nazim

Cezalı Üye
2 Tem 2016
394
31
0
(6) Ankara
Arkadaşlar hardware budgetteki "Memory budget mb (512)" ve "CPUCores (32)" benim bilgisayarımın 512MB RAM'ını ve 32 CPU'sunu mu alıyor?

nazim' Alıntı:
Arkadaşlar hardware budgetteki "Memory budget mb (512)" ve "CPUCores (32)" benim bilgisayarımın 512MB RAM'ını ve 32 CPU'sunu mu alıyor?

Hardware Budget nedir? UE4e özgü böyle bir tabir yoktur. İnsanın aklına donanımın maddi maliyeti ile ilgili bir şey geliyor. Arama yaptırıp tesadüfen göresellerde Substance ile ilgili bir ayar olduğunu farkettim. Benim gibi ne olduğunu bilmeyenler için Substance plugin ayarlarında olduğunu belirtmeniz gerekir. Çünkü substance herkeste yok yada benzer ayarlar başka uygulamalarda da olabilir. Sanırım 3DS Max gibi uygulamarda da render işlemi için sistem kaynaklarının nasıl kullanabileceğini düzenleyen buna benzer ayarlar mevcut.

Soruya gelirsek bu Substance pluginin ne kadar sistem kaynağı kullanabileceğini belirtiyor. Substance, burada belirtilenden daha fazla sistem kaynağını gerekse bile kullanmayacaktır. Örneğin i7 gibi bir işlemcide 8 çekirdek varsa; substance, bunların hepsini kullanacak ve bellekte 512 MBdan fazla yer ayırmayacak/adreslemeyecek demektir.