leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,540
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Arkadaşlar merhaba ,

Bir süredir projemde mixamo karakterleri kullanıyordum "fuse ile" Daha sonra mixamoyu metahumanlara entegre etmek istedim. Mixamo converter adlı bir uygulama var sizden mannequinn skeletonunu alıyor mixamoya uyarlıyor. Yani sizin mannequinn artık mixamoyu kullanabilir hale geliyor. Zaten Metahumanlarda SK_Manny altyapısı kullandıkları için o retarget dosyaısını mixamoya çevirirsek metahumanı da manny i de mixamo olarak hareket ettirebiliyoruz.

Asıl soruna gelelim. Mağazadan 3 adet karakter satın aldım 3 ü de modüler karakterler fakat hepsinin iskeleti MannequinnUE4
Benim oyunum multiplayer bir oyun olduğu için 1 adet playerBP var yani oyuncu seçimleri sadece skeletal mesh ve material olarak değişecek onun dışında class olarak değişmeyecek.
Mixamoyu aynı şekil convertlerken animasyon çıktısını alıp Unreale atarken eğer o 3 karakterden birinin iskeletini seçersem animasyon oynuyor. Fakat ben öyle bir şey yapacağım ki direkt olarak mannequinni etkileyeceğim ve hepsi mannequinn kullandıkları için hepsi oynatacak bunu nasıl yaparım ? Aksi taktirde her 3 karakter içinde amele gibi 100 animasyon import edip anim bp yazmam gerekecek. Bu çok saçma. Mannequinn kontrolünü nasıl ele alabilriim ? Üçü de aynı sistemi kullanıyor zaten. Ben gidip mannequinni convertlersem bu sefer kulllanamıyorlar ama hepsine özel özel yaptığımda kullanabiliyorlar.

EDİT: Hepsi aynı tip skeleton olduğu için hepsini bir skeletona assign ederek çözdüm gibi şimdilik bakalım sorun çıkacak mı...