Pastacı

Üye
29 Haz 2016
44
-1
6
Belirtilmemiş
Boyutu biraz bana fazla geldi. Unreal Engine kullanıyorum ve Microsoft Visual Studio öneriyor. Visual Studio alternatifi varmı? Yoksa bunumu kullanmalıyım? Birde Hangi sürümü önerirsiniz? Free olan Community mi? Yoksa Unreal üzerinden indireceğim Visual Studio ' mu ?

Community öneririm. Bir de 2013 ve 2015 olmak üzere 2 sürümü var sanırım. İkisini de indir. Bazen 2013, bazen 2015 işe yarıyor. Mesela Nvidia GameWorks için 2015 sürümünü kullanamıyorsun.

furkanxdgs4' Alıntı:
Community öneririm. Bir de 2013 ve 2015 olmak üzere 2 sürümü var sanırım. İkisini de indir. Bazen 2013, bazen 2015 işe yarıyor. Mesela Nvidia GameWorks için 2015 sürümünü kullanamıyorsun.

Aslında asıl canımı sıkan boyutuydu dostum. Tamam sürümdü falan problem değilde o boyut ne öyle? Ayrıca Ben gittim Community i yükledim mesela ya Unreal bunu görmezsede gider Program üzerinden kendisi indirmesini isterse? Orda ayrıca sürüm olarakta 2015 i istiyor..

Pastacı' Alıntı:
furkanxdgs4' Alıntı:

Aslında asıl canımı sıkan boyutuydu dostum. Tamam sürümdü falan problem değilde o boyut ne öyle? Ayrıca Ben gittim Community i yükledim mesela ya Unreal bunu görmezsede gider Program üzerinden kendisi indirmesini isterse? Orda ayrıca sürüm olarakta 2015 i istiyor..
Sorun yok. C++ kodları çalıştırmak için Visual Studio istiyor ve en güncel sürüm olduğu için 2015'i istiyor. Ama Visual Studio'yu açıyor direkt. Ama ikisini de kesinlikle yüklemelisin eğer alanın varsa. Oyun yapıyorsanız hiçbir şeyden kaçınmamalı, üşenmemelisiniz. Ben ikisini de kurmuştum ama bilgisayarımda alan kalmadığı için ikisini de sildim. Ama yedekde bulunmalı her zaman.

furkanxdgs4' Alıntı:
Pastacı' Alıntı:
Sorun yok. C++ kodları çalıştırmak için Visual Studio istiyor ve en güncel sürüm olduğu için 2015'i istiyor. Ama Visual Studio'yu açıyor direkt. Ama ikisini de kesinlikle yüklemelisin eğer alanın varsa. Oyun yapıyorsanız hiçbir şeyden kaçınmamalı, üşenmemelisiniz. Ben ikisini de kurmuştum ama bilgisayarımda alan kalmadığı için ikisini de sildim. Ama yedekde bulunmalı her zaman.

Alan konusunda ciddi anlamda problemim var ya. Aslında hiç çekinmek istemem ama. Yinede yükleyeceğim tabi. Bir kaç gündür bilgisayar içinde temizlik yapıyorum. Düzenlemeler yapıyorum. Çoğu programın yedek dosyaları falanda yüklü. Birde Film arşivi yapıyorumda filmleri genelde en az 720p yüklüyorum aşağısı kurtarmıyor, Bunları arşiv yapmak için hangi formatta dönüştürürerek boyutlarını düşürebilirim? Format Factory ile. 

Visual Studio 4 Gb 1 saat falan bi indirme yaptım çubuk daha diplerdeydi kotada sıfırlandı yüklemesi bayağı yavaş galiba. Yarın yükleyeceğim.

cahitburak' Alıntı:
Tüm sürümleri yüklemenize gerek yok. 4.9 ve eski versiyonlar için 2013. 4.10 ve yeni sürümler için 2015 kurmalısınız. Kurulum sırasında sadece C plus plus kurun. Diğer paketlere(c#, web...vb) ihtiyacınız yok.

Tam olarak boyutu kaç acaba? 4 GB değil mi? Kurulum yerinde 8 GB space disc diyor. Ayrıca Enterprise sürümüde 10 GB ymiş.

Pastacı' Alıntı:
cahitburak' Alıntı:
Tüm sürümleri yüklemenize gerek yok. 4.9 ve eski versiyonlar için 2013. 4.10 ve yeni sürümler için 2015 kurmalısınız. Kurulum sırasında sadece C plus plus kurun. Diğer paketlere(c#, web...vb) ihtiyacınız yok.

Tam olarak boyutu kaç acaba? 4 GB değil mi? Kurulum yerinde 8 GB space disc diyor. Ayrıca Enterprise sürümüde 10 GB ymiş.

Tam boyutunu hatırlamıyorum. Kurulum sırasında belirtir ama uygulamar kurulum boyutundan fazla disk alanı isterler her zaman. Bu arada Enterprise kurmanıza da gerek yok, Community yeterlidir. Gereksiz yere binlerce dolar ödemeyin.