mforge

Aktif üye
26 Kas 2018
275
2
53
28
Projemde binilebilir bi at ekledim fakat sonradan düsününce oyunum açık dünya değil. Toplamda 7 8 tane map yapmayı planlıyorum ve her haritada oyuncular ufak tefek görevler yapacak. Bu haritalar da devasa olmayacağı için at kullanımının gereksiz oldugunu dusundum. Bi uçtan bi uca gitme süresi at ile gidildiğinde cok kısalıyor. Her haritada oynanma süresi hedefim de ortalama yarım saat. At kullanimi bu planı bozcak gibi. Bu yüzden atı projeden ckarmayı dusunyorum.
Fakat problem şu,
Steam sayfasına atın olduğu gorseller ve kısa bir de video mevcut. Simdi bu ozellik bazı kimselerin ilgisini cekmiş ve wishliste eklemis olabilir. Simdi ben bu atı projeden cıkarsam görselleri silsem sorun olur mu sizce? Aslnda en fazla wishlist silerler ama ben dusuncenizi merak edyorum.

Bu arada steam sayfasında, Hakkında kismina not olarak, "Oyun geliştirme sürecinde oldugu icin bazi içerikler degişebilir" yazmiştim.

Atın hızın kısarsın fakat at üzerindeyken hasar alman daha zor olur. Yani atı yol gitmek için değil de bir karakterinin tık hızlandırılmışı gibi kullanır ve hasarın daha az alınmasını sağlayabilirsin. Böylece atı çıkarmadan farklı bir mekanikle yolu da çok kısaltmadan entegre etmiş olursun
Ağırlık sistemin varsa ve karakterinde ağırlıktan dolayı (itemler vs ) yavaşlama gibi şeyler söz konusuysa, atın üzerindeyken bu engeli kaldırabilirsin veya atı bir envanter gibi kullanabilirsin.

Bazı bölgelere yürüyerek gitmek zorundadır çünkü o bölgelerde at yürüyemez (zehir olabilir, yılan olabilir, onun yürüyüşünü kısıtlayacak herhangi bir şey olabilir) bu yüzden o bölgeye girer girmez attan çıkmasını sağlarsın.
Leon'un dediği gibi ayrıyeten atın genel hızını da kıstın mı bence olur gibi.

leonscottkfm' Alıntı:
Atın hızın kısarsın fakat at üzerindeyken hasar alman daha zor olur. Yani atı yol gitmek için değil de bir karakterinin tık hızlandırılmışı gibi kullanır ve hasarın daha az alınmasını sağlayabilirsin. Böylece atı çıkarmadan farklı bir mekanikle yolu da çok kısaltmadan entegre etmiş olursun
Ağırlık sistemin varsa ve karakterinde ağırlıktan dolayı (itemler vs ) yavaşlama gibi şeyler söz konusuysa, atın üzerindeyken bu engeli kaldırabilirsin veya atı bir envanter gibi kullanabilirsin.

Oyunun başlangıc haritası aslnda düzlük arazi orda kısmen gerekyo. Ama ondan sonraki haritada karakterin baskangıç noktasından şehre gitmesi 1 dakika sürmüyor at ile. Diger haritaları da coğunlukla yerlesim yerleri kale içleri gibi yapmayı planlıyorum. Ilk haritada kullanabilirim ama sonraki haritalarda çok gerekmicek. Atın hızı standart seviyede şuan, eğer kısarsam oyuncular söver yani ata ne gerek var koşarak da giderim diye 😄 ugrastiracak olan durumlardan biri de atta hasar aldiktan sonra ölme animasyonları attan düşme vs. Yaparım aslnda ama cok ugrastircak. Önerielrin icin sağol.

serhatwxe' Alıntı:
Bazı bölgelere yürüyerek gitmek zorundadır çünkü o bölgelerde at yürüyemez (zehir olabilir, yılan olabilir, onun yürüyüşünü kısıtlayacak herhangi bir şey olabilir) bu yüzden o bölgeye girer girmez attan çıkmasını sağlarsın.
Leon'un dediği gibi ayrıyeten atın genel hızını da kıstın mı bence olur gibi.

Ufak çaplı haritalarda kısıtlayacaz artık. Ama oyunda at bi htiyaç mı diye bakarsak Hayır. Bana suanlik fazladan kodlama ve animasyon yükü. ilk baslarda bi heves yaptım Bilemedim kafam karisik Öneriler icin sağol