barisckr

Yeni üye
23 Eki 2019
10
0
0
(34) İstanbul Anadolu
Arkadaşlar merhaba, size bir kaç sorum olacak:

1)Birden fazla map içeren ve yüksek kalite mesh'lerden oluşan yüksek boyutlu bir oyun projem var. Projemi paketlemek istiyorum. Fakat Project Settings'de onlarca ayar var. Projemi en düşük boyutta ve en optimize şekilde paketlemek(package) için hangi ayarlamaları yapacağımı paylaşabilir misiniz? 

2)Birde paketleme işleminden önce tüm map'lerimi en yüksek kalitede built'lemem gerekiyor mu yoksa paketleme işleminde kendisi yapacak mı? 

3)Ben oyun içerisinde bir ayarlar menüsü yaptım. Ekran kartınıza göre grafik ayarlarınızı değiştirebiliyorsunuz. Fakat bunu yaptığınızda paketlemeden sonra Compile ister mi?

Şimdiden teşekkürler..

Merhabalar,

1- Proje ayarlarını Reducing Package Size dökümanından bakabilirsiniz ve paket boyutunu düşürebilirsiniz.

2- Evet, önceden Build kısmından Quality kısmından Production seçeneğini seçin ve Build edin.

3- Hayır herhangi bir compile istemez.

Hocam öncelikle teşekkür ediyorum. Bu dökümanda bulunan ayarlamaları yaptıktan sonra almış olduğumuz setup'ı markete yükleyebilir miyiz? Ayrıca paylaştığınız ayarlar dışında önerdiğiniz ayarlamalar var mıdır ?

Market dediğiniz nereye yükleyeceksiniz? Oyun icon'u distrub. vb. gibi ayarları yaptınız mı? Ek olarak PC için çıkartacaksanız Project Launcher kullanmanız Patch ve DLC'ler için oldukça önemli ve daha ufak paket boyutlarına sahip olursunuz.

Market olarak Epic Games Store'da yayınlamayı planlıyoruz. Fakat setup aldıktan sonra bir kaç sorun yaşadık. Öncelikle editörde çalışan class'larımız setup sonrası kontrol ettiğimizde çalışmıyor. Setup konusunda hiç bir tecrübemiz yok, söylediklerinize bakılırsa sizden detaylı bir açıklama alabilir miyiz?

barisckr' Alıntı:
Market olarak Epic Games Store'da yayınlamayı planlıyoruz. Fakat setup aldıktan sonra bir kaç sorun yaşadık. Öncelikle editörde çalışan class'larımız setup sonrası kontrol ettiğimizde çalışmıyor. Setup konusunda hiç bir tecrübemiz yok, söylediklerinize bakılırsa sizden detaylı bir açıklama alabilir miyiz?

Nativize ederek mi paketliyorsunuz ?

Ozzy' Alıntı:
Nelerin çalışmadığını anlatırsanız detaylı görselli şekilde yardımcı olabiliriz. Onun dışında yardımcı olabilmemiz çok zor.

Hocam Editör de projemiz sıkıntısız çalışıyor. Fakat paketledikten sonra denediğimizde karakterimizin hızını tutan değişken setlenmiyor bu yüzden karakterimizin hızı sıfır kalıyor ve karakterimiz hareket etmiyor. Bizde bir tuşa hız değişkenini bağladık tuşa bastığımız da hızımız setleniyor hareket edebiliyoruz ama oyun başlangıcında kendisini setlemesi gerekiyor. Normalde karakterin özellikleri GameMode üzerinden besleniyor. GameMode'da SaveGame üzerinden besleniyor. GameMode'daki değişkenler setlenmiyor bu nedendir bir bilginiz var mı? Onun dışında birkaç level değiştiğimizde widgetlarımızın doğru setlenmediğini gördük, widget setleme olayını da GameMode üzerinden yapıyoruz, ancak editörde bir sıkıntı yok.

nonlinear' Alıntı:
barisckr' Alıntı:

O konu hakkında bir bilgimiz yok bize açıklayabilir misiniz?

barisckr' Alıntı:
Ozzy' Alıntı:
Nelerin çalışmadığını anlatırsanız detaylı görselli şekilde yardımcı olabiliriz. Onun dışında yardımcı olabilmemiz çok zor.

Hocam Editör de projemiz sıkıntısız çalışıyor. Fakat paketledikten sonra denediğimizde karakterimizin hızını tutan değişken setlenmiyor bu yüzden karakterimizin hızı sıfır kalıyor ve karakterimiz hareket etmiyor. Bizde bir tuşa hız değişkenini bağladık tuşa bastığımız da hızımız setleniyor hareket edebiliyoruz ama oyun başlangıcında kendisini setlemesi gerekiyor. Normalde karakterin özellikleri GameMode üzerinden besleniyor. GameMode'da SaveGame üzerinden besleniyor. GameMode'daki değişkenler setlenmiyor bu nedendir bir bilginiz var mı? Onun dışında birkaç level değiştiğimizde widgetlarımızın doğru setlenmediğini gördük, widget setleme olayını da GameMode üzerinden yapıyoruz, ancak editörde bir sıkıntı yok.

nonlinear' Alıntı:

O konu hakkında bir bilgimiz yok bize açıklayabilir misiniz?

Neden sordum çünkü nativize ile paketlendiğinde bazı yazılım hataları ortaya çıkabiliyor, blueprint ile düzgün çalışıp nativize halde hata veren fonksiyonlar oluyor bu yüzden dile getirdim, hatta 2 kez bug report attım konuyla alakalı. Nativize işlemi 
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
Nativize olmadan sizde sorun çıkıyorsa durum sizde farklı demektir, sizdeki hatanın sebebini buradan anlayıp cevaplamak kolay değil, tam olarak ne yaptıyorsunuz ve nasıl bir sorun çıkıyor net yazman lazım

hocam bende projemi Project Launcher kullanarak paketledim şimdi ufak değişiklikler yapıyorum ve her seferinde projenin tamamını paketliyorum sadece yaptığım değişiklikleri nasıl güncelleme olarak paketleyebilirim yönlendirebilirseniz sevinirim

http://www.unrealengineturkiye.com/paketlem-hakkinda-yardim-konusu.html bu konuda aradığın cevapları bulabilirsin steam ve epic games benzeri uygulamalar kullanıyo ve sadece yaptığın değişiklikleri güncelleme olarak alarak büyük boyutlarda dosya transferi yapmanı önlüyorlar yani her seferinde oyunun tamamını tekrar paketlemiş olmanın bir önemi yok  ( ProjeAdıWindows_0_P.pak dosyasını ) bir önceki sürümle karşılaştırarak çekiyor umarım faydası olur.