mevlutcan

Yeni üye
12 Eyl 2015
19
0
0
(41) Kocaeli
Oyundaki kameraya bazı özellikler vermek istiyorum ancak hazırladığım blueprintte sıkıntı çıkıyor ve sadece "f" tuşu işlevini yerine getiriyor ancak o bile tam değil. Normalde kamerayı tps yapması gerekirken karakterin içine koyuyor tek görünen tps karakterinin textureları oluyor. 
Amaçlarım:
1)mouse tekerini zoom in/out için kullanmak
2)f tuşunu kamera hangi konumda olursa olsun tps fps geçişini sağlamak için kullanmak
3)eğer kamera oyuncuya yeterince yaklaşırsa(minimum uzaklığı 75 vermiştim) mouse wheel up ile fps'e geçmek
4)fps kameradayken mouse wheel down ile tps kameraya geçmek
her madde tek başına çalışıyor ancak hepsi aynı anda sıkıntı oluşturuyor.

Ekli dosyayı görüntüle 1
Ekli dosyayı görüntüle 2
Bütün bunları aynı anda nasıl çalıştırabilirim.

Kendi kendime düzelttim biraz set active nodelarındaki new active tiklerine basınca. Ama hala mouse wheel downa basınca fpsden tpse geçemiyorum.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    199 KB · Görüntüleme: 14
  • 2.PNG
    2.PNG
    255.6 KB · Görüntüleme: 7
  • 3.PNG
    3.PNG
    187.3 KB · Görüntüleme: 4
İlk görüntüdeki Branch fonksiyonlarının Tick olayına doğrudan yada dolaylı olarak bağlı olduğunu tahmin ediyorum. Kamera uzaklığı belli bir değerin altına geçince FPS kameraya geçmek istemişsiniz ama ilk Branch fonksiyonunun True çıkışına bağlı FPSCamera->SetActive fonksiyonunda New Active değeri True olmalı(galiba). İlk gördüğüm bu oldu.​

cahitburak' Alıntı:
İlk görüntüdeki Branch fonksiyonlarının Tick olayına doğrudan yada dolaylı olarak bağlı olduğunu tahmin ediyorum. Kamera uzaklığı belli bir değerin altına geçince FPS kameraya geçmek istemişsiniz ama ilk Branch fonksiyonunun True çıkışına bağlı FPSCamera->SetActive fonksiyonunda New Active değeri True olmalı(galiba). İlk gördüğüm bu oldu.​

ilk görüntüdeki tahmin ettiğiniz gibi tick olayına dolaylı olarak bağlı. ikinci resimdeki mouse wheel up ve downları bir sequence'a bağlayıp yapmayı denedim çünkü yukarı bir mouse wheel up/down daha koyduğumda işlem gerçekleşmiyordu bu şekilde çözmeyi denedim.

https://answers.unrealengine.com/storage/attachments/58087-camerascroll.jpg
Buradaki sistemi kurdum ancak zoom out yaparken kendini fps kameraya atıyor anlamadığım biçimde sonra tekrar zoom out yapmaya devam ediyor sanki birden karakterin arkasına ışınlanılıyormuş gibi bir görüntü oluşuyor.

Karakterin dibine atması derken ne kastettiğinizi anlamadım ama screenshot'ın aynısını yaparsanız şunun olması lazım:

TPS kamerada iken mouse wheel her input gönderdiğinde karaktere 30 birim yaklaşıyor. Boom uzunluğu 50 birimin altına düşünce karakter mesh'i ile kesişme olmasın diye FPS kameraya geçiyor.

FPS kamerada iken mouse wheel down yaptığınızda TPS kameraya geçip boom uzunluğunu 51 birime ayarlıyor, ardından her mouse wheel inputuyla 30 birim uzaklaştırıyor.

Karakterin dibine atması derken şundan bahsediyorum:tps kameradayken karaktere dediğiniz gibi 30 birim 30 birim yaklaşıyor ve mesafe 75(ben öyle tercih ettim)birimin altına düşünce fps kameraya geçiyor ve fps kameradaykende tps kameraya geri dönüyor buraya kadar sıkıntı yok. Ancak tps kameradayken mouse wheel down yaptığınızda aniden zoom yapıyor yani mesafe diyelim 250 mouse wheel down yapıyorum tekrar minimuma yani 75e düşüyor.

Çok pardon kendi kendime çözdüm sorunu. İkinci branchin condition pinini bağlamamışım bundan dolayı ne zaman basarsam basıyım iki kamera arasında hızlı bir geçiş yapıyormuş.