fantasturk

Yeni üye
9 Mar 2019
2
0
0
(45) Manisa
1-Sketchfab CC Attribution  (Creative Commons Attribution) Ticari Kullanıma uygun mudur?

2- Openworld haritada performans sorunları yaşamamak için karakterin belirli bir Radius içinde dünyayı renderlemesini nasıl sağlarım veya performans acısından daha etkili bir yöntem var mı? Konu hakkında nasıl arama yapacağımı bilemiyorum o yüzden tutorial videosu veya konuyu internette nasıl araştıracağımı açıklarsanız sevinirim.

1. sorun için emin olmamak ile birlikte ticari kullanıla bilir diye biliyorum

2.sorun için openworld bir oyunda LOD sistemi optimizasyon  açısından oldukça önemlidir ve kullandığın mesh deki edges arttıkca performans açısından sorun yaşarsın kendin yaparsan eğer çalışmasını planladığın sisteme göre objeni LOD larını yaparsan çok daha iyi performans alırsın 

tutorial olarak göz atarsan iyi olur 

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Buda LOD ile alakalı 

ahtek07' Alıntı:
1. sorun için emin olmamak ile birlikte ticari kullanıla bilir diye biliyorum

2.sorun için openworld bir oyunda LOD sistemi optimizasyon  açısından oldukça önemlidir ve kullandığın mesh deki edges arttıkca performans açısından sorun yaşarsın kendin yaparsan eğer çalışmasını planladığın sisteme göre objeni LOD larını yaparsan çok daha iyi performans alırsın 

tutorial olarak göz atarsan iyi olur 

Buda LOD ile alakalı 

Çok teşekkür ederim üzerinde çalışacağım iyi forumlar

fantasturk' Alıntı:
1-Sketchfab CC Attribution  (Creative Commons Attribution) Ticari Kullanıma uygun mudur?

2- Openworld haritada performans sorunları yaşamamak için karakterin belirli bir Radius içinde dünyayı renderlemesini nasıl sağlarım veya performans acısından daha etkili bir yöntem var mı? Konu hakkında nasıl arama yapacağımı bilemiyorum o yüzden tutorial videosu veya konuyu internette nasıl araştıracağımı açıklarsanız sevinirim.

1- Bu Unreal ile alakalı bir soru değil, google basit aramayla çözebileceğin bir problem. https://creativecommons.org/licenses/?lang=tr

2- Evet LoD ile yapılabilinir, ayrıca çevrimiçi oyunların performansı için kalıcı(persistent level) kaçınılarak bir haritayı farklı bölümlere ayırıp World Composition tekniğini kullanabilrisin