Merhaba arkadaşlar
Animasyon yapma ile ilgi MoCap (motion capture) teknolojisi Hakında ufak bir bilgi vermek. Ve nasıl bu sisteme sahip olamayacağınızı söylemek istiyorum ( şaka sahip olabilirsiniz
). MoCap modellenen nesne veya canlının gerçek hayata en yakın biçimde animasyonlandırılmasında gelinen en son teknolojidir. AAA oyunlar dediğimiz oyunların hepsinde (şirket fakirlik çekmiyorsa) bu sistem kullanılır. Temel çalışma prensibi: derinlik algısı olan en az 3 kameranın üzerinde referans noktaları olan bir nesne canlı veya insanı farklı açılardan tarayarak hareketlerini oluşturulan modele aktarmasıdır. Bu sisteme Avatardan tut Pes e kadar her büyük bütçeli sinema ve oyun da rastlarız. İşte "Abi şu Trevor un sarhoşluğundaki gerçekçiliği baksana adamlar yapmış Bee" dediğimiz aslında pc animasyonu değil gerçekten sarhoş olan veya rol yapan bir adamın araketleridir. Büyük firmalar en küçük yüz ifadesini bile yakalamak için 100000$ a yakın sistemler kullanıyorlar. Peki biz ne yapalım? Yaklaşık 500tl lik bir bütçe ile ufak çaplı (okadar ufak değil aslında rahatlıkla gerçeğe yakın animasyonlar yapabilirsiniz ama zaman alır) MoCap animasyonları yapabilirsiniz bu nun için autodesk motion builder, 3 tane playstation eye Camera veya 1 tane xbox kineckt camera ve bu kameraları algılayan bir yazılım kullanarak (motion builder)
Kendi animasyonuzu oluşturabilirsiniz.
Teşekkürler
MoCap nasıl çalışır diyorsanız beyond two souls MoCap yazıp youtube da aratın (telefon ile yazdığım için link koyamadım kusura bakmayın)
Animasyon yapma ile ilgi MoCap (motion capture) teknolojisi Hakında ufak bir bilgi vermek. Ve nasıl bu sisteme sahip olamayacağınızı söylemek istiyorum ( şaka sahip olabilirsiniz
Kendi animasyonuzu oluşturabilirsiniz.
Teşekkürler
MoCap nasıl çalışır diyorsanız beyond two souls MoCap yazıp youtube da aratın (telefon ile yazdığım için link koyamadım kusura bakmayın)