qukla

Unreal MVP
16 Tem 2015
381
90
0
(35) İzmir
Merhabalar:

Karakterin eline koyduğumuz silahı nasıl değiştirebiliriz? Bir silah alma animasyonu yaptım, Charakter viewpoint den eline silahı yerleştirdim (A silahı) ve karakter 1 tuşuna basınca A silahını eline alma animasyonunu oynatıyorum. Ancak başka bir silah (B silahı) verip eline bu silahı yerleştirme konusunda sıkıntım var.

Bir önceki silahı görünmez yapmayı denedim ama olmuyor.

Önerilerinizi merakla bekliyorum : )

Denedim de istediğimi vermiyor. Static mesh i değiştirsen de yerini ayarlamak için yine viewpoint ten ayar yapmak gerekiyor. O noktada sıkıntı çıkıyor.

Character BluePrint' de karaktere ekli bir mesh component'i, başka bir mesh ile değiştirme üzerine bir node bulamadım.

Benim yaptığım ek bir static mesh component koyup, istediğim silah static mesh ini onun içine yerleştirip onu karakterin eline vererek event blueprint'de oynama yapmak. Ama oda düzgün çalışmıyor maalesef.

Sorunun Animasyonla ilgisi olduğunu düşünüyorum ama emin de olamadım.

Sadece static mesh değiştirmek mantıklı değil. Silahlar için bir Master BP hazırlayıp ardından her silahı o masterdan yaratılmış BP olarak yaratmak gerek, böylece her silahın BP'si içinde kendi özelliklerini de kodlayabilir, custom event lerini hazırlayabilirsin. Sonrasında karakter BP içinden bu silahı child BP olarak ekleyip o çağırılan silah BP'si içindeki event, değişken, vs. lere de ulaşabilirsin. Ben şu 2 videodaki gibi bir sistem kurmuştum bir zamanlar:

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Karakter BP içinde şöyle işliyor:

Weap_1_zpsbzugiyom.png

Weap_2_zpsgahn3feq.png

Switch on Backpack isimli node'lar content browser'da yaratılmış Backpack isimli Enumeration'lardır. Enum yarattığınız zaman BP içinde sağa tıklayıp Switch  on (enum name) şeklinde seçenekler verir. Byte değişkeni kullanarak Enumda hangi sırada hangi event var ise onu tetikler(bir nevi Gate veya Branch)

Silahın pozisyonu socket ile belirleniyor.

Bunlarla uğraşmayıp sadece static mesh değiştirecem dersen de Add Static Mesh Component node'unu kullan. Bir tanesini Add yaparken diğerini de Destroy yaptırırsın.