leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,540
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Merhaba yine ben. Korku tarzı oyunlarda aniden gelişen ürkütücü olayalar vardır bu objelerin kırılması önümüzden bir canavar geçmesi falan.ben mesela yürürken yukardan bir objenin serbest tamamen fizik motoruyla ilgili olarak düşmesini istiyorum. bu bir animasyon olmayacak havadan bırakılan nesne nasıl düşüyorsa oda belli bir trigger içerisinde düşecek bunu nasıl yaparım ? :)

Merhabalar, jump scare olaylarını en basitinden örnek veriyorum; matinee. Matinee kullanarak bir karakterin hangi animasyonu hangi saniyede yapabileceğini ayarlaman mümkün. Örneğin oyuncu trigger'a dokunur önündeki kapıyı matinee ile 1 saniye içerisinde kapalı durumda getirebilir ve ses olaylarını da ekleyebilirsin. Objelerin kırılıp dökülmesi için fractured(destructible meshes) kullanabilirsin. Destructible özelliği atadığın bir mesh üstünde fiziği de açıp yukardan bırakırsan yere düştüğü zaman obje parçalanacaktır. UE3 üstünde Radial Impulse özelliği vardı, bu objelerin kırılması için bir etki oluşturuyordu, eminim UE4'de de mevcuttur bu olay. 

Kaan ÖZTÜZÜN' Alıntı:
Merhabalar, jump scare olaylarını en basitinden örnek veriyorum; matinee. Matinee kullanarak bir karakterin hangi animasyonu hangi saniyede yapabileceğini ayarlaman mümkün. Örneğin oyuncu trigger'a dokunur önündeki kapıyı matinee ile 1 saniye içerisinde kapalı durumda getirebilir ve ses olaylarını da ekleyebilirsin. Objelerin kırılıp dökülmesi için fractured(destructible meshes) kullanabilirsin. Destructible özelliği atadığın bir mesh üstünde fiziği de açıp yukardan bırakırsan yere düştüğü zaman obje parçalanacaktır. UE3 üstünde Radial Impulse özelliği vardı, bu objelerin kırılması için bir etki oluşturuyordu, eminim UE4'de de mevcuttur bu olay. 
mesela ben triggere geldiğimde objeyi koydugum yerde obje triggere geldiğimde spawn olacak ve fizik açık oldugu içn düşecek nasıl spawn edicem onu

leonscottkfm' Alıntı:
SoloWarrior' Alıntı:
Spawn etmene ne gerek var?

Obje oyunda gizli olsa ve oraya gelince gorusuldugu ve fiziği açılsa?

Mantıklı bence ama objeye yaratabilirsin istersen
obje yukardan düşecek. eğer dediğin gibi yaparsam visible görünmez olcak obje ama görünmezkende düşer spawn edersem edildiği yerden düşer

Fiziği aktif değilken düşmez.
ama gereksiz olur spawn yapılırsa daha mantıklı bence.