TornadoTT

Yeni üye
24 Kas 2015
280
13
0
30
(6) Ankara
Silah sistemini geliştirirken test amaçlı taramalı tüfek sesi indirdim.

1-)Single Shot yani 1 saniyelik olmayan sesleri nasıl kırparız?(Bazı programlarla denedim ama kırptıktan sonra motora attığımda media texture olarak algıladı ve ses kayboldu.)

2-)Elimde Flac uzantılı ses dosyası vardı.Programla wav.  a çevirdim.Ancak yine media texture olarak algıladı.Nasıl düzeltirim?

Yardımcı olursanız sevinirim.

cahitburak' Alıntı:
SoloWarrior' Alıntı:
Zaman konusunda haklısın ama zevkli bir iş :)

Benim orda sormak istediğim mesele şuydu;

Bu iş için trigger kullanmak doğrumudur?

Bazı videolarda görüyorum,karakterin birşeyleri farketmesi için (karakter) oyun otomatik bir triger tarzı şey oluşturuyor.

Yine anlatamadım :mad:

Özet:Sokakta 20-30 yaya olduğunu varsayarsak,bu performans açısından ne yapar?

Her karakterde bir sphere trigger olacağından dolayı biraz karışır gibi? (Bu arada performans açısından box trigger mi daha iyidir sphere trigger mi?)

Gerçeği söylemek gerekirse seninle konuşamıyoruz :)

Ya ben soruyu soramıyorum yada anlayamıyorsun fakat şöyle bir durum var,her yazdığında ister istemez o yazıdaki şeyleri öğreniyorum,ileriye birikim :cool:

Bir ara şu octree olayını tam olarak konu açacağım.Yorumların için teşekkürler

Teknik tabirler kullanmıyorsun, sadece teknik tabirler kesinleştirir bu süreci, o yüzden anlaşamıyoruz. Tabi tartışmaya açık. Ama ben bu anlaşmazlığı da yararlı görüyorum; bu sayede düzeltiyor, düzeltiliyorum.

Trigger iyi bir yöntemdir; bu mantıklı bi soru oldu şimdi. Çünkü gayet açık, animasyon, atlama, zıplama yok işin içinde ;). 20-30 trigger hiçbir şey değildir. Transistörlerine güven biraz :). Çok açık söylüyorum, sistem çok kötü değilse 500 tanesi FPS düşüşü yaşamadan çalışır "UE4"de. Daha önce bir yerde söylemiştim ama fizik hesaplamalarında en kolay hesaplanandan zor hesaplanana doğru şu şekildedir:
Sphere < Capsule < Cylinder < Box < Mesh

Evet o yazını görmüştüm,oradan aklımda kalmış.

Sistemim ölme düzeyinde olduğundan çok önem veriyorum bunlara,neyseki i5 6500 ve r9 380 4gb modeli ile bir bilgisayar alıyorum.

Bu günlük daha birşey sormuyorum,iyi geceler :D

Yarın sınav var,atlatırsam kutlama için araç fiziğini öğreneceğim :D

SoloWarrior' Alıntı:
cahitburak' Alıntı:
Teknik tabirler kullanmıyorsun, sadece teknik tabirler kesinleştirir bu süreci, o yüzden anlaşamıyoruz. Tabi tartışmaya açık. Ama ben bu anlaşmazlığı da yararlı görüyorum; bu sayede düzeltiyor, düzeltiliyorum.

Trigger iyi bir yöntemdir; bu mantıklı bi soru oldu şimdi. Çünkü gayet açık, animasyon, atlama, zıplama yok işin içinde ;). 20-30 trigger hiçbir şey değildir. Transistörlerine güven biraz :). Çok açık söylüyorum, sistem çok kötü değilse 500 tanesi FPS düşüşü yaşamadan çalışır "UE4"de. Daha önce bir yerde söylemiştim ama fizik hesaplamalarında en kolay hesaplanandan zor hesaplanana doğru şu şekildedir:
Sphere < Capsule < Cylinder < Box < Mesh

Evet o yazını görmüştüm,oradan aklımda kalmış.

Sistemim ölme düzeyinde olduğundan çok önem veriyorum bunlara,neyseki i5 6500 ve r9 380 4gb modeli ile bir bilgisayar alıyorum.

Bu günlük daha birşey sormuyorum,iyi geceler :D

Yarın sınav var,atlatırsam kutlama için araç fiziğini öğreneceğim :D
Şu şekilde optimize oldu ve tıkır tıkır çalışıyor.

Önce taramalı olan sesin cuesine gelip looping özelliğini açtım.
Sonra Karakter bpye 2 tane audio componenti ekledim.
Birisi m4_loop(taramalı olan) diğeri tail single olan sonra bu bp yi  yazınca çalışıyor

Nasıl bir optimizasyon farkı oldu derseniz.Öncelikle ses düzgünleşti arkaya ses binmedi fazladan.
Birde 2.05mb ram yerken önceki haliyle şimdi 1.33 mb yiyor sadece pek bi fark yok ama ince detaya önem veriyosan sonuç bu :D

TornadoTT' Alıntı:

Birisi m4_loop(taramalı olan) diğeri tail single olan sonra bu bp yi  yazınca çalışıyor

Nasıl bir optimizasyon farkı oldu derseniz.Öncelikle ses düzgünleşti arkaya ses binmedi fazladan.
Birde 2.05mb ram yerken önceki haliyle şimdi 1.33 mb yiyor sadece pek bi fark yok ama ince detaya önem veriyosan sonuç bu :D

Güzel çalışma, ellerine sağlık ama dediğim gibi bu sistemi Pawn üzerinde değil silah üzerinde yazacaksın. Yazacaksın derken, şimdi sistem oturdu dokunmak istemiyorsun ama yakın zamanda Pawn'ı sadeleştirmek isteyeceksin.

İkinci bir tavsiye, daha doğrusu bir bilgi vereyim. Şimdi çok ayrıntıya giremeyeceğim ama SoundCue üzerinde parametrelere bağlı "Switch/Case", "Branch", "Fade" gibi bir çok işlem yapabiliyorsun. Mesela bu örnekte yer tipini belirten "integer" bir değeri parametre olarak, dinamik bir biçimde güncelliyor ve "Cue" seçimi ona göre yapıyor. Bu basit bir örnek ama benzer mantıkla kendine uyarlayabilirsin.
5018-audiocueswitch.jpg

cahitburak' Alıntı:
TornadoTT' Alıntı:

Güzel çalışma, ellerine sağlık ama dediğim gibi bu sistemi Pawn üzerinde değil silah üzerinde yazacaksın. Yazacaksın derken, şimdi sistem oturdu dokunmak istemiyorsun ama yakın zamanda Pawn'ı sadeleştirmek isteyeceksin.

İkinci bir tavsiye, daha doğrusu bir bilgi vereyim. Şimdi çok ayrıntıya giremeyeceğim ama SoundCue üzerinde parametrelere bağlı "Switch/Case", "Branch", "Fade" gibi bir çok işlem yapabiliyorsun. Mesela bu örnekte yer tipini belirten "integer" bir değeri parametre olarak, dinamik bir biçimde güncelliyor ve "Cue" seçimi ona göre yapıyor. Bu basit bir örnek ama benzer mantıkla kendine uyarlayabilirsin.
5018-audiocueswitch.jpg

Teşekkürler bu şekilde yapıldığını bilmiyodum.Bu daha güzel bi sistem olmuş
Ben onu şu şekilde yapmıştım.