HorizonNK

Yeni üye
25 Ara 2023
6
2
3
Belirtilmemiş
Yaptığım oyun aynı Fall guys,Crab game oyunlarına benziyor mapler hazır ama sunucunun rastgele map seçmesi gerekiyor ve bunu nasıl yapacğımı bilmiyorum lütfen yardım edin..

10 Map var ise, random int in range oluştur (misal 0 ile 9 arasında), bunu Switch'e bağla. Switch'i ise, gerçekleştirmek istediğin eyleme bağla (Open Level).
Switch'in 10 çıkışı olacak, Level1, Level2 gibi.
Bu işlemi nereden yürütmek istediğini bilmediğim için Game Mode mu, Game Instance mi, tavsiye veremiyorum. Session açık durumda iken mi mapler arası geçiş yapacaksın?

serhatwxe' Alıntı:
10 Map var ise, random int in range oluştur (misal 0 ile 9 arasında), bunu Switch'e bağla. Switch'i ise, gerçekleştirmek istediğin eyleme bağla (Open Level).
Switch'in 10 çıkışı olacak, Level1, Level2 gibi.
Bu işlemi nereden yürütmek istediğini bilmediğim için Game Mode mu, Game Instance mi, tavsiye veremiyorum. Session açık durumda iken mi mapler arası geçiş yapacaksın?

Yani daha yeni başladığım için game mode falan bilmiyorum ama ben şöyle tarif edeyim. Oyuncular ilk önce lobby de ready verecek sonra oyun başlarken random map seçilecek ve bütün oyuncular bu random map e aktarılacak sonra aktarılan oyun bittiğinde yeniden random oyun map i seçilecek ve ölmemiş olan oyuncular seçilen random map e aktarılacak bu döngü 1 kişi kalana kadar devam edecek

Daha GameMode falan bilmiyorsan zaten Multiplayer işlerine hiç girişme. Oyuncular Lobbyde Ready verecek diyorsun. Bu sistemlerde biz bile zorlanıyoruz. Önce Singleplayer tarzı şeyler yapıp kendini geliştir bence. Ayrıca orada GameModeyi falan öğren araştır onları.

GameMode
GameState
PlayerController
GameInstance
PlayerState

Bunları iyice öğren ve üzerlerinde bir şeyler deneyip veri akışı gerçekleştir. En önemlileri GameMode,PlayerController,GameInstance

Bu söylediğin Rastgele Level açma olayı GameMode üzerinden yapılır fakat eğer o seçtiğin level farklı bir gamemode kullanıyorsa ve tekrar aynı işlemi yapmak istiyorsan orada tekrardan level değiştirme kodu yazman gerekir. Fakat bu kodu bir kere yazayım oyun boyunca hangi Levelde olursam olayım rastgele Level değiştirme işlemi yapayım diyorsan eğer, GameInstance üzerinde yazmalısın. Çünkü GameInstance tüm levellerde sabit kalır ve asla değişmez.

leonscottkfm' Alıntı:
Daha GameMode falan bilmiyorsan zaten Multiplayer işlerine hiç girişme. Oyuncular Lobbyde Ready verecek diyorsun. Bu sistemlerde biz bile zorlanıyoruz. Önce Singleplayer tarzı şeyler yapıp kendini geliştir bence. Ayrıca orada GameModeyi falan öğren araştır onları.

GameMode
GameState
PlayerController
GameInstance
PlayerState

Bunları iyice öğren ve üzerlerinde bir şeyler deneyip veri akışı gerçekleştir. En önemlileri GameMode,PlayerController,GameInstance

Bu söylediğin Rastgele Level açma olayı GameMode üzerinden yapılır fakat eğer o seçtiğin level farklı bir gamemode kullanıyorsa ve tekrar aynı işlemi yapmak istiyorsan orada tekrardan level değiştirme kodu yazman gerekir. Fakat bu kodu bir kere yazayım oyun boyunca hangi Levelde olursam olayım rastgele Level değiştirme işlemi yapayım diyorsan eğer, GameInstance üzerinde yazmalısın. Çünkü GameInstance tüm levellerde sabit kalır ve asla değişmez.

Değerli yorumunuz için teşekkürler hocam. Aslında bende Readyli Multiplayer template var ama dediğiniz gibi GameMode,PlayerController,GameInstance leri öğrenmem gerekiyor.

Canım benim Ready Multiplayer bile olsa illaki spesifik bir şeyler yapacaksın. İsteğini anlıyorum.
Fakat bu yol öyle zorlu bir yol ki... Anlatamam.  Ben senin iyiliğin için öneriyorum bunları. Amacım hevesini kırmak değil yanlış anlama beni.
Single Player ile başla. Ne zaman yardıma ihtiyacın olursa biz buradayız. Bildiklerimizi paylaşmaktan onur duyarız.
Önünde uzun bir yol var. Ama pes etmek yok. 
Çabaların için ilk repini ben vereyim.