KralArsla10

Yeni üye
8 Nis 2016
204
14
0
(27) Gaziantep
Arkadaşlar bu kullandığımız Unreal engine 4 te RE engine motorundaki gerçekçiliği yakalamak mümkün mü ?
Bildiğiniz üzere Resident Evil 7: Biohazard  geçtiğimiz günlerde çıkışını yaptı ve grafiğiyle beni gerçekten etkiledi. Sizlerin de motor hakkında Yorumlarınızı bekliyorum. Tartışmaya açıktır.

Daha önce hiç adını duymamıştım bu programın bilgisi olan paylaşırsa memnun olurum. Yorum yapan her kese teşekkürler..

İyi olup olmaması bizi ilgilendirmez. Sonuçta Capcom'un kendi geliştirdiği ve sadece kendi projelerinde kullanacağı bir oyun motoru kendisi. 
2. olarak Resident Evil 7'nin neresi grafikleriyle büyüledi onu anlamadım. Ne atmosfer olarak ne de grafik olarak beni büyülemedi, büyüleyemez de. Büyülenen insanların Uncharted 4 ve Battlefield 1 gibi devasa yapımları görmemiş olması gerekir ki bu durumda da neden bu sektörde olduğu da tartışılır. Böyle büyük yapımları bilmeyip, kendini yapımcı görmek çok yanlış bir mantık. "Ben İntel'i, AMD'yi bilmiyorum ve teknolojilerine uzağım. Ama ben 8nm işlemci çıkaracağım." demek gibi bir şey. 
Son olarak bu oyun motoru karşılaştırmalarına da gıcık olmaya başlıyorum şahsen. Neden karşılaştırasın ki? Ne yaptın ki karşılaştırasın? Unity'de de enfes sahneler hazırlanıyor, UE4'de de, CryEngine 5'te de. Ama sen ona uygun FHD veya 4K texture ayarlamazsan, ışıklandırmadan anlamazsan, Material yapımından anlamazsan ve bunları optimize etmek konusunda 0'san sana 10 yıl sonraki motoru verseler sen oyun yapamazsın. Grafik tasarımı konusunda ne kadar bilgin var ki? Açıp Naughty Dog'un GDC'de yazdıklarını Türkçe'ye çevirip anlayabildin mi ki oyun motoru karşılaştırıyorsun? PBR Material'dan anlamayan, Parallax Occlusion hakkında zerre kadar bilgisi olmayan insanların oyun motoru karşılaştırmasına sinir oluyorum arkadaş. İlk önce işin bir piri ol, bir şahaser çıkar. Sonra bunun altyapısı (motoru) hakkında konuş. Unity üzerindeki projeyi görünce "Hıh, ben UE4 kullanıyorum bu ne biçim grafikler!" diyip Free Asset'ler üzerinden bile toplu ve düzgün bir level yapamayanlar oyun motoru karşılaştırmasın, istemiyorum. 
Resident Evil 7'nin neresindeki grafikler büyülüyo? Pencereden ışık hüzmesinin dağılışı mı yenilikçi ve büyüleyici? Ya da dar koridorlarda duvarlara baktığındaki texture yetersizliği? Sanki 1080P GTA Vice City oynar gibi duvarlar gözüküyor. Ama neden? Çünkü bir texture'a o kadar yakından bakarsan mükemmel netlikte görüntü alamazsın. Oyununun evreninin duvarlar arasında geçtiği bir ortamda o kaplamalara bir çözüm bulamazsan büyüleyici olamazsın.

KralArsla10' Alıntı:
Arkadaşlar bu kullandığımız Unreal engine 4 te RE engine motorundaki gerçekçiliği yakalamak mümkün mü ?
Bildiğiniz üzere Resident Evil 7: Biohazard  geçtiğimiz günlerde çıkışını yaptı ve grafiğiyle büyüledi resmen. Yorumlarınızı bekliyorum. Tartışmaya açıktır.
Ve bir de bu RE motoru mu daha iyi yoksa unreal engine 4 mü?
Daha önce hiç adını duymamıştım bu programın bilgisi olan paylaşırsa memnun olurum.

hemen cevaplayım RE 'nin Açılımı (Resident Engine) tabiki yakalaman mümkün olacaktır bu grafik motoruyla ama hight texture pack paketi satın alman lazım!

O grafiklerin neresi büyüledi anlayamadım. 

Üstelik oynanış mekaniğini de oturtamamışlar,20 tonluk robot gibi hareket ediyoruz.

