tranduil09

Yeni üye
10 Eyl 2015
18
0
0
(45) Manisa
Bi oyun yaptım android için etc1 için çıkartıyorum apksi 22 mb iyi güzel ancak obb si 200 mblarda halbuki küçük bir oyun bu obb yi nasıl düşürebilirim blueprintle yaptım oyunu

Boyutu düşürmenin yöntemleri var ama geçen yıl bu konu üzerine çok uğraşmıştık çok düşüremedik. Özellikle Google Play Store için 50 MB altı olsun diye uğraşıyorsanız, 50MB altına düşmüyor.

Yine de üzerinden zaman geçti ve bilmediğimiz başka yöntemler de varsa bilemem.

cahitburak' Alıntı:
Boyutu düşürmenin yöntemleri var ama geçen yıl bu konu üzerine çok uğraşmıştık çok düşüremedik. Özellikle Google Play Store için 50 MB altı olsun diye uğraşıyorsanız, 50MB altına düşmüyor.

Yine de üzerinden zaman geçti ve bilmediğimiz başka yöntemler de varsa bilemem.

Yöntemlere bende bakmıştım baya ancak şu anda oyunum 218 mb https://play.google.com/store/apps/details?id=com.YourCompany.RunGirlRun içinde o kadar da şey olmamasına rağmen starter content de yok tabi 200 mb obb çok fazla obb yi sıkıştırabilirsiniz diye uyarı geliyor birde google playden

tranduil09' Alıntı:
Yöntemlere bende bakmıştım baya ancak şu anda oyunum 218 mb https://play.google.com/store/apps/details?id=com.YourCompany.RunGirlRun içinde o kadar da şey olmamasına rağmen starter content de yok tabi 200 mb obb çok fazla obb yi sıkıştırabilirsiniz diye uyarı geliyor birde google playden

Oyununuzu Google Play Store'a koymuşsunuz. APK indirildikten sonra obb'nin indirilmesini nasıl sağladınız? Burada bu süreci anlatabilir misiniz? Uzun süredir uğraşmıyorum bu işlerle ama en son apk indiriliyor, obb indirilemiyordu. Tabi bu 4.2 sürümünde falan böyleydi, 4.8'de düzelttiklerini söyledi Epic yetkilileri ama denememiştim.

Küçük boyutlu bir oyun yapmak istiyorsanız Unreal Engine pek uygun değil bence. Sonuçta siz o koskoca oyun motorunu da yazdığınız oyunla birlikte paketliyorsunuz .obb dosyasında. En fazla yapabileceğiniz şey projenizden bütün gereksiz/kullanılmayan dosyaları silmeniz; her ne kadar oyuna eklenmese bile o dosyalarda .obb olarak paketleniyor.

Mobil uygulama geliştirecekseniz Unity tavsiye ederim :)