UnLucky' Alıntı:
Selmalar, UE4 Visual Studio öneriyor. Farklı bir derleyici kullanabilir miyiz ? Entegrasyonu nasıl olur?

Öncelikle soruda ufak bir düzeltme yapalım. Visual Studio bir derleyici değil, Integrated Development Environment(IDE)dir. Kullandığı derleyici Visual C++ Compiler'dır. Dolayısı ile farklı derleyiciler kullanamazsınız denebilir (Çok özel anlamda mümkün ve UE4 açık kaynak kodlu bir oyun motoru olduğundan herşey mümkündür denebilir).

Gelelim asıl kastettiğiniz anlamda farklı IDE kullanımına. Visual Studio dışında bir IDE kullanmak mümkün, ancak bu anlamda önerilen/varsayılanın dışına çıkmak bazı zorlukları beraberinde getirecektir. Örneğin herhangi bir zorluk, hata, problem gibi birşey ile karşılaştığınızda çok az cevap ve çözüm bulacaksınız yada "Generate Visual Studio Project Files" gibi otomatikleştirilmiş(Automated) işlemleri siz yapmak zorunda kalacaksınız. Bu otomatikleştirilmiş işlemleri yapması için kendi bat dosyalarınızı yazabilir yada ilgili IDEnin kullandığı Make araçlarını bunun için yapılandırabilirsiniz.

Benim kişisel fikrime göre Visual Studio mükemmelliğe yakın bir IDEdir. Ben UE4 ile Visual Studio dışında başka bir IDE kullanmadım, kullanılmasını da yukarıdaki sebeplerden dolayı önermem, ancak; kullanmanın bazı avantajları olduğu da söyleniyor. Qt Creator'ın kod tamamlama aracının(code completion tool), Visual Studio'daki IntelliSense'e göre çok hızlı çalıştığını iddaa edenler var. Denemek gerekir, çünkü Visual Studio'yu mükemmellikten alıkoyan sebeplerden bir tanesi de IntelliSense'in (özellikle UE4 için) yavaş kalmasıdır. Aşağıdaki bağlantıda, Qt Creator'ın UE4 ile kullanılmasını anlatan bir içerik mevcut. Pratikte bu işlemler can sıkıcı değilse ve kullanımı rahat ise ben de tercih edebilirim. Qt Creator da iyi bir IDE'dir Qt Open Source ile epey tecrübem vardır. Vaktiniz varsa deneyebilirsiniz.

https://wiki.unrealengine.com/Using_QtCreator_With_UnrealEngine4