Sonunda başardım ve ios paketlemesi yaptım. Açıkçası çözmesi benim için oldukça zor oldu. Ana hatları şu şekilde:
1-Öncelikle şu konuların belirtilmesi gerektiğini düşünmekteyim: Windows 11 ve Unreal Engine 5.3.2 versiyonunu kullanmaktayım. Bu sürümde Windows ve Android için uygulamalar geliştirebilmekteyim. Unreal Engine IOS paketini yükledim. Test yapabileceğim bir iPad sahibiyim.
2-Vmware workstation Pro17 sürümünü ücretsiz olarak kendi web sitesinden (dolaylı yollardan) indirip kurdum.
3-AMD Ryzen 9 7000 serisi kullanmakta olduğum ve MacOS'in son sürümleri bu işlemci ile kullanılamadığı için Sanal makineye MacOS Monterey 12.7.3 yükledim.
4-Bazı aşamalarda gerektiği için hem windows hem de macOS için kullanıcı şifreleri oluşturdum.
5-Windows'a iTunes'un son sürümünü (12.13.4) yükledim. Yüklemeyi apple tarafından önerilmediği için Microsoft Store ile değil, apple web sitesi üzerinden gerçekleştirdim.
6-MacOS için Xcode 14.2 versiyonunu bulup kurdum.
7-Birkaç yıl önce kullandığım bir iphone cihazım olduğu için appleID sahibiydim. Ancak şifresini hatırlamadığım için parolayı sıfırladım. Bu işlem 2 ila 7 gün kadar sürebiliyor.
8-Apple developer programına 29$ karşılığında 1 yıllığına kayıt oldum.
9-MacOS'ta bulunan keychain access programını kullanarak request gönderdim ve developer.apple.com adresinde Certificate oluşturup, test için kullanacağım iPad ile Identifier ve Profile kaydettim.
10-Blueprint ile geliştirdiğim Unreal projesindeki Project Settings kısmında Xcode Projects bölümünde Modernized Xcode kısmını pasif durumuna getirdim.
11-IOS bölümündeki Provision kısmına developer.apple.com adresindeki Profile bölümde kaydettiğim Provision'u, Certificate kısmına da yine benzer şekilde Certificate bölümünde ürettiğim Certificate'i yükledim ve her ikisini de seçtim.
12-IOS bölümündeki Bundle Information kısmında bulunan Bundle Identifier bölümüne yine developer.apple.com adresinde kaydettiğim Identifier'i yazdım.
13-MacOS'te ayarlar kısmında Sharing bölümünde Remote Login ve Remote Management kısımlarını ayarladım.
14-IOS bölümündeki Remote kısmından Windows ile MacOS işletim sistemlerinin birbirine bağlanabilmesi için Remote Server Name (MacOS IPv4) RSync User Name (MacOS kullanıcı adı) bölümlerini doldurarak SSH Key oluşturdum.
15-Projemi Sanal makinede MacOS açıkken development ayarında paketledim ve bir .ipa dosyası olturmuş oldum.
16-GitHub'dan info.plist adıyla bulduğum kod satırlarını metin belgesi olarak UTF-8 formatında ve UnrealGame-info.plist adıyla C:\Program Files\Epic Games\UE_5.3\Engine\Build\IOS kalsörüne kaydettim.
17-Önce sanal makineyi kapattım ve ardından test için kullanacağımı belirttiğim cihazı Windows'a bağladım.
18-C:\Program Files\Epic Games\UE_5.3\Engine\Binaries\DotNET\IOS klasöründe yüklü olan iPhonePackager programını çalıştırdım. Advanced Tools sekmesinde bulunan Install IPA to hardware butonunu kullanarak paketlediğim ipa dosyasını test cihazıma yükledim.
19-Test cihazını geliştirici moduna ayarladım.
20-Uygulamayı başarıyla çalıştırdım.