Muhammed öz' Alıntı:
Bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum

Ben de dizüstü bilgisayarda çalıştırıyorum oyun motorunu pek bir sıkıntım yok. Ancak masaüstünde kullanabilecek imkanın var ise motoru onda kullanmanı tavsiye ederim. Çünkü dizüstü bilgisayarların soğutma sistemi masaüstüne göre çok verimsiz. Oyun motorunu çalıştıracaksın makinan ısınacak eğer fazla yüklenirsen belki oyun motorun kapanacak ya da makinen belli bir dereceye ulaşınca kapanacak. O yüzden tavsiyem budur. Ama öyle bir imkanın yok dizüstünde kullanacaksan o zaman grafik ayarlarını düşük tutmanı tavsiye ederim. Makineye fazla yüklenmemelisin ve bir soğutucu almanı da tavsiye ederim.

Yani mantıken tabiki geliştirilebilir. Performans olarak Masaüstü performansını vermez ama. Çok çabuk ısınır laptoplar. Kısa süreli çalışmalar ile tabiki çıkarabilirsiniz yada basit oyunlar yapmayı düşünüyorsanız yine sıkıntı olmaz. Ama gereksinimleri yüksek ve büyük çaplı projeleriniz olursa ısınmadan dolayı sıkıntılar yaşatır.

Laptoplar artık  çok  iyi ve  eskisi gibi değiller. Mesela 2011  yılında böyle birşey yapmak hayaldi  ( unity  veya  gm  gibi  şeyler hariç)  ama artık ekran kartlarıda işlemcilerde  çok iyi optimize ediliyor.  Masaüstü GTX680 ayarında  GTX950M serisi var mesela yada intel core   4. nesil işlemciler