ClimbDown

Cezalı Üye
11 Tem 2015
1,147
-18
0
(53) Rize
Az önce mafia 2 oynuyordum ve arka planda 720p videolu müzik çalıyordu fps düştü haliyle.

Fark ettimki fps ne kadar yüksek ise o kadar iyi kontrol edebiliyorum aracı.

Mesela geçtiğimiz haftalarda hızlı ve öfkeli 4 vardı televizyonda (tv 1080p,50hz) filmin başındaki kovalama sahnesini takip edemedim bön bön baktım ekrana.

Ama bilgisayarda 60hz 1080p ekranda (film 360p idi bilgisayarda) çok kolay takip edebildim sahneyi.

Nedenini bende anlayamadım,filmin fps si sabit fakat ekranın yarattığı bir fark da var sanırsam.

Sizce fps nin 30 yerine 60 olması (ps4 için planlarım var :cool: ) oynanışı arttırırmı dediğim şekilde?

Fps'ye ne kadar önem veriyorsunuz?

Fps ye çook önem veriyorum : )
Eğer bir oyunun fps yi ayarlayamadıysa çöptür benim için. Bu şekilde çok oyunu başladıktan 30 sn sonra bırakıp atmışlığım vardır.
Fps' nin 30 yerine 60 olması da elbette oynanabilirliği arttırır.

PS: Filmlerle ilgili bölümleri anlamadım, o yüzden o kısımla ilgili pek yorum yapamıyorum : )

Hocam filmde bahsetmek istediğim 50hz ekran ile 60hz ekranda aldığım görüntü farkı.

Mesela ps4 o televizyona bağlanırsa,benim oyunum açısından aynı sıkıntı oluşurmu asıl merak ettiğim olay.

Hah anladım, evet oluşabilir maalesef, bemde xbox var, eski bir led tv vardı hz den sorun çıkardı, birde televizyonu değiştirmiştim : (
Ama bildiğim kadarıyla PS4 zaten en fazla 60 hz veriyor kendisi. O yüzden panel hızı 60 hz bir televizyonun varsa sorun yaşamazsın. Onun dışında 100-200 hz panel hızlı led ler çıktı şimdi, ps4 için gerek olduğunu düşünmüyorum. Xbox 360 da 50 hz max dı oda şimdi 100 hz ye kadar xbox' ın içinden verebiliyoruz diye çıktılar ama ben ayarlarının içinde göremedim.
Konsollar zayıf olduğum konular valla, sen yine bana bakma biraz araştır alacaksan bence : )

qukla' Alıntı:
Hah anladım, evet oluşabilir maalesef, bemde xbox var, eski bir led tv vardı hz den sorun çıkardı, birde televizyonu değiştirmiştim : (
Ama bildiğim kadarıyla PS4 zaten en fazla 60 hz veriyor kendisi. O yüzden panel hızı 60 hz bir televizyonun varsa sorun yaşamazsın. Onun dışında 100-200 hz panel hızlı led ler çıktı şimdi, ps4 için gerek olduğunu düşünmüyorum. Xbox 360 da 50 hz max dı oda şimdi 100 hz ye kadar xbox' ın içinden verebiliyoruz diye çıktılar ama ben ayarlarının içinde göremedim.
Konsollar zayıf olduğum konular valla, sen yine bana bakma biraz araştır alacaksan bence : )

ps4 almak için değil,ps4 oyun geliştirmek için.

Ama benim de yabancı olduğum konu.

Profesyonel olmadan ps4 işine girmem.

Ps4 oyunlarının + yönü büyük ekran ve dualshock dur bence.

