s1studios

Üye
27 Haz 2022
30
4
8
(34) İstanbul Avrupa
Merhaba arkadaşlar.

Geçen yıldan beri bir proje üzerinde çalışıyorum. Oldukça basit bir konusu var. FPS türünde.

Yalnız şunu fark ettim. Satın aldığım şehir assetinin grafikleri sanki biraz eskidi gibi.

Uzun soluklu projelerde grafiklerinizin çağa uygun hale gelmesi için ne yapıyorsunuz? Ya da şöyle sorayım, performans kayıpsız grafik iyileştirmesini Unreal üzerinden nasıl yapıyorsunuz? Unreal öğretilirken bu konu atlanıyor gibi her yerde.

Merhaba arkadaşlar.

Geçen yıldan beri bir proje üzerinde çalışıyorum. Oldukça basit bir konusu var. FPS türünde.

Yalnız şunu fark ettim. Satın aldığım şehir assetinin grafikleri sanki biraz eskidi gibi.

Uzun soluklu projelerde grafiklerinizin çağa uygun hale gelmesi için ne yapıyorsunuz? Ya da şöyle sorayım, performans kayıpsız grafik iyileştirmesini Unreal üzerinden nasıl yapıyorsunuz? Unreal öğretilirken bu konu atlanıyor gibi her yerde.
İki türlü grafik iyileştirmesi olabilir.
Ya Textureler değişir ya da ışıklandırma rendering ayarları.
Unreal Engine 4 motorunda Lumen yok diyelim Unreal 5 te var. Unreal 5 e geçip Lumen açarsan daha gerçekçi yansımalar ve ışıklandırma yaşarsın.
Post Processe keskinleştirme efekti geldi onu uygulayabilirsin.
Optimizasyon için Nanite kullanabilirsin.
Harita büyük ise World Partition kullanabilirsin.

Yeni çağa uygun hale getirmek için, Daha yüksek dokulu objelerle değiştirmen lazım.
Polygon sayısı daha yüksek olacak, kaplamaları daha gerçekçi olacak ve dokusu daha yüksek çözünürlüklü olacak şekilde.
Ayrıca bir projeyi en gerçekçi yapan element HDRI Backdroptur. Bunu araştır.
Unreal ile ne yaparsan yap o çok gerçekçi görseller görüyorsun ya videolarda, onlara erişemezsin. Onlara erişmen için HDRI Backdrop kullanman gerek. Örneğin Unrecord adlı oyun.
HDRI Backdrop bildiğim kadarıyla gerçek hayattan çekilmiş panaromik 360 görüntüyü oyun içerisine entegre edip yansıtma yoluyla ışığını vs yansıtıyor. Böylece gerçekçi bir kullanım yaratıyor.

Unreal 5 kullanmaya başla projen kaldırıyorsa Lumen aktif et. Kaldırmıyorsa aktif etme boşa. Tüm ışıkları mobil yap normalde kullan.
Eski modelleri yeni paketlerle değiştir. HDRI Backdrop kesinlikle dene.

Hocam çok teşekkür ederim. Forumda senin tavsiyelerini takip ediyorum ve gerçekten faydalı oluyor.

Sadece yüksek dokulu objeler kısmı biraz soru işareti yaratıyor. Çünkü bu sefer objenin kendisi değişiyor ve sırıtıyor. Varolan dokuyu yüksek dokulu yapamıyoruz ama değil mi :D

• Beğen
Tepkiler: leonscottkfm
Hocam çok teşekkür ederim. Forumda senin tavsiyelerini takip ediyorum ve gerçekten faydalı oluyor.

Sadece yüksek dokulu objeler kısmı biraz soru işareti yaratıyor. Çünkü bu sefer objenin kendisi değişiyor ve sırıtıyor. Varolan dokuyu yüksek dokulu yapamıyoruz ama değil mi :D
Var olan objeyi bir texturing programında yeniden düzenlersiniz. Blender gibi programlarla polygon sayısı artırımı uygulayabilirsiniz , vertex artırırsınız. Substance Painter ile daha yansımalı daha gölgeli değişik boyamalar uygularsınız. Fakat benim tavsiyem bunlarla uğraşmak yerine mesela bina objeniz varsa daha kaliteli bir bina objesiyle değiştirmenizden yanadır :D