Ravends

Üye
25 Ocak 2023
34
10
8
(20) Denizli
Arkadaşlar sahnemdeki sky light'ın ışığı iç mekanda da görünüyor reflection olarak. tüm grafik ayarlarını denedim lowdan epice kadar ancak sonuç aynı. sadece lumen açınca düzeliyor ancak lumende aşırı performans harcıyor bunu lumen kapalı halletmenin bir çözümü yok mu? Lumen açıkkende ayarların high veya daha yüksekte olması gerekiyor

Ekli dosyalar

• Ekrangrnts2026-03-0321405.jpeg
    Ekrangrnts2026-03-0321405.jpeg
    318.3 KB · Görüntüleme: 7
  • Ekrangrnts2026-03-0321403.jpeg
    Ekrangrnts2026-03-0321403.jpeg
    318.3 KB · Görüntüleme: 7
  • Ekrangrnts2026-03-0321404.jpeg
    Ekrangrnts2026-03-0321404.jpeg
    318.1 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:
Arkadaşlar sahnemdeki sky light'ın ışığı iç mekanda da görünüyor reflection olarak. tüm grafik ayarlarını denedim lowdan epice kadar ancak sonuç aynı. sadece lumen açınca düzeliyor ancak lumende aşırı performans harcıyor bunu lumen kapalı halletmenin bir çözümü yok mu? Lumen açıkkende ayarların high veya daha yüksekte olması gerekiyor
Duvarların arasında boşluk mu kaldı? Ondan giriyor olmasın?
Light build aldın mı?

Tam çözüm vereyim. Skylight Channelini 1 yap
İç mekandaki duvarları ve her şeyi 0 yap mesela.

duvarlar moduler olduğu için tam anlamıyla kusursuz değil arada milimetrik çıkıntılar var büyük ihtimalle ben beceremedim yerleştirmeyi ancak bu kadar küçük şeylerden kaynaklanabilir mi ki. 2 oda var ve o odanın arkasından diğer odaya kadar toplam 3 duvardan geçiyor yani. ve sadece lumeni high yaparak veya skylight kapatarak çözülüyor
light buildi sadece refrection capturelar için almıştım ancak lumen için build almak gerekli mi? lumen kullanmayacağım zaten ancak screen spacede de oluyor none için build alacağım. ben lumende alınmıyor diye biliyordum öyleyse.
channel ayarını da denedim şimdi ancak hiçbir fark olmadı çünkü skylightta channel ayarı yok sanırım gördüğü her meshi aydınlatıyor geçirgenlik kontrolü de sanırım sadece high ve üstünde gibi.

acaba skylightı tamamen kapatsam çok fark olur mu ki? oyun genelde gece geçecek
birde aklıma her odaya girdiğimde skylight renderingini kapatmak geldi ancak 10-15 interior olacak kontrolü sağlamak zor gibi bug olmadan.

Ekli dosyalar

• 1772976369845.png
    1772976369845.png
    907.2 KB · Görüntüleme: 1
Güncelleme: sonunda düzelttim. Environment light mixer ile oynarken syklightin colorunu sıfırladım ve düzeldi ancak bunu önceden skylightı kapatıp sıfırdan yeni skylight eklediğimde düzelmemişti nedense. ayrıca düzelttikten sonra sadece color palette açınca hiçbirşeyi değiştirmeden onaylamasam bile duvarlar tekrar turuncu oldu. ardından sıfırladığımda düzelmeyince ctrlz z attım ve tekrar düzeldi nasılsa. belki farklı sebepten de olmuş olabilir bilmiyorum ancak böyle yapınca düzeldi

2. Güncelleme: sorunun neden kaynaklandığını buldum. color değiştirirken palette'de oynama yapınca sahnenin preview ışıklandırması anlık değişiyor ancak paleti kapatınca uı'da eski hali bile görünse leveli etkilemiyor. bunu birçok kez denedim ancak çoğu zaman herhangi bir sorun olmadı sanırım nadiren oluyor birde global illumanationu bir kere lumene alıp ardından none yaparsam skylight sızdırmaya devam ediyor ancak başlangıçta none olduğu halde gayet normal görünüyordu. sanırım bu ikisi yüzünden kaynaklanıyor

ancak sadece editörde işe yaradı. PIE modda hala aynı. bir kaç kez pie moda girince editörde de duvarlar turuncu oldu.

Son düzenleme: