apexkiller

Yeni üye
7 Kas 2015
6
1
0
(35) İzmir
Merhaba unreal engine 4 kullanıyorum ve ağaçları foliage e eklerken program yanıt vermiyor veya 1.5 ila 2 dk bekledikten sonra işleme devam ediyor ne yapmam gerekiyor? 
Sistemim:

Fx 6300 4.4 Ghz O.C işlemci
Gtx 750 ti O.C ekran kartı
8 Gb 1333 mhz ram 
2 tb hdd
120 gb ssd 
M5A97L anakart

Bana bu takılmalar anormal geldi bu takılmaları tek yaşayan ben miyim ve sadece bensem sebebi sizce ne olabilir?

Sorun donanımsal olmayabilir.

Bu takılmaların bir çok sebebi olabilir. Örneğin ağacınız kaç polygon, veriticies'den oluşuyor. Eğer verticy sayınız çok ise bu kasılma sebeplerinden biridir. Bununla beraber oluşturduğunuz heightmap'in büyüklüğü ve polygon sayısı diğer bir faktördür. Kimi arkadaşlar heightmap'i oluşturduktan sonra önce bir sürü polygon'dan oluşan çimen koyuyorlar sahnesine ki bu koca bir haritada inanılmaz derecede kasılma sebebidir.

Mantıklı dediğiniz aslında open demo free paketini kullanıyorum ve sanıyorum HillTree_02 ağaç dosyasında bi sorun var bununla ilgili bi sorun yaşıyan başka bir kişi var mı peki

Open Demo paketi daha çok görsel amaçlı üretilmiş bir paket olup, oyunlarda kullanmak üzere tasarlanmamıştır. Bende bir zamanlar benzer bir hataya düştüm. Open World Assetlerini bir projede kullanmaya kalkmıştım, CTRL-Z yapıyordum 2-3 dk bilgisayar donuyordu. Tamamen assetlerin maliyetilyle ilgili bir şey.