İyi olup olmaması bizi ilgilendirmez. Sonuçta Capcom'un kendi geliştirdiği ve sadece kendi projelerinde kullanacağı bir oyun motoru kendisi.
2. olarak Resident Evil 7'nin neresi grafikleriyle büyüledi onu anlamadım. Ne atmosfer olarak ne de grafik olarak beni büyülemedi, büyüleyemez de. Büyülenen insanların Uncharted 4 ve Battlefield 1 gibi devasa yapımları görmemiş olması gerekir ki bu durumda da neden bu sektörde olduğu da tartışılır. Böyle büyük yapımları bilmeyip, kendini yapımcı görmek çok yanlış bir mantık. "Ben İntel'i, AMD'yi bilmiyorum ve teknolojilerine uzağım. Ama ben 8nm işlemci çıkaracağım." demek gibi bir şey.
Son olarak bu oyun motoru karşılaştırmalarına da gıcık olmaya başlıyorum şahsen. Neden karşılaştırasın ki? Ne yaptın ki karşılaştırasın? Unity'de de enfes sahneler hazırlanıyor, UE4'de de, CryEngine 5'te de. Ama sen ona uygun FHD veya 4K texture ayarlamazsan, ışıklandırmadan anlamazsan, Material yapımından anlamazsan ve bunları optimize etmek konusunda 0'san sana 10 yıl sonraki motoru verseler sen oyun yapamazsın. Grafik tasarımı konusunda ne kadar bilgin var ki? Açıp Naughty Dog'un GDC'de yazdıklarını Türkçe'ye çevirip anlayabildin mi ki oyun motoru karşılaştırıyorsun? PBR Material'dan anlamayan, Parallax Occlusion hakkında zerre kadar bilgisi olmayan insanların oyun motoru karşılaştırmasına sinir oluyorum arkadaş. İlk önce işin bir piri ol, bir şahaser çıkar. Sonra bunun altyapısı (motoru) hakkında konuş. Unity üzerindeki projeyi görünce "Hıh, ben UE4 kullanıyorum bu ne biçim grafikler!" diyip Free Asset'ler üzerinden bile toplu ve düzgün bir level yapamayanlar oyun motoru karşılaştırmasın, istemiyorum.
Resident Evil 7'nin neresindeki grafikler büyülüyo? Pencereden ışık hüzmesinin dağılışı mı yenilikçi ve büyüleyici? Ya da dar koridorlarda duvarlara baktığındaki texture yetersizliği? Sanki 1080P GTA Vice City oynar gibi duvarlar gözüküyor. Ama neden? Çünkü bir texture'a o kadar yakından bakarsan mükemmel netlikte görüntü alamazsın. Oyununun evreninin duvarlar arasında geçtiği bir ortamda o kaplamalara bir çözüm bulamazsan büyüleyici olamazsın.