mrtcnaslnts

Aktif üye
8 Ara 2019
496
2
29
28
Bende blood particle var düşmana ateş edince çıkıyor. Bu particle parlak sıvı gibi değil düzenlemeyi de pek bilmiyorum. Kanı nasıl sıvı gibi parlak yapabilirim hangi ayarlar ile uğraşmam gerek?

Bende blood particle var düşmana ateş edince çıkıyor. Bu particle parlak sıvı gibi değil düzenlemeyi de pek bilmiyorum. Kanı nasıl sıvı gibi parlak yapabilirim hangi ayarlar ile uğraşmam gerek?
Kendi oyunum için geliştirdiğim bir kanama sistemi var. Karakterler birbirine vurduklarında kan fışkırıyor ve etrafa bulaşıyor. Ayrıca yaralanma sistemi de var. Yaralanan canlı da kan akarak kan kaybediyor ve ölüyor. Kan aktığında damlanın damladığı yerde kan izleri oluşuyor. Böyle bir şey mi arıyorsunuz ? Yoksa sıradan bir Decal arıyorsanız elimde çok kaliteli kan efektleri de mevcut. Mesela örnek verecek olursak, etraftaki materyallere göre karışım sağlayan Decaller mevcut. Ayrıca ışığı da gölgeyi de yansımayı da hesaba katıyor.

bld.jpg

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

specular 1, roughness 0, fake yansımalar oluşturmak için minimal düzeyde emissive, texture nin koyu olduğu bir channel ı kullanabilirsin
Onları biliyorum ama çok da etkili olmadı. Galiba Particle editörde bişiyler yapmak gerekyo ama beceremedim.

Kendi oyunum için geliştirdiğim bir kanama sistemi var. Karakterler birbirine vurduklarında kan fışkırıyor ve etrafa bulaşıyor. Ayrıca yaralanma sistemi de var. Yaralanan canlı da kan akarak kan kaybediyor ve ölüyor. Kan aktığında damlanın damladığı yerde kan izleri oluşuyor. Böyle bir şey mi arıyorsunuz ? Yoksa sıradan bir Decal arıyorsanız elimde çok kaliteli kan efektleri de mevcut. Mesela örnek verecek olursak, etraftaki materyallere göre karışım sağlayan Decaller mevcut. Ayrıca ışığı da gölgeyi de yansımayı da hesaba katıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 606

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Bende kan partikülleri var vurunca kan çıkmasını sağlıyorum o konuda skntı yok sadece kanın rengini yansımasını oyunun ışığına göre ayarlamada sorun yaşadım. Kan normalde ışığı yansıtır parlak durur bendeki mat duruyor. nonlinearın dediği gibi zaten karıştırmıştım ama pek istediğimi alamadım.