Enbiyax

Yeni üye
15 Ağu 2016
10
0
0
(34) İstanbul Avrupa
Merhaba arkadaşlar size birşey soracağım.Acaba grafik tasarım bölümünü okuyan bir kişi bir oyun şirketinde çalışabilir mi?Yazılım değil ama grafik tasarım diye düşündüm.Bu arada yanlış yere açtıysam nereye açacağımı söylerseniz sevinirim :)
 
Enbiyax' Alıntı:
24 kişi okumuş bir kişi cevap vermez mi?Yardım edin.


Ben lisede grafik-tasarım bölümünde okuyorum. Bunu seçmemin nedeni ileride mesleğimin elimde olmasını istemem. Oyun yapımını şuan bir meslek değilde hobi olarak görüyorum. Yani grafik tasarım okuyan biri bir oyun şirketinde çalışabilir ama elle çizim ise modelleme, animasyona göre biraz daha gereksiz tabii. Sen üniversite grafik tasarım bölümü okuyorsun herhalde. Ben eğer oyun yapımında gelişirsem üniversite için dijital oyun tasarım bölümünü istiyorum. Ama grafik tasarım bölümü oyun yapmasan bile bence en çok geleceği olan bölümlerden biri. Eğer oyun şirketinde veya ekibinde çalışmak istiyorsan bence elle çizim çalışmalarının yanı sıra modellemeye de yönel. Çünkü grafik öğrencisisin ve tasarıma yabancı değilsin.
 
Oyun sektörüne giriş yapmanız için bir takım şeylerde çok çalışmak gerekiyor, okuduğunuz bölümle pek bir alakası yok bu sektörün. Bildiğim kadarıyla bu yıl İstanbul Bilgi üniversitesinde Game Design bölümü açıldı, ama bu bölümü okusanız veya okumasanız da pek bir şey değiştirmez kariyer açısından. Tabi bu söylediklerim Türkiye için geçerli, Amerika gibi ülkelerde bu bölümü okuyup firmalara stajyer olarak girebiliyorsunuz... Kendinizi geliştirirseniz sektöre güzel bir şekilde adım atmış olursunuz. 

Eğer yurtdışında bu sektöre girişmek istiyorsanız, kendinize portfolyo oluşturmanız gerekli. DevianArt, ArtStation, Polycount gibi platformlarda aktif olmanız ve kendinizi göstermeniz gerekiyor. Oyun sektörü liderleri, bu platformlarda zaten iş ilanları veriyor. 

Crystal Dynamics, Lead UI Designer arıyor. İş gereksinimlerine bakacak olursak; üniversite değil daha çok deneyim istiyor. 8 yıl kadar :) 
https://www.artstation.com/jobs/lvR
 
Enbiyax' Alıntı:
Daha üniversiteye geçmedim sanırım dijital oyun tasarımı bölümüne bakacağım.Peki bu bölümün geleceği var mı?

Üzerinde uğraştığın iş. Oyun yapım bölümü ve geleceği kesinlikle var. Bilgi üniversitesinde ve birkaç tane daha üniversitede daha var bu bölüm. Geleceği olup olmaması birazda senin uğraşına ve çalışmana bağlı.