Yaptığım oyun aynı Fall guys,Crab game oyunlarına benziyor mapler hazır ama sunucunun rastgele map seçmesi gerekiyor ve bunu nasıl yapacğımı bilmiyorum lütfen yardım edin..
serhatwxe' Alıntı:10 Map var ise, random int in range oluştur (misal 0 ile 9 arasında), bunu Switch'e bağla. Switch'i ise, gerçekleştirmek istediğin eyleme bağla (Open Level).
Switch'in 10 çıkışı olacak, Level1, Level2 gibi.
Bu işlemi nereden yürütmek istediğini bilmediğim için Game Mode mu, Game Instance mi, tavsiye veremiyorum. Session açık durumda iken mi mapler arası geçiş yapacaksın?
leonscottkfm' Alıntı:Daha GameMode falan bilmiyorsan zaten Multiplayer işlerine hiç girişme. Oyuncular Lobbyde Ready verecek diyorsun. Bu sistemlerde biz bile zorlanıyoruz. Önce Singleplayer tarzı şeyler yapıp kendini geliştir bence. Ayrıca orada GameModeyi falan öğren araştır onları.
GameMode
GameState
PlayerController
GameInstance
PlayerState
Bunları iyice öğren ve üzerlerinde bir şeyler deneyip veri akışı gerçekleştir. En önemlileri GameMode,PlayerController,GameInstance
Bu söylediğin Rastgele Level açma olayı GameMode üzerinden yapılır fakat eğer o seçtiğin level farklı bir gamemode kullanıyorsa ve tekrar aynı işlemi yapmak istiyorsan orada tekrardan level değiştirme kodu yazman gerekir. Fakat bu kodu bir kere yazayım oyun boyunca hangi Levelde olursam olayım rastgele Level değiştirme işlemi yapayım diyorsan eğer, GameInstance üzerinde yazmalısın. Çünkü GameInstance tüm levellerde sabit kalır ve asla değişmez.
Unreal Engine Türkiye topluluğunun çalışmasını sağlamak için isteğe bağlı olarak çerezleri kullanmaktayız.