mforge

Aktif üye
26 Kas 2018
275
2
53
28
Projeyi Paketlerken hatalarla karşılaştım. "Warning ve Error" dan dolayı Paketleme başarısız oldu.
Warning: Genelde Ağaçlar, Cimenler, Static meshler ve materialler ile alakalı.
Error: Blueprint vs. Kodlama ile alakalı.

Başarili bi paketleme için sıfır hata mı olmalı. Sarı olanlar gözardı ediliyordur diye tahmin ediyorum. Çnkü Sarı olanlara pek yapabileceğim bişy yok.(Koskoca Openworld paketi modellerini Warning verdi. Ağaç, Cimen, Taş gibi)
Kırmızı hatayı çözmek için ilgili Aktoru heryerden kaldırdım ve sadece Content Browserda varlığını sürdürüyor ama dediğim gibi hic bi yerde kullanmıyorum. Fakat Yeniden Paketleme başlattığımda aktör yine Error veriyor nedenini anlamadım. Proje içinde bulunan herşey kullanmasak dahi derlenip paketleniyor mu yani? Yoksa böyle bi durum yok da ben mi aslnda biyerde kullanıyorum da gözümden kaçırdım?

Kullanmasanız bile paketlenir. Test debug için kullandığınız assetleri project settings>packaging>packaging altında bulunan "test directories to not search" kısmından istediğiniz konumu paket dışı bırakabilirsiniz. Aksi takdirde her şey paketlenir.

Evet, sarı olanlar göz ardı edilebilir. Ama performans bakımından v.s önemli şeyler olabilir. Oyunu sürmeden önce onları da gidermeye çalışın.

Dediğin şekilde yaptım ama nasıl işse hatalı olan BP klasörünu yine paketlemeye calstı. Bende hatanın kaynağıni bulup direk onu hallettim. Peki sadece oyunda kullandığım nesneler için bi paketleme ayarı var mı? Çnku projeye eklediğim en az bi 3 tane Nature Content var ve her birinden 3 - 5 tane kullandığım assetler var. Bir kaç tane asset için kocaman klasörü paketlememek için soruyorum.

Hocam kullanmadığınız assetleri neden silmiyorsunuz? Proje açılışını da yavaşlatır hiç gerek yok. Motor üzerinden silmek yavaşsa, dosya gezgininden silin. Sadece kullanılan assetleri paketleyen bir ayar var mı bilmiyorum.