Faruk241

Yeni üye
10 Ağu 2016
7
0
0
(35) İzmir
-Konu dışı-

Gençler ben bir survival oyunu üzerinde çalışıyorum ve bu hobi olarak yani ben kendim dizayn yapmayı zevkli bulduğum için güzel grafiklere sahip oyun yapıyorum abimde bana boş iş onlar boşver diyor, hevesin kursağında kalacak falan diyor tüm şuana kadar konuştuğum kişiler destek veriyor yardım ediyor ama abim habire ön yargı ile yaklaşıyor haritaya bakınca gerçekten hoş bir görüntü geliyor göze şimdi sorumu soruyorum sizce bir oyun yapmak boş iş midir bana kalırsa eğlenceli zaman geçirmelik bir iş yorum yaparsanız sevinirim

Faruk241' Alıntı:
-Konu dışı-

Gençler ben bir survival oyunu üzerinde çalışıyorum ve bu hobi olarak yani ben kendim dizayn yapmayı zevkli bulduğum için güzel grafiklere sahip oyun yapıyorum abimde bana boş iş onlar boşver diyor, hevesin kursağında kalacak falan diyor tüm şuana kadar konuştuğum kişiler destek veriyor yardım ediyor ama abim habire ön yargı ile yaklaşıyor haritaya bakınca gerçekten hoş bir görüntü geliyor göze şimdi sorumu soruyorum sizce bir oyun yapmak boş iş midir bana kalırsa eğlenceli zaman geçirmelik bir iş yorum yaparsanız sevinirim

Eğer sevdiğim bir iş ise şahsen kimseyi takmam ve öyle de yaptım. Zamanla ailemde destek çıkmaya başladı. Kim olursa olsun sevdiğin bir şeyden uzaklaştırmasına izin verme. Geleceğin bu yönde olabilir ve engellenmemeli.

alpery' Alıntı:
Faruk241' Alıntı:
-Konu dışı-

Eğer sevdiğim bir iş ise şahsen kimseyi takmam ve öyle de yaptım. Zamanla ailemde destek çıkmaya başladı. Kim olursa olsun sevdiğin bir şeyden uzaklaştırmasına izin verme. Geleceğin bu yönde olabilir ve engellenmemeli.

Bende öyle düşünüyorum kardeşim annem babam zaten destek veriyor abim nedense böyle davranıyor. Yorumun için teşekkürler:)

Tıpkı bugünlerde Cem Yılmaz'ın oynadığı bir reklam filmindeki gibi, her yerde her zaman bir çomak sokmak isteyen, olmaz bu iş diyen hep çıkar. Bu bir engel değil aslında. Tam tersi bundan güç almayı gerektirecek bir sebep. Olmaz diyenlerin aksine, sen mi kurtaracaksın bu memleketi diyenlerin aksine...
Küçük düşünmek her zaman kendimizi durduran bir sınırdır. Şu an küçük bir iş yapıyor olman büyük düşünmediğin anlamına gelmiyor. Yeter ki hedeflediğin şeyler büyük olsun.

Bir de şu aşağıdaki videoyu izlemeni tavsiye ederim. Sinan Akkol senin gibi gençlere yönelik altın değerinde seminerler verdi. Bu video da onlardan bir tanesidir. Belki tanımıyorsundur kim bu Sinan Akkol diyebilirsin. Kendini videoda tanıtıyor zaten. Oyun sektöründeki ender şahıslardan bir tanesidir...

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Sinan Akkol konusunda arkadaşa katılıyorum. OyunGezer dergisinin yetkililerinden ve o dergide Enis Kirazoğlu gibi "reis" bir adam var. Onlar bu oyun sektörüyle ilgili bir sürü video çekiyorlar. O kanalı takip etmeni öneririm.

Faruk241' Alıntı:
-Konu dışı-

Bir oyun geliştiremezsen bile bu süreçte çok önemli ve başka birçok alanda işine oldukça yarayacak deneyimler kazanacaksın. Sakın ama sakın vazgeçme.

Abini abilikten reddetmene gerek yok ama abindir ne de olsa. :)

Hepinize yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Oyun zaten baya ilerledi ayrıntıları kaldı bittiğinde forumda paylaşırım iyi forumlar :)

Amaç sırf oyun yapacağım olmasın. Başlangıçta en basit şekilde bişeler çıkartmaya bile çalışsan bu senin gelişimin için çok iyi adım olacak. Unutmayalım oyun geliştirmek tek başına yapılabilecek bir şey değil. Oyun geliştirirken modellemesi olsun kaplamalar olsun vs vs herhangi bir dalında iyi derece bilgi ve birikimde olmak daha iyidir. Türkiye'de iş verenler insanları paket halinde istiyor. Mesela modelleme işinden anlasın animasyondan anlasın kodlamadan anlasın yerleştirmeden anlasın ondan anlasın bundan anlasın. Yani ayrı ayrı 10 işi tek bir insandan bekliyorlar buda en büyük sorunumuz diye düşünüyorum. Yurt dışındaki oyun firmalarında her bir bölüm için ayrı ayrı 5 er 10 ar kişi çalışıyor kendi alanlarında uzman sen yine kendine oyun sektörü içinde bir alan belirleyip yaptığın işe dört elle sarılırsan portfolionu kabarık tutarsan zaten işler yağmur gibi dökülmeye başlar. Şimdiden başarılar diliyorum.