Unrealci6616

Yeni üye
12 Kas 2015
18
0
0
(6) Ankara
Arkadaşlar merhaba daha önce sorulmuştur belki . tahminimcede kolay bişey . Ancak ben unityden geçiş yaptığım için zorlanıyorum. Daha öncedende bahsettiğim gibi devlet memuru olduğum için sadece akşamları ilgilenebiliyorum . çok önemli bir problem . ben model sitelerinde atıyorum fbx. uzantılı model attığımda unrealde modelin veya nesnenin içinden geçiyorum.. daha önemli bir sorun ise attığım model düz grimsi bir renkte .. texture la alakalı diyeceksiniz ama indirdiğim veya baktığım tüm model sitelerinde boyalı bir şekilde görüyorum indiriyorum contets klasörüne atıyorum projeye geliyorum ancak boyasız bir şekilde karşıma çıkıyo üstüne üstük içinden geçiyorum .... .. Projeyimi değiştirsem hayalet diye projemi denesem :)) şaka biyana yardımcı olan herkese teşekkür ederim. yardımcı olmayanada teşekkür ederim vakti yoktur belki ;)

Başlık atarken süsleme yapmayınız, ilgi alanımız kaligrafi değildir, başlığınızın sorununuzu ifade edebilecek kısa bir cümle yada kelime grubundan oluşması yeterlidir.

Başlık ( ::::::::MESH SORUNSALI VE MODEL SORUNUM ::::::::: ) düzenlenmiştir.
cahitburak

Bu gönderilerde de benzer sorunlar yer almaktadır, inceleyin.

http://www.unrealengineturkiye.com/ev-collison-konusu.html?highlight=collision
http://www.unrealengineturkiye.com/...il-kullanilir-konusu.html?highlight=collision

Modeller varsayılan olarak render işlemi için geometri bilgisi olarak kullanılır. projenize aktardığınızda, aktarma arayüzünde aksini belirtmedikçe, UE4 kendi hesapladığı, objeyi kapsayan, basit conveks bir poligonu collision olarak atar.

Model aktarımı tamamlandığında Content Browser üzerinden Static Mesh Editor ile modeli açarak Collision menüsü altından Remove Collision seçeneğini tıklarsanız; artık hiçbir fiziksel bilgi içermemiş olur ve içinden geçilebilir.

Projenize aktaracağınız modelin yanında fbm uzantılı bir klasör bulunmuyorsa, materyalini kendiniz oluşturmalısınız. Yine Static Mesh Editor üzerinde açarak, sağ tarafta UE4 tarafından atanmış gri materyalleri değiştirerek istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

Korbey'in özenle hazırlamış olduğu bu sözlük koleksiyonu da başlangıç aşamasında olduğunuzdan oldukça işinize yarayacaktır:
http://www.unrealengineturkiye.com/unreal-engine-4-sozluk-konusu.html?highlight=sözlük

Son olarak forum üzerinde Arama seçeneği kullanarak kısa bir ön arama yapınız.

Merhabalar;

Mesh' in içinden geçmek o meshin collision' u ile ilgili bir şey. Yani senin internetten indirdiğin mesh' in collisionu yoktur muhtemelen.
UE4 içinde mesh' e collision eklemek için.
mesh'i content browser içinde çift tıklayın.> açılan pencerenin üst bölümünde " Collision" diye bir menü olacak. Onu açın. Şöyle bir menü çıkacaktır :

CollisionMenu.jpg

Buradan sizin mesh' e uygun bir collision seçebilirsiniz.

----

Mesh'lerin textureları ile ilgili olarak ;

Bu çok yaygın bir soru. Forumda bu konuda onlarca başlık bulabilirsin.

Ama özet olarak; İnternetten indirdiğin fbx. uzantılı bir mesh' in UV map i olmadan unreal içine atarsan textureları görmez. Bunun için ya " game ready assets" leri indirmen lazım. Yada indirdiğin asset'i (mesh'i) unreal' a uygun hale getirmen lazım.

UE' ye uygun hale getirmek içinde harici bir programa (3dmax, blender gibi) ihtiyacın var. İndirdiğin asseti önce bu harici programa atıp UVmap' ini çıkarman- textureları ayarlaman, daha sonra Unreal Engine içine atarak kullanman lazım.

EK olarak : İnternetten indirilen assetlerin Unreal engine ' a uygunluğunu kontrol etmeyi unutmayın.

qukla' Alıntı:
Merhabalar;

Mesh' in içinden geçmek o meshin collision' u ile ilgili bir şey. Yani senin internetten indirdiğin mesh' in collisionu yoktur muhtemelen.
UE4 içinde mesh' e collision eklemek için.
mesh'i content browser içinde çift tıklayın.> açılan pencerenin üst bölümünde " Collision" diye bir menü olacak. Onu açın. Şöyle bir menü çıkacaktır :

CollisionMenu.jpg

Buradan sizin mesh' e uygun bir collision seçebilirsiniz.

----

Mesh'lerin textureları ile ilgili olarak ;

Bu çok yaygın bir soru. Forumda bu konuda onlarca başlık bulabilirsin.

Ama özet olarak; İnternetten indirdiğin fbx. uzantılı bir mesh' in UV map i olmadan unreal içine atarsan textureları görmez. Bunun için ya " game ready assets" leri indirmen lazım. Yada indirdiğin asset'i (mesh'i) unreal' a uygun hale getirmen lazım.

UE' ye uygun hale getirmek içinde harici bir programa (3dmax, blender gibi) ihtiyacın var. İndirdiğin asseti önce bu harici programa atıp UVmap' ini çıkarman- textureları ayarlaman, daha sonra Unreal Engine içine atarak kullanman lazım.

EK olarak : İnternetten indirilen assetlerin Unreal engine ' a uygunluğunu kontrol etmeyi unutmayın.

verdiğiniz bilgiler için hepinize çok teşekkür ederim akşam gidince bakıcam . Olmazsa ki inşallah olur sizi rahatsız ederim yine ::) teşekürler dostlar :)

Eğer texture'lar başka 3rd party yazılımlarda gözüküyor; fakat UE4'e import edildiğinde gözükmüyorsa fbx dosyasını Blender'a import edip oradan texture'ları almayı dene. Ben genelde böyle yapıyorum; çoğu zaman internetten indirdiğim modellerde bahsettiğin sorun oluşuyor.