Anthonystark

Yeni üye
12 Tem 2016
13
0
0
(34) İstanbul Anadolu
Arkadaşlar bi oyun yapımına başlıcaz ama bir türlü oynun hangi şehirde geçeceğine karar veremedik şehir önerisi olan arkadaşlar modellemesi zor olmayacak şehirleri yazarsanız sevinirim.Şimdiden cevap veren herkese teşekkürler. :)

Anthonystark' Alıntı:
Arkadaşlar bi oyun yapımına başlıcaz ama bir türlü oynun hangi şehirde geçeceğine karar veremedik şehir önerisi olan arkadaşlar modellemesi zor olmayacak şehirleri yazarsanız sevinirim.Şimdiden cevap veren herkese teşekkürler. :)

Bence saçma bir soru olmuş. Yani karakterinizi kodlarken, haritadaki yerleri kodlarken, ekrana gelen menüleri vs. kodlarken o kadar zaman geçireceksiniz ama harita modellemeyeceksiniz! Neden? Yani modellemeler uğraştırıcı bir şey olsa bile bunu bir arkadaşınızın yapması lazım ve sadece modellemelerle uğraşmalı. Eğer haritadan ben zevk almayacaksam adamın hızlı koşması veya tırmanabilmesi neden umrumda olsun ki?
dyanikoglu' Alıntı:
Çorum olabilir, yeşillik yok hiç her yer beton  :D

Foliage falan uğraşmanıza gerek kalmaz.

Hocam yeşillik olmayan bir harita, oyuncuların en nefret ettiği tiptir. Tabii Crash Bandicoot: TimeTwister gibi olayın kendisi gelecekte veya şehirde geçmeyen oyunlar hariç. Ama arkadaşlar o kadar saçma bir soru sormuş ki nerden tutsak tutarsız. Bir oyunun hikayesi ile haritası bir olmalıdır. Bu durumla ilgili Rockstar Games'in yüksek rütbedeki bir çalışanı "Los Santos veya Miami görevleri ve geçirdiğiniz karakterleri New York'ta kullanamazsınız. Bir oyunun hikayesiyle, o hikayenin geçen şehri bir bütün olmalıdır." demişti. Arkadaşlar ne çeşit bir oyun yaptıklarını falan söylememişler. Ama Foliage ile uğraşmazlarsa GTA 4'ün yaşadığı "Karanlık ve çöp bir şehir" tanımını oyunlarına yapıştırmış olurlar. Kesinlikle deniz ve yeşillik olmalı. Ben Antalya yapacağım. Arkadaşa da o tarz bir şehir öneririm. Mesela İzmir olabilir.

Tabi sehir modelleme kolay olmaz ama istanbulla cesme gibi tatil beldelerinkide bir olmaz  ben istanbul gibi bi karisik bi sehir yerine daha basit bi sehir dusunuyorun bu sehire yakin bi sehir olusturmak ornegin gta 5 los angelestan bi cok yeri yapilmis ben bu yuzden bu soruyu sordunm akliniza gelen guzel yerler (belde,sehlr) varmi diye ama fikirleribizi belirtiniz icin tessekurler.

dyanikoglu' Alıntı:

Çorum yeşillik yokmu :)
Kendi memleketimi ne için böyle kötülüyorsun. 4 taraf dağlarla çevrili ve heryer yeşillik. Bu merkezdede geçerli köylerdede geçerli.

BagiePlay' Alıntı:
dyanikoglu' Alıntı:

Çorum yeşillik yokmu :)
Kendi memleketimi ne için böyle kötülüyorsun. 4 taraf dağlarla çevrili ve heryer yeşillik. Bu merkezdede geçerli köylerdede geçerli.

Benim de memleketim Çorum  :)

Merkez'den bahsetmiştim her yer gri derken. Yoksa merkez dışı geri kalan yerler tarla  :D