RecLast

Yeni üye
10 Tem 2015
202
12
0
34
(67) Zonguldak
byreclast.net
Merhaba Arkadaşlar,
2 Sistem topladık arkadaşla. Yorumları merak ettim bi yazayım dedim. Sizce sistemler iyimi + yada - bişeyler varmı şunu ekle yada bunun yerine bunu koy dediğiniz birşey varmı? Önerilere açığım. İlk sistem bu şekilde kasa ve güç kaynağı olmadan 4-5 bin arası bir bütceye geliyor yanılmıyorsam. Öbürüde zaten resimde gözüküyor. Daha ucuza toplama şansım varmı bilenler cevaplarsa sevinirim.

1. Sistem ;
Anakart : Asus Z97 Pro

İşlemci : i5 4690k

Ram : Kingston 16 GB (2x8GB) HyperXBeast DDR3 2133 Mhz

SSD: SANDISK ULTRA II (550 MB okuma /530 yazma)

HDD : SANDISK 1 TB SATA 3 64MB/SN

EKRAN KARTI : ASUS R9 390 DırectCU III GAMING 8 GB GDDR5 512 BİT

2. Sistem ;

O9ojqn.jpg

2. Sistem Skylake olarak geçiyor bazı arkadaşlar tutturdu skylake daha iyi olur diye. Çok kararsız kaldım. Özellikle sistemden anlayan arkadaşlara sormak istiyorum bu sistemler ile Oyunları ultrada oynama, Video çekme, Render atma, Yayın yapma, 3D Tasarım ve Oyun yapımı ile uğraşacağımı varsayarsak sıkıntı yaşatırmı bana?

i7 6700k şu anda 4 ve 6 serisinin lideri.

4 serisindeki her işlemciyi yerle bir ediyor yani.

Ekran kartı konusunda birşey söylemeyeceğim,tam emin değilim o konuda :shy:

RecLast' Alıntı:
Diğerleri için ne düşünüyorsunuz peki? Ekran kartını bazıları gtx 970 yap diyor sizce asus r9 daha iyi değilmi ? ^^
bu işe girdinmi çıkamazsınız ya amdciler yada nvidiacılar çıkacak :D siz hangisini kullanmak isterseniz onu seçin soğutucu olarak GT H110İ Veya GTX H110İ Alın paraya kıyıp :D ve Oyun için çok ideal sistem ama malesef 3D Tasarım için çok uygun değil tabi ne tasarladığınıza bağlı

Bence gayet mantıklı bir sistem olmuş. Eski bir bitcoinci olarak elimden 30a yakın amd ekran kartı geçti. Hepsini aylarca 7/24 full overclocklu çalıştırdım 1powercolor hariç hiçbirinde en ufak bir problem yaşamadım. Şu anda kendi sistemimde R9 290 kullanıyorum ve gayet memnunum 390ın seni fazlasıyla tatmin edeceğine eminim. Amd ekran kartlarında benim favori markam Sapphire'dir. Fiyat olarak da asustan 300 tl kadar daha uygundur.

Ozzy' Alıntı:
RecLast' Alıntı:
Diğerleri için ne düşünüyorsunuz peki? Ekran kartını bazıları gtx 970 yap diyor sizce asus r9 daha iyi değilmi ? ^^
bu işe girdinmi çıkamazsınız ya amdciler yada nvidiacılar çıkacak :D siz hangisini kullanmak isterseniz onu seçin soğutucu olarak GT H110İ Veya GTX H110İ Alın paraya kıyıp :D ve Oyun için çok ideal sistem ama malesef 3D Tasarım için çok uygun değil tabi ne tasarladığınıza bağlı

970 ve 4790 ile nasıl bir tasarımda sorun olabilir?

ben hd5450 ile 100k poligonlu objeleri sıkıntısız modelliyorum?

