.com/topic...-menu-system-instructions-help-and-discussion

Advanced Session Plugin'i kesinlikle öneriyorum, zira sunucuya basit bir şekilde şifre verme olsun, ismi olsun, pek çok şeyi kolayca yapabiliyorsun.

Ekleme: 
Steam başarımları ekleyebilmek için Steam'den oyununa başarımları oluşturman ve bunları Unreal Engine'dan çağırman gerekiyor. O da fazlasıyla basit bir işlem, yani pek endişelenmeni gerektirdiğini sanmıyorum.
Başarım eklemek;
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Ayrıca projeni Steam'de aktifleştirmeni sağlayan bir tutorial. Seriyi takip edersen bu kanal sunucu kurmayı da gösteriyor. Abone olmanı öneririm, oldukça faydalı.
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.