Teşekkür Ederim O Zaman %30 Kesin Vergilendireleceğim %30 Steam Ücreti %15 Türkiyede Versek Yani Kabaca Bir Hesap Yaparsak Mesela 100 Lira Değerinde Bir Brüt Gelir Elde Ettik Diyelim 100%x 30= 70 Lira Steam Ücreti Kesildikten Sonra Kalır, 70%X 30= 21 Yani 49 Lira ABD Vergi Kestikten Sonra Kalır, Bu Arada Düşüşler Bu Şekilde Oluyor Yani Steam %30 Abd %30 Dendiği Zaman Bunun Anlamı 100% X 60 = 40 Olmuyor. Steam Kendi Payını Aldıktan Sonra Bize Geriye Kalan 70 Liradan ABD'ye %30 Vergi Kesiliyor Yani Bu Bizim İçin Bir Nevi Kar'dir Devam Edelim 49 Lira Kalmıştı Tabi Para TÜRKİYE'ye Girceği İçin %15 Vergilendireleceğiz 49% X 15=7.35 Yani Bize 41.65 TL Kalır Tabi Bu % 15 lik Oran 13.300 Tl'ye Kadar 33 Bin Tl üzeri Gelir Elde Edersek Vergi %20 Olur Neyse Devam Edelim Epic Games Ücreti Var Bu İse % 5 Ama Epic Games Bu Ücreti Brüt Gelirden İstiyor Yani Bize Kalan 41.65 Tl Değil Tam Tersi 1oo Tl'den İstiyor Bu Biraz Kötü 100% X 5= 5 Tl Yani Bize 41.65-5= 36.65 TL Kalır. Kdv Ücretleri Gelecek Olursak O bizden Kesilen Bir Rakam Değil Ama Bize Zarar Verir Her Ülkenin İstediği Bir Kdv oranı Var Listeye TÜRKİYEDE Eklendi %18 Oranında Neyse Mesela X Ülkesi %20 Kdv İstiyor Bizim Ürünümüzü 10 Tl'ye Koyduk Ama Bu Fiyat X Ülkesi Müşterisi İçin 10% X 20= 2 Yani O Müşteri 12 Tl Ve Bu 2 Tl X Ülkesi Devletine Gidecek Bize Giren Çıkan Yok Ama Her Zaman Pahalı Ürün Daha Az Tercih Edilir Ve Satış Oranı Etkilenir.
Bu Bilgiler Yabancı Kaynaklı Developer Sitelerinden Araştırılmıştır Yani Kafadan Atılmış Bişe Yok Zaten Diceniz Bu Kadar Biliyon Neden O Zaman Soru Soruyorsun Ama Ben Bu Vergi Numaraları Tipinde Çok Acemiy'dim 2 Günlük Araştırmalar Sonucu Bu Bilgileri Buldum Dediğim Gibi Hepsi yabancı Kaynaklı Developer Sitelerinden Bazı Yanlışlarda Olabilir Tabi Eğer Varsa Bana Söyleyip Sildirtebilirsiniz Sonuçta Yanlış Yönlendirme Olamasın.