HasPro789

Yeni üye
16 Eki 2024
1
0
1
Merhaba, 2 yılı aşkın süredir bir oyun geliştiriyorum. Geçenlerde yine normalce oyunumu geliştirip bilgisayarımı kapattım tekrar açıp oyun projemi açtığımda; Game Mode, Game İnstance, Save Dosyası, ve 4 adet widget'im için şu hatayı aldım:
"The summary for the package '/Game/FirstPerson/Blueprints/Game_Mode' is invalid. Check that the file is of the expected type and not corrupted."
Dosyalarım bozulmuş olmalı, özellikle benim için en kritik ve önemli dosyalar bozulmuş durumda, haliyle üstünde 2 yıldan fazladır çalıştığım için yeniden yapmam yine çook uzun sürer.
Auto Saves klasörüne baktım lakin ihtiyacım olan dosyaların otomatik yedeklemeleri en günceli bile baya eski bir tarihte alınmış.
Neyse uzun lafın kısası bu bozulan dosyaları nasıl onarabilirim?
(Not: bunun ani elektrik kesintisinden, ssd hatasından veya virüsten olabileceğini düşünüyorum) (ancak virüs taraması bir sürü kez yaptım sonuç çıkmadı.)
(Şimdilik eski otomatik kayıtlardan yerine koydum, bozuk ama güncel olan dosyaları ayırdım. Yardım edebilecek varsa çok mutlu olurum.)
Teşekkürler.

Merhaba, 2 yılı aşkın süredir bir oyun geliştiriyorum. Geçenlerde yine normalce oyunumu geliştirip bilgisayarımı kapattım tekrar açıp oyun projemi açtığımda; Game Mode, Game İnstance, Save Dosyası, ve 4 adet widget'im için şu hatayı aldım:
"The summary for the package '/Game/FirstPerson/Blueprints/Game_Mode' is invalid. Check that the file is of the expected type and not corrupted."
Dosyalarım bozulmuş olmalı, özellikle benim için en kritik ve önemli dosyalar bozulmuş durumda, haliyle üstünde 2 yıldan fazladır çalıştığım için yeniden yapmam yine çook uzun sürer.
Auto Saves klasörüne baktım lakin ihtiyacım olan dosyaların otomatik yedeklemeleri en günceli bile baya eski bir tarihte alınmış.
Neyse uzun lafın kısası bu bozulan dosyaları nasıl onarabilirim?
(Not: bunun ani elektrik kesintisinden, ssd hatasından veya virüsten olabileceğini düşünüyorum) (ancak virüs taraması bir sürü kez yaptım sonuç çıkmadı.)
(Şimdilik eski otomatik kayıtlardan yerine koydum, bozuk ama güncel olan dosyaları ayırdım. Yardım edebilecek varsa çok mutlu olurum.)
Teşekkürler.
2 Yılı aşkın süredir geliştirdiğiniz oyunun yedeğini almadınız mı ?
Bende 1tb ek disk + 1tb taşınabilir disk vardı deprem olur bir şey olur diye bunlar da bana yetmedi gittim 100 gb drive alanı kiraladım.
SSD hatası olabilir elektrik kesintisinden bozulacağını sanmam.
Dosya tamamen silindiyse falan yapacak bir şey yok. Silinen dosyaları kurtarma programları belki işe yarar.
Onun dışında geçmiş olsun.

Virüs ile ilgili bir şey yok zaten geliştiriciysen antivirüsü ve güvenlik duvarını komple kapat gitsin. UAC denilen zımbırtıyı da kapatabilirsin.
Bu gibi şeyler iş yapmana engel olur. SmartScreen denilen şey özellikle. Bunlar bilgisayar kullanmayı bilmeyen insanlar için kontrol mekanizması oluşturan araçlar.
Sıradan insanlar için yani sen sıradan bir insan değilsin. Bu yüzden ihtiyacın da yok. Bugün olmasa bile yarın çok farklı bir sebepten önemli bir dosyanı silebilir bunlar.

Google Driveye aylık 30-50₺ ödemek fazla geliyorsa Github üzerinden dosyanı yedekleyebilirsin.
Hatta direkt projeni GIT'e bağlayarak sürüm sürüm güncelleme yapabilirsin.