mustafasahinfb

Yeni üye
1 Ağu 2015
131
12
0
(34) İstanbul Avrupa
Selamlar duyarlı Ue4Türkiye sakinleri :)
Hemen sorularıma geçiyorum :
1/ İmport ettiğimiz modele dışardan lightmap yüklemek mümkün müdür? (örneğin blenderda aldığımız bir lightmapı ue4 teki modelime import etmek istiyorum)
2/ Build işleminden istediğimiz herhangi bir parçayı/nesneyi muaf tutulabilir mi? Aynı şekilde yine tek bir parçaya build işlemi uygulayabilir miyiz?
2.5/Build işlemini yaptıktan sonra modeli oynatınca/hareket ettirince (move,scale vs.. gibi işlemlerle) lightmap yok oluyor. Kalıcı halde tutabilir miyiz?
3/ Bu bizim vraydan bildiğimiz HDRI işini UE4 te skylight'ın içine texture yükleyerek modele etki ettirebiliyoruz diye biliyorum. Ancak eşzamanlı olarak çalışma ekranında "backround" olarak gözükmüyor. Bunu illa ki sphere modelleyerek mi halledeceğiz yoksa kısa bir yol ile gökyüzünü hdr olarak değiştirebilirmiyiz.
Şimdiden teşekkürler :)

SoloWarrior' Alıntı:
Uv map ile veya ligtmap büyüklüğü ile alakalı olabilirmi?
Garip bir olay,motor hatası olabilir
UVla alakalı değildir, tertemiz uv çıkartıyorum. En basitinden bi kutuda ne kadar kötü uv çıkabilir ki? hem açıya göre düzeliyor. UV olsa sorun kalıcı olur.
Jacky' Alıntı:
Bu sorunu yaşadığın küçük bir projeyi paylaşabilirsen iyi olur.

buyrun hocam : http://www.mediafire.com/download/1q1u4b347r3152u/MyProject13.rar
Her projemde yaşıyorum zaten bu sorunu, öylesine bi mekan yaptım sizin için, yine oldu. Rotate yapınca sorunun düzeldiğini göreceksiniz (kapının
(sketchupta çizip, 3dsmax e atıyorum. Oradan uv verip FBX olarak kaydediyorum)
bkz:  [img=512x256]http://i.hizliresim.com/My17V6.jpg[/img]

Buldum sorunu. Bütün objelerde static mesh editor içinden Use MikkTSpace Tangent seçeneğini kaldırıp Apply Changes demen lazım. Bu seçenek 4.7 ile gelmişti sanırım, normal map'leri MikkTSpace olarak bake edilen objelerin kalitesini arttırmaya yönelik birşey ve normalde bu tür sorunlara yol açmıyor. Ama Sketchup ile export edilen objelerde pek çok sorun gördüm bugüne kadar, o yüzden sorun Sketchup tarafında. Tabi Epic bunu düzeltsin istiyorsan AnswerHub'a Bug Report olarak bu projeyi de paylaşıp bildir kesinlikle.

Bu arada bu tür yapılarda tüm odayı veya binayı tek bir mesh olarak yaratma. Duvarları birbirinden ayır. Hem performans hem de görüntü kalitesi açısından en iyisi.

Jacky' Alıntı:
Buldum sorunu. Bütün objelerde static mesh editor içinden Use MikkTSpace Tangent seçeneğini kaldırıp Apply Changes demen lazım. Bu seçenek 4.7 ile gelmişti sanırım, normal map'leri MikkTSpace olarak bake edilen objelerin kalitesini arttırmaya yönelik birşey ve normalde bu tür sorunlara yol açmıyor. Ama Sketchup ile export edilen objelerde pek çok sorun gördüm bugüne kadar, o yüzden sorun Sketchup tarafında. Tabi Epic bunu düzeltsin istiyorsan AnswerHub'a Bug Report olarak bu projeyi de paylaşıp bildir kesinlikle.

Bu arada bu tür yapılarda tüm odayı veya binayı tek bir mesh olarak yaratma. Duvarları birbirinden ayır. Hem performans hem de görüntü kalitesi açısından en iyisi.
vay hocam, helal olsun size :)  Ben de test ettim çözüldü. Tabi epic bunu düzeltsin istiyorum, ama bende ingilizce yok. Hazır model sende varken iki kelime yazıp yollarsan çok memnun olurum üstad. 
Uyarılarınızı dikkate alacağım bu arada :)