Hareket algılayıcısı,dokunmatik ekranı,hassas kontrölleri gibi

Konsol' a oyun çıkarmak daha zor. Çünkü PS4 e oyun çıkarman için sony ile anlaşman gerekiyor önce, onlarda oyun konusunda epey ince eleyip sık dokuyorlar.
Adamlar minecraft ilk çıktığında bile konsola vermediler sorun çıkardılar. Sonra sony ile microsoft minecraft için birbirine girdi o ayrı : )

Hz den kastınız nedir arkadaşlar? Burada büyük bir yanlış anlaşılma var gibi geldi. Hz ile FPS bambaşka şeyler. Hz monitörün yenilenme hızıdır. Ne kadar fazlaysa ekran okadar fazla yenilenir ve ekrandaki titreşimleri,pixel leri görmezsiniz. FPS ise oyunun sistemi zorlaması ile alakalıdır. Ekran kartının,işlemcinin gücüne göre ve tabiki oyundaki efeklere göre FPS artar ve azalır. Güzel optimize yapılmış(Efekleri ve texture vs herşeyi düzenlenmiş) bir oyunda FPS düşüşü pek yaşamazsınız sisteminiz iyiyse. Ama optimize kötüyse yada sisteminiz düşükse FPS sorunu yaşarsınız ve ayarları düşürmek zorunda kalırsınız. Bir oyunun akıcı olması için haliyle yüksek FPS olması gerek ki bu min 30 FPS dir. Hatta o bile akıcılığı bozabiliyor bazen ani düşüşlerde. Yani Hz ile FPS apayrı şeyler.

PS4 için oyun yapmaya gelecek olursak. İndie oyunlar pek PS4 de olmuyor dostum. Tavsiyem Mobil ve PC ye yönelmen. Adamlar Konsollarda aşırı detaycılar. Oraya oyun çıkarmak tam bir dert.

Hz den kasıt burada televizyonun panel hızı, Konsollarda televizyonun panel hızı, konsoldan-ekrana görüntünün geçiş hızını belirliyor. Konsollarda kendi içinde sistemi olduğu ve oyuna göre optimize olduğu için fps sorunu olmuyor.

Benim bildiğim hz ekranın saniyede gösterebileceği kare sayısı fps oyunun gösterdiği kare sayısı. Yani 60hz lik bir monitörde 120fps almakla 60fps almak birşeyi değiştirmez düşük fps alıyorsan pc zorlanıyor demektir sadece.

RecLast' Alıntı:
Hz den kastınız nedir arkadaşlar? Burada büyük bir yanlış anlaşılma var gibi geldi. Hz ile FPS bambaşka şeyler. Hz monitörün yenilenme hızıdır. Ne kadar fazlaysa ekran okadar fazla yenilenir ve ekrandaki titreşimleri,pixel leri görmezsiniz. FPS ise oyunun sistemi zorlaması ile alakalıdır. Ekran kartının,işlemcinin gücüne göre ve tabiki oyundaki efeklere göre FPS artar ve azalır. Güzel optimize yapılmış(Efekleri ve texture vs herşeyi düzenlenmiş) bir oyunda FPS düşüşü pek yaşamazsınız sisteminiz iyiyse. Ama optimize kötüyse yada sisteminiz düşükse FPS sorunu yaşarsınız ve ayarları düşürmek zorunda kalırsınız. Bir oyunun akıcı olması için haliyle yüksek FPS olması gerek ki bu min 30 FPS dir. Hatta o bile akıcılığı bozabiliyor bazen ani düşüşlerde. Yani Hz ile FPS apayrı şeyler.

PS4 için oyun yapmaya gelecek olursak. İndie oyunlar pek PS4 de olmuyor dostum. Tavsiyem Mobil ve PC ye yönelmen. Adamlar Konsollarda aşırı detaycılar. Oraya oyun çıkarmak tam bir dert.

Konuyu anlayarak okursan anlarsın.

Hz bir monitorun gosterebileceği max fps dir.

Bizde ps4 de 60 fps oyunun durumu 50hz tv de ne olur onu tartışıyorduk.

Zaten pc için oyun yapıyorum.

Ne kadar detay olursa olsun ben yaparım :D

klavye bozuk,basmıyor tuşlar