SoloWarrior' Alıntı:
Ozzy' Alıntı:

Modelleyemez demedim önce okuyun bizde 770M ile 100 k modelledik ben amdyi seviyorum ama nvidia kadar 3d tasarimda iyi değil amd bunu unutuyorsunuz bosuna quadro kartlar cikmadi dimi oyun yapicak 3d model yapıcak fps render bake build sureleri çok cok farklı olcak vray render yaparken başka biseyle ugrasmak isticek bukadar para veripde hakettigi bisey

RecLast' Alıntı:
Tasarım için ne önerirsiniz peki?
Bütçeni baya aştım 3 parca ve senin topladiklarinla ssd hdd ram kasa güç kaynagı sogutucu sadece sistemlerinden ekran kartı islemci anakarti çıkardım

6550 TL buluyor ama mantıklı olan sistem budur 
1DEEXY.jpg

Ozzy' Alıntı:
SoloWarrior' Alıntı:

Modelleyemez demedim önce okuyun bizde 770M ile 100 k modelledik ben amdyi seviyorum ama nvidia kadar 3d tasarimda iyi değil amd bunu unutuyorsunuz bosuna quadro kartlar cikmadi dimi oyun yapicak 3d model yapıcak fps render bake build sureleri çok cok farklı olcak vray render yaparken başka biseyle ugrasmak isticek bukadar para veripde hakettigi bisey

RecLast' Alıntı:
Tasarım için ne önerirsiniz peki?
Bütçeni baya aştım 3 parca ve senin topladiklarinla ssd hdd ram kasa güç kaynagı sogutucu sadece sistemlerinden ekran kartı islemci anakarti çıkardım

1DEEXY.jpg

Evet o konuda haklısınız,nvdia bir tık önde fakat benim bildiğim build işlemi ile işlemci ilgileniyor.

Eğer öyleyse pek fark yaratmaz.

Şunuda ekleyeyim 390 adlı kartın skorlarına vs. bakmadım ve o konuda yorum yapmadım.

Evet gelen yorumlar arasında herkes 2 şeyden bahsetti.

1. Güç kaynağının yetmeyeceği ki zaten güç kaynağını kasa içinde diye dikkat etmemiştim onu min 750w lik bişi alıcam o aklımda zaten bu konuda sıkıntı yok.
2. Sıkıntıysa ekran kartı ki bu konu cidden kafamı karıştırdı ^^ Bazıları özellikle gtx 970 önerirken bazılarıysa şuanki iyi diyor. Şahsen özellik olarak benim eklediğim ekran kartı 8gb ve 512 bit. Performans olarak da genel olarak herkes memnum. Neden herkesin nvidia gtx 970 önerdiğini anlamıyorum yada yukarıda önerdiğin gtx980 ^^ Özellik ve performans olarak benim eklediğim daha iyiyken neden bu 2 ekran kartını bukadar övüyorsunuz? Bildiğiniz bi özellik yada ek birşeyimi var acaba?

RecLast' Alıntı:

1. Güç kaynağının yetmeyeceği ki zaten güç kaynağını kasa içinde diye dikkat etmemiştim onu min 750w lik bişi alıcam o aklımda zaten bu konuda sıkıntı yok.
2. Sıkıntıysa ekran kartı ki bu konu cidden kafamı karıştırdı ^^ Bazıları özellikle gtx 970 önerirken bazılarıysa şuanki iyi diyor. Şahsen özellik olarak benim eklediğim ekran kartı 8gb ve 512 bit. Performans olarak da genel olarak herkes memnum. Neden herkesin nvidia gtx 970 önerdiğini anlamıyorum yada yukarıda önerdiğin gtx980 ^^ Özellik ve performans olarak benim eklediğim daha iyiyken neden bu 2 ekran kartını bukadar övüyorsunuz? Bildiğiniz bi özellik yada ek birşeyimi var acaba?
güç kaynağı 650 yeter ama o güç kaynağı yetmez hx750i güç kaynağı alabilirsiniz Thermaltake v71de kasa olabilir ben 650wat ile titan x çalıştırıyorum gtx 970 almayın. amd bit sayısına bakmayın amd abartıyor dediğim gibi yazdıklarımı alabilirsiniz işlemciyi 4790k çekebilirsiniz overclock yapmıcaksanız 4790da olur

SoloWarrior' Alıntı:
Ozzy' Alıntı:

1DEEXY.jpg

Evet o konuda haklısınız,nvdia bir tık önde fakat benim bildiğim build işlemi ile işlemci ilgileniyor.

