Herkese selam. Cities skylines mekanikleriyle orta çağ şehir kurma oyunumun demosu yayınlandı. Bu benim ilk oyunum ve bu oyunu bitirmek için 3.5 yıllık işimden ayrıldım. Hayatımın dönüm noktası ve iyi ki bu projeye tutunmuşum diyorum. Denemek isteyenler indirebilir. Demo 2 hafta kadar yayında kalacak.

https://store.steampowered.com/app/1658870/New_Home_Medieval_Village/

Oyunu indirip biraz oynadım tatlı bir atmosferi var ama 20 dakikadan sonra tekrara düşmeye başladı çeşitlilik az geldi yinede bir demoya göre iyiydi oyun çıkınca daha uzun süreli oynayabilmek umuduyla başarılarınızın devamını dilerim.

Birde aklıma bir şey takıldı mesela gemi rıhtıma yaklaşınca ilaç satın alabiliyorduk ilaç almak yerine şifalı otlar tarzı şeyler alabilsek daha iyi olurdu eleştiri değil sadece bir öneri çünkü oyuncunun ufak detaylarla o zamanın atmosferini daha iyi hissedebileceğini düşünüyorum.

indirip deneme şansım olmadı ancak ilk bakışta güzel duruyor, bol bol feedback almanı tavsiye ederim, bazen gerçekten çok iyi öneriler gelebiliyor, olumsuz yorumlar da gelecektir muhakkak ki ancak moralini bozmadan devam et, başarılar dilerim.

Cevaplar için sağolun. bir sürü geri dönüş alıyorum ve direkt olarak negatif bir dönüş almasam da genelde oyunu anlamakta zorlananlar ve biraz monoton olmasından şikayet edenler var. Ben kendim de beğenmiyorum zaten oyunun şu anki akıcılığını ama festivale yetiştirmem gerekiyordu bir demo ::D neyse ki oyunun mekanikleri ve çoğu modelleme bitti geriye deneyimi iyileştirip çeşitlilik eklemek kaldı. İlgiden memnunum şimdilik ama zaman ne gösterecek bakalım

Sağolasın çok. Rehber eklemiştim ama izlediğim videolarda herkes pas geçiyor bakan da anlamıyor. Adım adım tutorial mapi yapmayı listeme ekledim teşekkürler :)

Bu oyun bir şekilde biter zaten. Şu aşamada bile iyi , oyunu oynamadım fakat gördüğüm kadarıyla iyi.
Benim aklıma takılan tek şey UI oldu. Age Of Empires'ten ilham al ve UI kısmını medieval tarzı yap. Tahtamsı kahverengimsi ve süslü yazıların olduğu bir UI olsun. Mesela Demands kısmı eski bir yanık kağıt üzerinde çizimsel şekilerde gösterilen bir UI olabilir.

Yani görsel olarak bir eleştiri istiyorsan aklıma takılan bu. Büyük ihtimalle Demo olmasından kaynaklıdır.

Oyunu şimdi oynadım 30 dakika kadar. İçerik biraz az gibi yani daha çok şeye müdahale etmek gerekiyor. Mesela bu kuruluşların seviyesi olabilir. Okulun levelini atlat , kapasitesini artır, malzeme satın al, okulun kitap öğrenim ihtiyacını karşıla gibi.Tarlada ise ekin alma, buğday alma, tarla için gerekli olan kürek , çapa , orak tarzı şeyler zamanla eskiyebilir bu malzemeleri toplu şekilde tedarik edebilir ve tarla seviyesini yükselttikçe bunların eskime oranı uzar mesela.
Balık tutma gibi şeyler de eklenebilir. Bir tersane yapılır ve balık depo kapasitesi , balıkçı tekneleri ve o teknelerde çalışacak insanlar olabilir. ve bunlar için yem ihtiyacı olta ihtiyacı ya da mızrak gibi şeyler tedarik edilebilir. Ve bu tersane de aynı şekilde yükseltmeye sahip olarak depoyu genişletebilir , daha büyük balıkları alabilir , işçilerin çalışma hızlarını artırabilir mesela. Her kuruluşun bir yükseltmesi ve özellik geliştirmesi bulunmalı. Bu yükseltmeler Exp ve Altın ile sağlanabilir. Özellikler doğrudan altın ile sağlanabilir ve yükseltmelere göre yeni özellikler de çıkabilir. Çalışan insanların seviyesi yükselirse daha hızlı ve daha performanslı çalışabilirler mesela. Üniversite eğitim kalitesi stabil kalabilir ve yükselirse daha çok mezun verir ve ülkeye para girişi 2 şer 2şer artıyorsa 2.5 2.5 artar mesela. Örnek verdim ama gerisi sende. Oyunu bunlar çok dolduracaktır ve devam isteği gelecektir. Ayrıca sormak istediğim bir soru gemi sistemi nasıl yapıldı. AI behavior tree midir o ? Geliyor bekliyor gidiyor yenisi geliyor...