Güray

Yeni üye
29 Tem 2017
17
1
0
(41) Kocaeli

Burada da görebileceğiniz üzere particle effect düşmana değince oluşmuyor, herhangi bi şeyle etkilişime geçince decal çıkıyor ama düşmanın Mesh'i üstünde oluşmuyor. Object Type'ı WorldStatic yapınca Decal üstünde oluşuyor ama hareket edince yere düşüyor ve acayip FPS düşüyor. Herhangi bir fikri olan?

Sorun Decal'ın skeletal mesh üzerine yansımaması mı yoksa parçacık collision'ı ile mi alakalı anlayamadım malesef. Skeletal mesh'te Receives Decals seçeneği açık ise decal yansıtır, ama hareket edince takip etmesi için onu mesh'e attach'lemen gerekli.

Jacky' Alıntı:
Sorun Decal'ın skeletal mesh üzerine yansımaması mı yoksa parçacık collision'ı ile mi alakalı anlayamadım malesef. Skeletal mesh'te Receives Decals seçeneği açık ise decal yansıtır, ama hareket edince takip etmesi için onu mesh'e attach'lemen gerekli.

Receives Decals seçeneği açık tabi ve sorunu çözdüm. Sorunu çözdüm ama hem Decal 2D oluştuğu için ve kameranın konumuna göre yön değiştirdiği için bir karakterin üstünde oluşunca çok kötü görünüyor, karakter hareket edince üstünden düşüp yere yapışıyor dediğin gibi attachlersem çözülür sanırım ama bunların yanı sıra acayip derecede bir FPS düşüklüğüne neden oluyor. Kısacası hem kötü göründüğü için hem de FPS'i çok düşürdüğü için onu yapmak istemiyorum. Peki düşmanın Mesh'inin üstüne nasıl kan lekesi bırakabilirim? Sadece onu vurduğum konumda küçük bir kırmızı leke oluşması gibi bi şey mesela? Nasıl yapabilirim, herhangi bildiğin bir tutorial vb. varsa atarsan sevinirim.

Yapmaya çalıştığın şey render target kullanarak static mesh'lerde çok kolay bir şekilde yapılabiliyor fakat skeletal mesh'lerde çalışmıyor. Çalışır hale getiren var c++ aracılığıyla, o zaman da performans maliyeti fazla oluyormuş malesef.

Şu anki denemende decal sayısını düşük tutarsan performansı kurtarabilirsin. Bir başka çözüm de karakterin her parçasına(sağ kol, sol kol, gövde, vs) yara maskesi hazırlayıp vurulan parçaya göre materyal içinden maskeyle yara texture'ını görünür hale getirmek. Bunlar dışında daha kolay ve temiz yolu yok şu anda bildiğim kadarıyla.