Şunuda ekleyeyim 390 adlı kartın skorlarına vs. bakmadım ve o konuda yorum yapmadım.

ekran kartı build işlemi için çok fark yaratmaz ama ışıklandırmada yarar build için işlemci ram önemlidir

Ozzy' Alıntı:
RecLast' Alıntı:

güç kaynağı 650 yeter ama o güç kaynağı yetmez hx750i güç kaynağı alabilirsiniz Thermaltake v71de kasa olabilir ben 650wat ile titan x çalıştırıyorum gtx 970 almayın. amd bit sayısına bakmayın amd abartıyor dediğim gibi yazdıklarımı alabilirsiniz işlemciyi 4790k çekebilirsiniz overclock yapmıcaksanız 4790da olur

SoloWarrior' Alıntı:

ekran kartı build işlemi için çok fark yaratmaz ama ışıklandırmada yarar build için işlemci ram önemlidir

Evet,o yüzden işlemciyi 6700 almalı.

4790k dan daha güçlü ve fiyat farkı çok çok az.

SoloWarrior' Alıntı:
Ozzy' Alıntı:

tabiki daha güçlü 6.nesil biri 4. nesil ama çoklu çekirdekde 4790 önde zaten attığım fotoğrafa bakarsanız 6700k önerdiğimi görürsünüz

Ozzy' Alıntı:
SoloWarrior' Alıntı:

tabiki daha güçlü 6.nesil biri 4. nesil ama çoklu çekirdekde 4790 önde zaten attığım fotoğrafa bakarsanız 6700k önerdiğimi görürsünüz
Okadar çok alıntı oldu ki anlaşılmıyor :D,kusura bakma.

Şöyle bir güncelleme yaptım arkadaşlar. Şimdi nasıl oldu sizce? Ramleri fanları düzelttim.Ramlerin 6700k ya uyması için 2133 mhz olması lazımmış bu yüzden 2666 yı değiştirdim. 2 Ekran kartınıda x e geçirdim 970 e göre çok daha iyi performans veriyormuş ne dersiniz?

Şimdi şu haliyle uyumluluk ve herşeyi ile bakıldığında en temiz ve uygun hale geldimi sizce?
4qjzL0.jpg

RecLast' Alıntı:
Şöyle bir güncelleme yaptım arkadaşlar. Şimdi nasıl oldu sizce? Ramleri fanları düzelttim.Ramlerin 6700k ya uyması için 2133 mhz olması lazımmış bu yüzden 2666 yı değiştirdim. 2 Ekran kartınıda x e geçirdim 970 e göre çok daha iyi performans veriyormuş ne dersiniz?

Şimdi şu haliyle uyumluluk ve herşeyi ile bakıldığında en temiz ve uygun hale geldimi sizce?
4qjzL0.jpg

O kadar parayı vereceksin ve 980ti gibi bir kart vs. olmayacak?

Tamam amd iyi güzel fakat verdiğin paraya göre alacağın performans düşük olacak.

850w modüler psu ne işine yarayacak?

Tabiki böyle boşluktan yazarak birşeyler anlatmaya çalışmayacağım,az bekle bende bir sistem toplayayım 6 bin tl'ye

Oc yapacakmısın işlemciye?

v86a8r.png

Bunlar vatanbilgisayar fiyatları.

Senin topladığın yer daha ucuz,oradan toplarsan daha ucuza gelir ve ssd için yer açılır.

Bana kalırsa şu anda bu işlemciye oc yapmak mantıksız.

1-2 sene sonra daha çok işlemci isteyen şeyler olduğunda yapmanı öneririm.