alana74

Yeni üye
14 Nis 2024
18
0
1
Merhaba,

Visual studioda oluşturduğum kaynak ve header dosyalarda hata ayıklama aktif değil, önceden aktifti, şimdi değil, anlamadım nedenini, yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü (7).png
    Ekran Görüntüsü (7).png
    109.2 KB · Görüntüleme: 2
  • Ekran Görüntüsü (8).png
    Ekran Görüntüsü (8).png
    107.5 KB · Görüntüleme: 2
  • Ekran Görüntüsü (9).png
    Ekran Görüntüsü (9).png
    107.5 KB · Görüntüleme: 2
Menüyü açtığından arka taraftaki bar üçünde de gözükmemiş. Orada bir şeyi değiştirmiş olabilirsin. Ayrıca solution explorer ı aç ve projen için "Set as StartUp Project" seçili olmasına dikkat et.

Menüyü açtığından arka taraftaki bar üçünde de gözükmemiş. Orada bir şeyi değiştirmiş olabilirsin. Ayrıca solution explorer ı aç ve projen için "Set as StartUp Project" seçili olmasına dikkat et.
bu halloldu, çok teşekkürler, ama şimdi main.ccp ye anamenu.h ekledim, anamenüyü ayrıca oluşturdum, ama main.cpp ( kaynak.cpp diye isimlendirdim ) anamenu.h ı eklediğimde, böyle dosya yok diye hata veriyor. Yardım ederseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü (10).png
    Ekran Görüntüsü (10).png
    110.9 KB · Görüntüleme: 4
  • Ekran Görüntüsü (11).png
    Ekran Görüntüsü (11).png
    101.6 KB · Görüntüleme: 4
Anladığım kadarı ile solution explorer ı hiç kullanmıyorsun ve manuel olarak dosyalar oluşturup eklemeye çalışıyorsun. Yeni başlayanlar için bu biraz zor bir yöntem. Eğer kullanmıyorsan Visual Studio nun menülerini kullanmalısın. Add Item ya da Add C++ Class gibi menü seçenekleri ile ilerlemelisin. Bu hatadan kurtulmak için yapabileceklerin:
1. Rebuild yapıp tüm projenin baştan compile edilmesini sağlamak. Normalde sistem sadece eklenen ya da değişen dosyaları compile ederek önceden compile edilmiş bütüne ekler. Sen dosya ismi değiştirmişsin. Rebuild sorunu çözebilir belki.
2. Normal yollardan C++ class oluşturup yazdığın kodu kopyala yapıştır ile oraya transfer edebilirsin. Eski dosyaları direk silersin.
3. Yukardakiler sorunu çözmüyorsa hata kodu ile google da araştırma yap ve çözümleri uygula. Senin hata kodun C1083.