furkanxdgs4' Alıntı:
İyi olup olmaması bizi ilgilendirmez. Sonuçta Capcom'un kendi geliştirdiği ve sadece kendi projelerinde kullanacağı bir oyun motoru kendisi. 
2. olarak Resident Evil 7'nin neresi grafikleriyle büyüledi onu anlamadım. Ne atmosfer olarak ne de grafik olarak beni büyülemedi, büyüleyemez de. Büyülenen insanların Uncharted 4 ve Battlefield 1 gibi devasa yapımları görmemiş olması gerekir ki bu durumda da neden bu sektörde olduğu da tartışılır. Böyle büyük yapımları bilmeyip, kendini yapımcı görmek çok yanlış bir mantık. "Ben İntel'i, AMD'yi bilmiyorum ve teknolojilerine uzağım. Ama ben 8nm işlemci çıkaracağım." demek gibi bir şey. 
Son olarak bu oyun motoru karşılaştırmalarına da gıcık olmaya başlıyorum şahsen. Neden karşılaştırasın ki? Ne yaptın ki karşılaştırasın? Unity'de de enfes sahneler hazırlanıyor, UE4'de de, CryEngine 5'te de. Ama sen ona uygun FHD veya 4K texture ayarlamazsan, ışıklandırmadan anlamazsan, Material yapımından anlamazsan ve bunları optimize etmek konusunda 0'san sana 10 yıl sonraki motoru verseler sen oyun yapamazsın. Grafik tasarımı konusunda ne kadar bilgin var ki? Açıp Naughty Dog'un GDC'de yazdıklarını Türkçe'ye çevirip anlayabildin mi ki oyun motoru karşılaştırıyorsun? PBR Material'dan anlamayan, Parallax Occlusion hakkında zerre kadar bilgisi olmayan insanların oyun motoru karşılaştırmasına sinir oluyorum arkadaş. İlk önce işin bir piri ol, bir şahaser çıkar. Sonra bunun altyapısı (motoru) hakkında konuş. Unity üzerindeki projeyi görünce "Hıh, ben UE4 kullanıyorum bu ne biçim grafikler!" diyip Free Asset'ler üzerinden bile toplu ve düzgün bir level yapamayanlar oyun motoru karşılaştırmasın, istemiyorum. 
Resident Evil 7'nin neresindeki grafikler büyülüyo? Pencereden ışık hüzmesinin dağılışı mı yenilikçi ve büyüleyici? Ya da dar koridorlarda duvarlara baktığındaki texture yetersizliği? Sanki 1080P GTA Vice City oynar gibi duvarlar gözüküyor. Ama neden? Çünkü bir texture'a o kadar yakından bakarsan mükemmel netlikte görüntü alamazsın. Oyununun evreninin duvarlar arasında geçtiği bir ortamda o kaplamalara bir çözüm bulamazsan büyüleyici olamazsın.
Benim karşılaştırma yapmak gibi bir niyetim yok söylediklerinizin çoğuna da katılmıyorum. Ama peki sizin dediğiniz gibi olsun profesyonel olmayan ama unreal da ve ya başka bir programda çabalayıp uğraşan ter döken bir insan yorum yapmasın fikirlerini beyan etmesin. Ne hakkı var ki sonuçta bir call of duty yapmamış. Eğer bu dediğiniz gibi olsaydı dünya çekilmez bir yer olurdu ve açıkçası bu sizin görüşünüz. Lakin her insan istediği yorumu yapmakta özgür ne kadar gıcık olsanız da o yorumlar yapılacak buna siz engel olamazsınız. Madem resident evil 7 yi küçümsüyorsunuz siz ona benzer bir yapım yapabilir misiniz? Ve bu arada yazdıklarınıza dikkat edin burası forum kuralları var ve kimseye hakaret edemezsiniz. Ve bahsettiğiniz Parallax Occlusion haritalama tekniğinin bir geliştirmesidir. Parallax Occlusion haritalaması, yeni geometrinin oluşturulması yerine, doku yüzeyindeki yüzeylerde prosedürel olarak 3B tanımlamanın oluşturulması için bir yer değiştirme haritası (bir topoğrafya haritasına benzer) kullanılarak yapılır. Bu, 3D render uygulamaları geliştiricilerin, geometri hesaplamaları ile aynı efekti oluşturmak için gerekli olan işlemci döngülerini ödün vermeksizin, perspektife göre doğru olarak kendi kendine oklüzyon ile gerçek zamanlı kendini kapanmasıyla (kendini gölgelendirmeye ek olarak mümkündür) dokulara 3D karmaşıklık katmalarına izin verir. Parallax Occlusion haritalama ilk olarak 2004 yılında Zoe Brawley ve Natalya Tatarchuk tarafından ShaderX3'te yayınlandı. Natalya Tatarchuk, 2005 yılında SIGGRAPH'da teknolojinin sunumlarını yaptı. ATI'nin 'Oyuncak Mağazası Demosunda' Radeon X1800'ün Ultra-Threaded SM 3.0 teknolojisini sergilemek için kullanıldı. Unigine, CryEngine, ve CryEngine 3 gibi video oyunları ve render motorlarında kullanılmıştır. Şimdi siz burada kimsenin bilgisini de sorgulayamazsınız. Burada her kesin bi amacı ve yapmak istediği bir şey var. İyi forumlar

Bakın arkadaşlar yazdığım ve söylediğim şeyler bazılarınız da yanlış algılara sebebiyet vermiş öncelikle bundan dolayı özür dilerim. Yorumu düzenleyeceğim. Ben burada görüşlerinizi fikirlerinizi almak için konuyu açtım ve belki biraz tartışırız dedim. Ama bazı arkadaşlar konuyu lüzumsuz bir yerlere götürmüş. Sonuçta burada hiç birimiz çok başarılı değiliz ama olmak için de burada değil miyiz Arkadaşlar. Bir AAA oyun tek başına yapılması mümkün değildir. Yanlışım varsa siz düzeltiniz.

Konuyu fazla uzatmaya gerek yok, arkadaş bize kendi fikirlerini söylemiş.Onun fikri farklı diye birbirimize karşı saygımız yok olmasın.Arkadaşa göre Resident Evil 7'nin grafikleri güzel gelmiştir size göre kötü gelmiştir.Ha banada soracak olursanız bencede grafikleri iyi değil.Ama dediğim gibi birbirimize karşı saygılı olalım.Hayırlı günler