mrtcnaslnts

Aktif üye
8 Ara 2019
608
2
44
28
Tek material ile Landscape boyaması yaptım material 6 Layer'dan oluşuyor ve sadece Base Texture ve Normalmap var. Boyamam bittikten sonra compile işlemi vs. bitti kaplamalar yüklendi sorunsuz bi şekilde. Sonradan rütuşlar yaparken resimde gözüken alan kare oldu ve herhangi bir compile işlemi de yok. Bu sorun neden olabilir? Mevcut boyamaları yalan etmicek şekilde bunu nasıl düzeltebilirim acaba?

GPU programlama ile ilgili bir şey. Normalde gpu da toplam 16 texture sampler kaynağı var. Engine in ilk  versiyonlarında her texture sampler node un bir kaynağı işgal edip kullanması şeklinde programlamışlar. Sonradan bunun bir üst limit oluştuğunu gördüklerinden bu kaynağın paylaşılabilir ve değiştirilebilir olmasını sağlayan gpu shader wrap özelliğini koda entegre etmişler. Sonradan da varolan yani daha önce yapılmış yayınlanmış oyunları bozmasın diye bunu varsayılan yani default olarak oraya koyamamışlar. Normalde olması gereken seçenek o. Hatta AMD sistemlerde daha hızlı da çalışıyormuş. Benim bildiğim bu kadar.  Aslında tam olarak engine içinden değilde daha alt seviyeden gpu seçeneğini değiştirmiş oluyorsun.

Anlıyorum teşekkür ederim hocam bu uzun zamandır başıma gelen ve çözemediğim bi sorudu ben de mecburen Texture Samplar sayısını az tutuyordum bu da boyamadaki çeşitliliği kısıtlıyordu. Çok sağol