leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,540
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Diyelimki ben ALS karakteri kullanıyorum. Mixamoda ise bir dans animasyonu var. Ben bu ALS animasyonlarını kullanırken mixamodaki animasyonu ALS ye ekleyebilir miyim ? "ALS yi mixamo iskeletine veya karakterine çevirmeden" ALS yine kendi halinde olacak ama 1 tuşuna bastığımda mixamodaki animasyonu uygulayacak mesela ?

Yani demem o ki sağdan soldan farklı yerlerden topladığım çeşitli animasyonu karakter üzerinde uygulayabilir miyim ?

Mesela adam markete bir karakter koymuş . Koşması,yürümesi,zıplaması var ama vuruşu yok mesela bu durumda ne yapmak en mantıklısı...

Uygulayabilirsin. Bulduğun animasyonun iskelet sistemi çok abuk sabuk değilse mutlaka kullanabilirsin. Animation Retargeting yapacaksın.
https://docs.unrealengine.com/4.26/...s/SkeletalMeshAnimation/AnimationRetargeting/

Mesela herkesin bildiği Mixamo veya market place ten bulduğun iskeletler zaten doğru düzgün olduğundan her zaman retarget yapmaya uygundur. Bu demek değil ki her şey 10 numara uyar. Bazen bazı animasyonlarda bazı kemiklerde sıkıntı çıkabilir. Bunu nasıl düzelteceğini bilirsen onu da düzeltip mükemmel sonucu elde edeceksin. Örneğin UE kemik sisteminde bilek ve dirsek arasında kalan ara kemik bazen sıkıntı çıkarır. Retarget listesinden çıkarırsan problem düzelir. Bunun gibi küçük ayarlar gerekebilir. 
İskelet tam uyumlu ise küçük ayarda gerekmez. Direk uyar.